Side 6 av 6 FørsteFørste ... 456
Resultater 101 til 120 av 120
Abonnér på denne tråden
 1. #101
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,730
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra JENO Se Innlegg
  Selv synes jeg media er alt for snille med makta, både politisk makt og økonomisk makt.
  Jeg tror det er ganske unikt i verden at våre politikere er så tilgjenelige for media/folket, at vi alltid kan stille kritiske spørsmål og være 100% uavhengige. Dette er en av de tingene jeg liker best med Norge. Jeg håper det norke folk er klar over dette.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 2. #102
  Hifi Freak Final's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2013
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,062
  Tagget i
  7 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Lyngen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra S. Lieng Se Innlegg
  All media er venstrevridd, er vel umulig å ikke se dette!
  Det er bare interessant å høre begrunnelser. Jeg klarer ikke å se dette like klart som deg enda jeg har lang og tett erfaring med utallige journalister som kommer og går. I flere medier.

  Alså man kan ikke være nøytral i hver enkelt sak. Man må ha visse retningslinjer og verdier. Hvis 20 stykker banker opp en fyr fordi han har lang nese så vil ikke en journalist være nøytral. Satt på spissen. Man skal ikke være nøytral om et politiker eller diktator som er en mulig skade for fred og velstand. Jeg merker f.eks en klar tendens at de som er veldig imot innvandring mener media er politisk vridde om de ikke tenker like negativt om innvandring selv. Det er ikke nøytral journalistikk å være generellt imot innvandring.
  Ideen om at det ikke er nødvendig å være balansert i enkeltsaker, fordi det presumptivt vil være en annen journalist som tar et annet perspektiv, og at ideene må kjempe side om side på det frie marked har vært god latin innen medievitenskap de siste 30 år.
  Dette forutsetter imidlertid at journalister dekker bredden av forskjellige synspunkter og ikke holder til på en fløy. Undersøkelser viser som kjent at journalister overveiende stemmer til venstre. Forutsetningen holder derfor ikke.

  Ikke vesentlig å henge seg opp i innvandringspolitikk. Artikkelen jeg postet i linken ovenfor kommer forøvrig fra en venstreorientert kilde. Dekningen av utenrikspolitikk fremstår også som ubalansert.

  For å ta et ferskt eksempel. Avisene er i opprør etter Trumps Europa tur. Det fremstilles som om USA ikke lenger er til å stole på. Forholdet er at USA over tid har tatt regningen for Europas sikkerhet. USA krever nå at vi gjør vårt og dekker vår andel av utgiftene 2% BNP. I dag går en stor del av regningen til amerikanske skattebetalere. Bør vi virkelig forvente at den jevne amerikaner bidrar til våre utgifter over egen skatteseddel? Er Europas manglende vilje til å dekke avtalte forpliktelser moralsk høyverdig? Dette er perspektiv som i liten grad får journalistisk fokus. I stedet fokuseres det maksimalt på Trumps klønete håndtering og at kona ikke vil holde i hånden. Lav journalistisk kvalitet dette. En sak har to sider minst, mediene må vise dette. NRK har et spesielt ansvar.


  Final
  Siste redigert av Final; 30.05.2017 kl. 15:47.

 3. #103
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,730
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Final Se Innlegg
  USA krever nå at vi gjør vårt og dekker vår andel av utgiftene 2% BNP.
  Jeg mener da at det har kommet godt frem i nyhetsbildet? Jeg har lett fått det med meg selv om jeg ikke leser og ser alt som lages av den saken. Det er jo riktig det du skriver at NRK og andre har et spesielt ansvar for å få frem flere sider av en sak. Og dette gjøres jo så godt som alltid. Det er helt sentralt å ha en balanse og kritiske stemmer i en sak. Uten det gjør vi en dårlig jobb som kollegaer reagerer fort på. Men det har blitt gjort feilvurderinger i enkelsaker og det kommer til å skje igjen, men at det nærmest fremmstilles som at en enkelt journalist politiske ståsted påvirker balansen i en sak er usann. Det er ikke slik man jobber som journalist. Jorurnalister søker konflikter og motsetninger. Jeg synes det ofte er bra, men noen ganger synes jeg journalister spisser for mye og overdriver problemer.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 4. #104
  Hifi Freak Aurora's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Innlegg
  7,211
  Tagget i
  3 Innlegg
  At "riksavisene" er mer interessert i sprettrumper og annen puppejournalistikk er vel godt kjent, - annen sosialpornografi holder en god andreplass.
  I forhold til feks 2% inndekning som bidrag til NATO , er det da direkte påfallende at journalister i de samme aviser, er totalt uinteressert i hva som egentlig skjer i kulissene med norsk forsvar, hvor en totalt forvirret økonomi nå har tatt over. Man påstår å ha bevilget store summer til forsvar, men kreative regnestykker, bl.a kommentert av avgående og avgåtte forsvarstopper, reduserer dette til svært mye mindre. I tillegg kommer er vanvittig sløseri med kjøp og kast, bygg - legg ned og flytt, alt som et resultat av kreativ lobbyvirksomhet av politikere og ex-militære med en svært sannsynlig egeninteresse. NRK er også utrolig tannløs isin dekning av denen galskapen.

 5. #105
  Hifi Freak S. Lieng's Avatar
  Ble medlem
  May 2014
  Innlegg
  1,664
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Lyngen Se Innlegg
  Sitat Sitat fra JENO Se Innlegg
  Selv synes jeg media er alt for snille med makta, både politisk makt og økonomisk makt.
  Jeg tror det er ganske unikt i verden at våre politikere er så tilgjenelige for media/folket, at vi alltid kan stille kritiske spørsmål og være 100% uavhengige. Dette er en av de tingene jeg liker best med Norge. Jeg håper det norke folk er klar over dette.
  Bare ikke forvent tydelige, fornuftige svar

 6. #106
  Hifi Freak ymir's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2013
  Innlegg
  3,187
  Tagget i
  6 Innlegg
  Så pirkete moderatorene er med hvor tråder hører hjemme er det utrolig at denne ikke er flyttet til OT etter så lang tid..

  Og siden det har utviklet seg i en viss retning
  GA58: Gateavisas redaksjonelle linje

  Sosialistiske aviser har en rekke handicap. Først og fremst er de sprunget ut av behovet for en sosialistisk organisasjon, ikke behovet for en avis. Det betyr at hovedoppgava for avisa blir å verve rekrutter til bevegelsen.

  Dette er et resultat av den sosialistiske misjonsbefaling, som gjør avisene til en propagandeakloakk. Den gode sosialistiske journalist ofrer seg for sin avis. Han forsvarer partiets hjertesaker selv når han ikke tror på dem. Han velger f.eks. å skrive om det Vietnam han skulle ønske eksisterte, ikke det han egentlig vet er en sørgelig realitet.

  Men det verste ved de sosialistiske avisene er at de fokuserer på det håpløse og nederlagsstemte i menneskets liv. De forkynner at det eneste som kan få folk ut av deres tragiske situasjon er heroisk og lidelsesfull kamp mot nye og stadig verre overgrep. Deltakerne i eventuelle aksjoner beskrives som martyrer som ofrer seg for en god sak. Undertrykkerne framstilles på den annen side som hensynsløse uhyrer med nesten ubegrensede maktmidler, og "krisa" er alltid i ferd med å bli en katastrofe.

  Formålet med denne propagandaen er å begrunne partiets autoritet, men det bedrøvlige resultat er vettskremte partiharer som ikke våger å gå over streken. I den grad noen tør å gjøre noe, blir det påtvunget, defensivt og ulystbetont. Det faller ikke de sosialistiske redaksjonene at protest er fest. Og de glemmer konskvent at det er realiseringen av utopien som er selve livet. I stedet blir de misjonærer for en politisk masochisme. Muligens er forklaringen at journalistene selv nyter de lidelser de skriver om. Men det er dog for drøyt av dem å kreve at også ikke-masochister med iver skal stupe ut i dem.  Navn:   bakunin (2).jpg
Visninger: 410
Størrelse: 54.1 Kb

  30 MAI,1814 - Anarkisten Mikhail Bakunin ble født
  Russeren Mikhail Aleksandrovitsj Bakunin (1814-1876) var en profilert forkjemper for anarkismen i Europa på 1800-tallet. Han betraktet staten som et onde og ville avskaffe denne og privat eiendomsrett ved revolusjon. Han var medlem av den første Internasjonalen under Karl Marx' ledelse, men de to kom raskt på kant.
  Mahatma Gandhi
  "Verden har nok til alles behov, men ikke til alles grådighet"

 7. #107
  Medlem FrankTR's Avatar
  Ble medlem
  May 2017
  Sted
  Hedmark
  Innlegg
  28
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Final Se Innlegg
  For å ta et ferskt eksempel. Avisene er i opprør etter Trumps Europa tur. Det fremstilles som om USA ikke lenger er til å stole på. Forholdet er at USA over tid har tatt regningen for Europas sikkerhet. USA krever nå at vi gjør vårt og dekker vår andel av utgiftene 2% BNP. I dag går en stor del av regningen til amerikanske skattebetalere. Bør vi virkelig forvente at den jevne amerikaner bidrar til våre utgifter over egen skatteseddel? Er Europas manglende vilje til å dekke avtalte forpliktelser moralsk høyverdig?
  Final
  Problemet er at dette er direkte feil. Det er ikke slik at noe land har forpliktet seg til å betale 2% til NATO. I 2006 så bestemte NATO-landene seg for at en guideline om at landene bør bruke 2% av sitt budsjett på forsvar. Det er ikke noe krav om at de skal betale 2% av noe til NATO. Bortsett kanskje fra i hodet til Trump.
  Det eneste som betales til NATO er en andel av kostnadene for direkte drift av NATOs HK, personalutgifter og kostnader knyttet til drift av NATOs kommandostruktur. Her betaler hver enkelt land inn sin andel, basert på Gross National Income.

  Men ja, USA stiller med større militære ressurser i NATO enn det noe annet land gjør.

  Les mer om NATOs finansiering på http://www.nato.int/cps/ro/natohq/topics_67655.htm

  Lyd: Anthem MRX 520, Audio Physic Tempo 25, Audio Physic Center Classic, Audio Physic Rhea II, Tannoy DC-2000
  Bilde: Samsung 65" UE65KS7005.
  Kilder: Bluesound Node 2, Chromecast Audio, PlayStation 4, Xbox One.
  Annet dill: IsoTek EVO3 Solus, IsoTek EVO3 Initium, AudioQuest Carbon coax, Clas Ohlson høyttalerkabler, Monster banan og spade

 8. #108
  Hifi Freak Voff's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Innlegg
  5,592
  Tagget i
  0 Innlegg
  Betaler ikke lisens. NRK er en sportskanal. Ser ikke på TV. Kvaliteten er for dårlig. TV-serier kjøper jeg på dvd....
  Foranledningen var at jeg skulle høre lokalnyhetene på radio her for noen år siden. Hovedoppslaget, som forøvrig varte halve sendinga, var en fyr (idrettsutøver) som hadde vondt i ei tå. Da ble jeg så forbanna at jeg sa opp lisensen....
  Siste redigert av Voff; 31.05.2017 kl. 16:07.

 9. #109

 10. #110
  Hifi-entusiast OskarIII's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2012
  Sted
  Nyköping
  Innlegg
  239
  Tagget i
  0 Innlegg
  Era lyckosamma satar!
  I Sverige är en TV-mottagare licenspliktig, även om man plockar bort TV-mottagn i apparaten.

  Om TV-apparaten är byggd för TV-mottagning så är den licenspliktig vare sig den kan eller inte kan ta emot TV-signaler.

  Plombera Antenn-ingången är därför inget som Radiotjänst eller SVT/SR tillåter som skäl till att en apparat blir licensfri.
  Vill man ha en stor skärm utan att betala TV-licens i Sverige gäller bara dyra Public Display skärmar och datorskärmar.

  Sverige har mycket att lära från Norge.
  Low-End Hero!
  Living room: Yamaha A-S301 - Dynavoice Magic S-4 EX - TV - HTPC - Kassettdäck Sansui D-99CW ; Kitchen: Dynavoice D-amp 2 - Dynavoice Magic S-4 EX ; Favorit musikspelare: Samsung Note8 surfplatta.

 11. #111
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  6,264
  Tagget i
  2 Innlegg
  I Sverige er det vel også slik at en ubetalt tv-lisens har forrang foran ubetalte barnebidrag for innkreving.

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

 12. #112
  Overivrig entusiast J.O's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  570
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Voff Se Innlegg
  Betaler ikke lisens. NRK er en sportskanal. Ser ikke på TV. Kvaliteten er for dårlig. TV-serier kjøper jeg på dvd....
  Foranledningen var at jeg skulle høre lokalnyhetene på radio her for noen år siden. Hovedoppslaget, som forøvrig varte halve sendinga, var en fyr (idrettsutøver) som hadde vondt i ei tå. Da ble jeg så forbanna at jeg sa opp lisensen....
  Men finner du en kanal som sender mere kultur og musikk av høy kvalitet? Ikke minst dokumentarer ! Sport er det jo på endel andre kanaler og... Vi liker vel musikk her på hifisentralen?
  ;-)

  Mvh J.O


  Sent from my iPad using Tapatalk

 13. #113
  Hifi Freak aam01's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2014
  Sted
  Sandvika
  Innlegg
  2,178
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra J.O Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Voff Se Innlegg
  Betaler ikke lisens. NRK er en sportskanal. Ser ikke på TV. Kvaliteten er for dårlig. TV-serier kjøper jeg på dvd....
  Foranledningen var at jeg skulle høre lokalnyhetene på radio her for noen år siden. Hovedoppslaget, som forøvrig varte halve sendinga, var en fyr (idrettsutøver) som hadde vondt i ei tå. Da ble jeg så forbanna at jeg sa opp lisensen....
  Men finner du en kanal som sender mere kultur og musikk av høy kvalitet? Ikke minst dokumentarer ! Sport er det jo på endel andre kanaler og... Vi liker vel musikk her på hifisentralen?
  ;-)

  Mvh J.O


  Sent from my iPad using Tapatalk
  MEZZO sender bare musikk.

 14. #114
  Æresmedlem TT.'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Hurrahølet
  Innlegg
  23,315
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra aam01 Se Innlegg
  Sitat Sitat fra J.O Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Voff Se Innlegg
  Betaler ikke lisens. NRK er en sportskanal. Ser ikke på TV. Kvaliteten er for dårlig. TV-serier kjøper jeg på dvd....
  Foranledningen var at jeg skulle høre lokalnyhetene på radio her for noen år siden. Hovedoppslaget, som forøvrig varte halve sendinga, var en fyr (idrettsutøver) som hadde vondt i ei tå. Da ble jeg så forbanna at jeg sa opp lisensen....
  Men finner du en kanal som sender mere kultur og musikk av høy kvalitet? Ikke minst dokumentarer ! Sport er det jo på endel andre kanaler og... Vi liker vel musikk her på hifisentralen?
  ;-)

  Mvh J.O


  Sent from my iPad using Tapatalk
  MEZZO sender bare musikk.
  Heldigvis!

 15. #115
  Hifi Freak Antonsen's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Hvittingfoss
  Innlegg
  3,029
  Tagget i
  1 Innlegg
  NRK er vel muligens den eneste kanalen det går ann å se på.
  Høyttaler: Ø Audio Icon, Mentor vokal. DIY tapped-horn. XTZ Surround
  Forsterkere: Yamaha, Adcom, Rotel
  Riaa: ASR
  Kilder: VPI Scout Ortofon Cadenza Bronze, Oppo103D, QNKTY - Roon
  Byggetråd
  Min tråd

 16. #116
  Hifi Freak aam01's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2014
  Sted
  Sandvika
  Innlegg
  2,178
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Antonsen Se Innlegg
  NRK er vel muligens den eneste kanalen det går ann å se på.
  Deg om det. De få gangene i året jeg ser på NRK er det for å se film. NRKs produksjoner ser jeg nok aldri på.

 17. #117
  Æresmedlem TT.'s Avatar
  Ble medlem
  Nov 2007
  Sted
  Hurrahølet
  Innlegg
  23,315
  Tagget i
  3 Innlegg
  Sitat Sitat fra aam01 Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Antonsen Se Innlegg
  NRK er vel muligens den eneste kanalen det går ann å se på.
  Deg om det. De få gangene i året jeg ser på NRK er det for å se film. NRKs produksjoner ser jeg nok aldri på.
  jeg ser av og til på NRK og det de serverer er ofte meget bra. TV2 derimot,,, har slettet dem fra listen for mange år siden. Facebook-tv som skal være så forbannet sukkersøtt!

 18. #118
  Overivrig entusiast J.O's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  570
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra aam01 Se Innlegg
  Sitat Sitat fra J.O Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Voff Se Innlegg
  Betaler ikke lisens. NRK er en sportskanal. Ser ikke på TV. Kvaliteten er for dårlig. TV-serier kjøper jeg på dvd....
  Foranledningen var at jeg skulle høre lokalnyhetene på radio her for noen år siden. Hovedoppslaget, som forøvrig varte halve sendinga, var en fyr (idrettsutøver) som hadde vondt i ei tå. Da ble jeg så forbanna at jeg sa opp lisensen....
  Men finner du en kanal som sender mere kultur og musikk av høy kvalitet? Ikke minst dokumentarer ! Sport er det jo på endel andre kanaler og... Vi liker vel musikk her på hifisentralen?
  ;-)

  Mvh J.O


  Sent from my iPad using Tapatalk
  MEZZO sender bare musikk.
  Jepp, og den skulle gjerne hatt.
  Men da må man kjøpe en pakke til mange hundre kroner hver måned og en haug uinteressante kanaler med mere reklame enn innhold.. Kjedelig å betale for å se reklame også..
  Heller betale for NRK da.
  Og det er noe sant i det man sier: Hvis man må reklamere for et produkt så trenger man det sannsynligvis ikke...

  Finnes foresten Mezzo som strømmetjeneste eller noe slikt?


  Sent from my iPad using Tapatalk

 19. #119
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  9,004
  Tagget i
  11 Innlegg
  Torget
  2
  J.O: Ikke det jeg veit. Apropos reklame: Der er fortsatt TV3 storboven i norsk målestokk. Det er kun ett program som sørger for at ikke TV3 fjernes fra pakka her...men dets emne dekkes ikke bedre andre steder heller..Problemet med norsk og internasjonal TV er og blir timevis med reklame pr dag. Skal TV-selskapene konkurrere om folks tid, fjern reklamen, fokuser på innholdet. Slik NRK gjør...Bare det er verd å betale lisens for.Men de tidligere satellittkanalene har en masse gode programmer som NRK aldri ville laget. Discovery, NGC og Eurosport (IKKE den fotballgale, norske avarten Eurosport Norge) er must-sees her.

  Oskar III: Nuvel..samfunnet rett vest for dere svensker har nok gått litt for langt i å digitaliseres. Og prisene er altfor høye her- på alt fra bolig til kaffe Er i Strömstad flere ganger i året for å motvirke det.
  Siste redigert av Auditor; 02.08.2017 kl. 01:11.
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

 20. #120
  Danke
  Guest
  Er det noe jeg savner som bare det så er det norsk tv, både NRK og de andre norske kanalene.. Nyheter, Sport, sånne folkelige ting som hurtigruta eller det derre toget, og Talkshow, komiprogram...

  En eller annen datakid på Diskusjon sa jeg kunne sette opp en eller annen lureadresse, husker ikke hva det het. Men det blir ikke noe av.

  Antenne utenom parabolen kunne jeg hatt, men da må jeg ha enda en digitalboks.. Irriterende.

  Jeg ser ikke mye på Tv, går mye i barnetv og nyhetskanaler, og Netflix, men jeg savner stort de norske kanalene, ikke bare NRK...
  Synes de sender mye interessante dokumentarer også, selvom statskanalen nok er litt sodemkratisk venstre syn. Men det hadde ikke plaget meg om de hadde et moderat høyre syn heller..

  Jeg kjenner folk som klager på lisensen jeg også, en kamerat som ble så forbanna at han gav bort 32 tvn, istedenfor å selge den til meg..

  Noen ting må man bare akseptere å betale, det er vel andre kanaler som får tilskudd og ikke bare NRK heller?

  Reklamefriheten er en sterk verdi, og er det noe jeg hater i Sverige så ër det at de har dobbelt så mye reklame her, og lisensen er dyrere også men det bryr meg ikke.

Side 6 av 6 FørsteFørste ... 456

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed