Lyd & bilde tester Panasonic TX 65cz950 4K OLED skjerm

Academic_South

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.10.2013
Innlegg
874
Antall liker
401
Her er en link til Lyd & Bildes test av Panasonic TX 65cz950 4K OLED skjerm:

Panasonic TX-65CZ950 4K OLED TV | Lyd & Bilde

Jeg synes dette er en veldig interessant og godt skrevet test. Det er dessuten flott å lese gjennom Gorm Sørensens kalibreringsrapport. En kunne nesten mistenke Panasonic for å ha forhåndskalibrert denne skjermen – så bra er dette!


Men jeg tror at ”Lyd og Bilde” undervurderer motstanden mot buet skjerm. Nå er riktignok Panasonic-skjermen ganske moderat buet, og den kan derfor henges på veggen. Men hadde LG og Panasonic (og Samsung) produsert både flate og buede utgaver av de samme OLED-skjermene, så er det neppe tvil om hva som hadde blitt foretrukket…..


På en messe tidligere i høst var vi mange som fikk høre at LG ikke har turt å offentliggjøre hvor dårlig det faktiske salget av buede skjermer har vært. De som har kjøpt OLED, har IKKE kjøpt skjermene fordi de vil ha en buet skjerm, men fordi det er en OLED-skjerm….


Jeg håper at Panasonics neste OLED skjerm er paddeflat (da bytter jeg ut ZT60). Jeg synes kanskje at bladet kunne ha anført ”buet skjerm” som et minus på denne skjermen. En flat oled-skjerm vil som kjent gi meget god innsynsvinkel, mer geometrisk korrekt bilde (buen skaper en viss ”strekk” i senter av skjermen) og kan lett henges på veggen som et hvilket som helst bilde. Innbrenning er dessuten fremdeles et ”issue” med disse skjermene.

Men det går forhåpentligvis den riktige veien – også med prisene:)
 

Vedlegg

Fredrik.J

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.02.2011
Innlegg
260
Antall liker
134
Torget vurderinger
27
Vet ikke om jeg tørr å bytte ut min ZT60 før jeg ser OLED-skjermene er i samme gata kvalitetsmessig. Nå er det nok noen måneder siden forrige gang jeg tok en skikkelig leserunde på ulike fora osv rundt OLED, men da ble jeg skremt av hvor mange som fikk flere og flere døde pixler på LG skjermene sine.
Ellers er jeg lei varmen ZT60 produserer og gleder meg til en verdig OLED-skjerm kan overta.
 
Topp Bunn