Periodevis flimring

MML

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.02.2010
Innlegg
2.062
Antall liker
1.482
Torget vurderinger
1
Bildet på min Sony VPL-HW40ES har begynt å flimre i perioder. Jeg ser dette spesielt i lyse scener og det er relativt plagsomt. Jeg regner med at dette er et tegn på at pæren skal skiftes? Projektoren har vel gått ca 1000 timer. Regner med at det kun er originalpærer som er brukbare. Hvor kjøper man dette? Norge/utland osv.
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.065
Antall liker
3.742
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Dette er ikke nødvendigvis pærebytte-sak.
Mange eiere av Sonyprojektorer har rapportert om tilsvarende. Normalt sett er det tydeligvis i starten av pæras levetid dette skjer, og er tydeligvis en konsekvens av en slags innkjøringsprosess (noe som høres usannsynlig ut basert på symptomene, men ser faktisk ut til å stemme i svært mange tilfeller).

Jeg har en HW65ES hvor jeg opplevde periodisk flimring i "cinema 1" mode der pæra kjører på lav effekt.
Byttet jeg over til "cinema 2" sluttet flimringen. Om jeg så skiftet tilbake til "cinema 1", gjerne umiddelbart etterpå, var bildet stabilt igjen.
Jeg antok at dette var en softwarebug, men nå etter å ha fått kjørt inn en del timer har problemet forsvunnet fullstendig.
I mitt tilfelle oppstod problemet etter ca 50 timers bruk med varierende hyppighet, og var fullstendig borte etter 150 timers vanlig bruk.
Siden du har runda 1000 timer bør jo ikke dette være det samme som jeg opplevde, men det finner du fort ut av, dersom du veksler mellom de ulike modusene og ser om flimringen blir borte eller ikke.
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Har lest om dette jeg også, kjør på høy ladespenning en periode og se om dette hjelper. Uansett kan det jo være at du har reklamsjonsrett da 1000 timer er jo halvparten av forventet levetid... !? Min pære på min HW-50 har 1900timer og fungerer knallbra enda. Uansett kjøpte jeg en ny pære for reserve hos AV-Shop og ja du bør ha orginalpære da det er mye rart som selges.
 
A

ANM

Gjest
Har opplevd flimring med 2 projektorer og flere pærer nå og eneste løsningen har vært å kjøre opp lampestrøm.
 

MML

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.02.2010
Innlegg
2.062
Antall liker
1.482
Torget vurderinger
1
Takker for tilbakemeldinger!

Jeg kjører pæren på økonomimodus pga viftestøy og god lyskontroll. Flimmringen er kun i perioder og har faktisk ikke sett det siden jeg la ut tråden. Jeg vil tippe at dette er pga den lavere effekten på pæren og skal sjekke ut dette neste gang jeg opplever det.
 
Topp Bunn