Litt hjelp rundt dette med projektor?

kreps79

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.07.2015
Innlegg
83
Antall liker
6
Jeg ønsker å få på plass projektor i stuen med motorisert lerret. Planen er at dette skal komme ned i forkant av tv når en skal se film/serier/sport eller spille fifa/bilspill med kompisgjengen, så får tv vise tradisjonelle sendinger som barne-tv og den slags.

Men har funnet ut at dette er ikke helt rett frem slik jeg hadde ønsket.

Størrelse på lerret/bilde. Er der noe anbefalt størrelse ut i fra sitteposisjon? Veldig dumt om jeg går for 100" og dette viser seg å være for lite når alt er kjøpt og montert.

Hvor langt i fra lerret må projektor henge for å få ønsket størrelse? Finnes der noen sider som har denne infoen lett tilgjengelig for ulike projektorer?

Noen generelle tips dere har å komme med til en som kjøper for første gang?
 

kreps79

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.07.2015
Innlegg
83
Antall liker
6
Takker :)

Sjekket på BenQ W1070 som jeg vurderer brukt. Når jeg valgte 100" som jeg ser for meg kan bli bra så får jeg følgende beskjed.

"recommended image brightness for rooms with ambient light"

Betyr dette at det er innenfor anbefalinger i lyse rom? Helt ny på dette her, så lettere forvirret kan en si :)
 

thohaug

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.02.2014
Innlegg
2.983
Antall liker
1.840
Sted
Fetsund
Ingen projektor er anbefalt å brukes i lyse rom annet enn type møteromsprojektorer og slikt. Det er selve hovedsvakheten til projektorer. Du bør ha en modell med en del lumen om den skal brukes i en hvit/lys stue. Det er helt enormt forskjell i bildekvalitetsmessig mellom et lyst og et mørkt rom. Og lyse vegger med glans dreper kontrasten enormt.
 

jan_eriks

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.02.2006
Innlegg
438
Antall liker
117
Enkelt forklart er det slik at det sorte i bildet ikke kan bli mørkere enn lerretet. DVs at har du "Strølys" i rommet går det utover svartnivået i bildet uansett hvor lyssterk projektoren din er.
 
Topp Bunn