Hei!

Har lyst til å gi et tips. Har en Infocus X1 på 2. året. Reagerte etterhvert på at lysstyrken avtok. Reflekterte ikke mer over det før pæra smalt etter 1.800 timer.

Selv med normalt tilsyn og støvsuging, ble jeg lettere sjokkert over hvor mye støv som hadde trengt seg inn i projektoren. Fargehjulet så helt bedritent ut. Søkte på AVforum og googlet litt, og konstaterte at det var ulike synspunkter vedr. egeninnsatts på rens. Tok sjansen.

Ut med pæra. Pirkepinne til å holde fast og rotere fargehjulet. Q-tips fuktet med renseveske fra optikker. Skrekk og gru! Fjernet jeg fargen på hjulet! Neida! Etter 6-8 Q-tips skinte hjulet som bare det! Fargefeltet sitter inn mot linsa, tror jeg. Normal varsomhet holder.

Lot projektoren tørke noen timer. Støvsugde alt der jeg kunne sette sugestykket inn til spaltene i pj. (Tok ikke sjansen på å åpne.) Satte i ny pære. Koblet opp. Skrudde på. Skrapelyd fra fargehjulet! :-/ Gikk over.

Nyyydelig bilde!

Med alle forbehold og med fraskrivelse av et hvert ansvar dersom noen skulle finne på å gjøre det samme, , - min erfaring er positiv! Jeg tok sjansen da alternativet var å vrake pjen. Nytt fargehjul koster skjorta.

Mitt beste tips, ta ut pæra minst etter hver 250 timer bolk. Støvsug og rens overalt der du kommer til. Vår særlig grundig med filteret. Sjekk fargehjulet så du vet når det begynner å bli møkkete. Vurder om du vil sende pj på service eller ta sjansen selv. Restverdi og garanti kan være parametre å vektlegge før du gyver løs på pj selv.

Uansett: Bilde på lerret er fett!