Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem Jakey's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2019
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  31
  Tagget i
  0 Innlegg

  Samsung Q8F, problem med optisk lyd

  Hei,

  har og har hatt en lang sak med mitt tv som er en Samsung Q8F. Lyden går via optisk kabel til min Auralic Vega DAC. Og det som er problemet er at lyden forsvinner og er borte ca. 1 sec hver 20-25 sec. Så etter veldig mye frem og tilbake, tilbakestilling, bytting av kabler, nytt hovedkort osv. Så ble det til slutt konkludert med at tven sine signaler ikke er "High-End" så de vil ikke matche mitt stereo oppsett. Og det er grunnen til at lyden detter ut. Har spurt etter noe dokumentasjon som støtte opp denne teorien, men ikke fått noen. Og de vil legge saken død.

  Har fått et tips fra Auralic om at jeg må sette i mellom en ASRC emitter for og løse de dårlige signalene.

  Så lurer jeg på, er det andre som har akkurat det samme problemet? Har dere gått for Auralic sin løsning, eller hva har dere evt. gjort?

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2017
  Innlegg
  702
  Tagget i
  3 Innlegg
  Ville jo tatt med DACen din til en nabo eller venn og testet på en annen tv. Det er vel noen innstillinger på din favoritt som kan gjøres på signal inn. ?
  TV: LG 55 UH 850VAEN=4K/Ultra HD Edge LED med 200 hz, 3D WiFi og Smart TV samt støtte for både HDR 10 og Dolby Vision. Elektronikk: Yamaha RX-A 860, Panasonic DMP-UB 700, Pioneer DVD med SACD og DVD Audio avspilling.
  VIASAT HD PVR Pace TDS 865 NV+ SAMSUNG GX-V1680 SJ 4K, CANAL DIGITAL ADB HD PVR, til svensk TV og nyeste HD Smart box til norsk TV.
  DAB radio: Tiny Audio M7 med optisk utgang. Høyttalere: Canton CD 160 7.1 Og oppdaterte HDMI kabler...ikke noe Clas eller Biltema her i huset...

 3. #3
  Hifi-interessert runben's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2003
  Innlegg
  88
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg hadde akkurat samme problem mellom min Samsung TV og Yamaha CD-S2100 der jeg kjørte optisk. Lyden falt ut med ujevne perioder. Trodde det var feil på CD-spilleren, men Yamaha Norge sa det er TV-signalene som er for ustabile ( fluktuasjoner i klokkesignalet)
  Men jeg byttet til en annen DAC og problemet forsvant. Du kan jo teste ut med en optisk til coax converter og se om coax inngangen på DAC’en din er mindre følsom for fluktuasjoner i signalet.

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,439
  Tagget i
  1 Innlegg
  Du kan jo ta med dacen din til butikken og prøve på samme tv, bare for å utelukke at det er din spesifikke tv.
  Du kan også prøve en billig optisk/coax adapter.
  Du kan prøve en standalone hardware asrc, men dette tror jeg ikke er et produkt man får kjøpt over disk.
  Bortsett fra at Muligens en Deqx2496 funke men tviler sterkt på at du vil ha noe sånt liggende.
  Det beste valget er kanskje en ifi purifier https://ifi-audio.com/products/spdif-ipurifier/ . Den har coax/toslink inn og samme ut. Koster rundt 1500,- du vil trenge en optisk kabel med optisk minijack i ene enden (signalet ut regner jeg med du tar ut via coax, ellers trenger du enda en slik toslink kabel)

 5. #5
  Medlem Jakey's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2019
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  31
  Tagget i
  0 Innlegg
  Beklager sen svaring, men takk for alle svar Jeg får rett og slett prøve litt forskjellig samtidig som jeg har en sak gående med tven.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed