Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Bransjeaktør Oslo2's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  798
  Tagget i
  0 Innlegg

  Oled TV eiertråden

  Jeg har denne uken kjøpt meg en ny TV, LG 55EC970v OLED. Var lenge usikker på om jeg skulle gå for en 4K LED TV, så spesielt på Panasonic sine, som ligger prismessig rett over LG sin OLED TV. Inntrykket nå som jeg sitter å ser på OLED TV er at det er som en god rørforsterker: kontrasten, dynamikken og den organiske/naturlige flyten i opplevelsen er på plass. En 4K TV kan være bedre på oppløsning og detaljer, slik også gode transistorforsterkere kan være, men det oppleves ikke naturtro og livaktig. Jeg har blitt utrolig entusiastisk for OLED TV'en, og jeg har ikke tidligere vært særlig opptatt av godt bilde. Jeg har alltid vært mer opptatt av god lyd, men...

  OLED er som rør!  Det ville være fint om vi fikk en tråd der vi som har OLED TV'er kan utveksle erfaringer
  Luxman PD-444 | LuxmanEQ-500 | Antelope Zodiac Platinum | Manley 300B Neo-Classic | Tannoy GRF 90

 2. #2
  Hifi Freak Distinctive's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  9,553
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  1
  Sitter enda på gjerdet og venter på curved OLED 4k 65"

 3. #3
  Hifi Freak kaap's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Sted
  Rana
  Innlegg
  3,179
  Tagget i
  0 Innlegg
  Min neste tv blir nok OLED ja... har HD READY 42" plasma nå :P
  Curved... naaa.... mye jippo rundt dette, tror nok jeg velger å droppe dette.. På tv'r >75" kan jeg forstå det. Alt jeg har lest av tester så langt støtter dette.
  Jeg vil ha sortnivået, flyt, og minst mulig LED sykdommer.. (hakking, artifakter og glorete)
  4k... yea whatever.. pr dd, er det like logisk som å ha en bil som har en toppfart på 500km/t.. Gidder ikke å sitter å se på en loop med demovideoer i 4K bare fordi det er 4k.

  om et år er det kanskje håp om å få en 65" OLED til folkelig pris... (lov å håpe)

  mvh
  S.O.t.M sMS-200neo // Singxer SU-1 (DDC) // DP DAC 8.0
  Thorens TD321/RB300 // Ortofon Quintet Blue // DP DPR2.19
  DP C1s // DP EC502 // DP A1s x 2// Multicell // Silk & Silspeak
  Admin for dpguiden.no // Min bildetråd // Byggetråd: Lytterom

 4. #4
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,406
  Tagget i
  3 Innlegg
  Faktum er jo at en OLED er langt mer korrekt i bildegjengivelsen. Ville sånt sett heller sagt at den ligner mer på en god målemessig transistor enn rørforsterker. 4K oppsløsning har lite eller ingenting for seg før bildestørrelsen blir veldig stor. Derimot får man andre oppgraderinger med på kjøpe med 4K. Det sies at blant annet fargedybden er høyere og så får man støtte for høyere oppdateringsfrekvens, noe som utgjør mye med panoreringer. I sistnevnte tilfellet må man har kildemateriale som støtter det.

  OLED er første skjermen som handler opp med de beste plasmaene. Plasmaer har jo gått ut av produksjon. Når det er sagt så kom faktisk LG sin 55EA980W OLED skjerm litt dårligere ut i en test enn Panasonic sin siste toppmodell (ZT65) av plasma. Men dette var tross alt en av de første OLED skjermene fra LG og de blir nok stadig bedre. Kurvet er dessuten negativt for seere på sidene. Trolig går det ikke lang tid før OLED er bedre enn den beste plasmaene på alt.
  Panasonic AX802 is Best 4K TV; ZT Plasma Pips LG OLED

  Between these two world-class displays, the LG 55EA980V curved OLED produced true 0 cd/m2 blacks, making even the Panasonic ZT look grey during the first Batman-Bane fight scene in The Dark Knight Rises. A number of participants thought that shadow detail on the LG appeared less distinct, but it’s probably due to Panasonic plasma’s propensity to brighten near-black gamma.
  The “Best TV” category was much closer, but it’s the other Panasonic, the Viera ZT plasma, which took the prize home, edging out the LG curved OLED by 10 votes to 7.

  None of the 4K LED LCDs received any vote for “Best TV”, suggesting that they still have some way to go before approaching the picture quality of the as-good-as-dead plasma and the not-yet-fully-fledged OLED TVs
  Siste redigert av Orso; 22.11.2014 kl. 12:34.

 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  258
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hvordan går det med OLED-skjermen din Oslo2?
  Jeg har selv Panasonic ZT60 som jeg kjøpte tidlig i år da den ble faset ut og gikk til halv pris. På den tiden kostet OLED ca 50 tusen så det var uaktuelt da jeg visste det kom til å falle drastisk i pris selv om det allerede da nesten var halvert i forhold til da den ble lansert. Nå mot høsten da LG OLED gikk ned til 20-25k var jeg veldig nærme å bytte til det, men etter å ha lest LG OLED tråden på AVForum så var jeg ikke lenger i tvil - ZT60 blir stående til barnesykdommene er fikset, og trolig også til 4K OLED kan kjøpes til fornuftig pris. Når man leser at omtrent samtlige aktive i tråden har byttet TV og det opptil 3-4 ganger før de ga opp, og piksler som dør etter bare 5-6 timer - ja da må jeg si jeg koser meg godt med ZT'n min.

 6. #6
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,406
  Tagget i
  3 Innlegg
  Det er fornuftig å beholde ZT60 inntil videre jorg1s1. Den siste testen av den nye LG 55EC930V vitner om det er rom for betydelig forbedringer. Kanskje må en annen leverandør enn LG til for å gi oss en topp OLED. Gjerne med LG panel, men hvor det brukes bedre komponenter og kalibrering.
  Og det er fornuftig å vente på 4K OLED siden det vil gi høyere fargebits i samme slengen.

 7. #7
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  258
  Tagget i
  0 Innlegg
  Den blir nok stående hvertfall inntil folk rapporterer om problemfrie OLED ja. Jeg har også fått inntrykk av at kvaliteten har falt drastisk fra 1. generasjons OLED TVer som kostet en liten formue, til dagens 20 000 kroners OLED.

 8. #8
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  258
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hvordan går det med OLED skjermen din oslo2? Eneste jeg er lei av med ZT60n min er at den er som en stor klasse A forsterker, dvs en skikkelig varmeovn. Hadde jeg bare hatt varmepumpe hadde det vel vært greit men det har jeg ikke. Det kan fort bli det som gjør at jeg velger en OLED om kvaliteten begynner å bli bra.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed