Panasonic plasma typebetegnelse

P

Parelius

Gjest
Noen som kjenner til forskjellen på de forskjellige typebetegnelsene til Panasonic?

TH-42PZ8E vs. TH-42PX80n f.eks.

Hva er det beste kjøpet når det gjelder 42" plasma?

Takker for alle innspill.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
PZ serien er 1080p mens PX serien er 720p

De er også skalert etter 8, 80, 800 med litt forskjellig dilldal, og mellomting som 85 som er en 80 med litt korreksjon for bevelgese (som mange liker å ha avskrudd uansett). 800 serien er high-end modellene deres.

Beste kjøpet på en 42" Panasonic er vel kanskje PX80 som man kan få godt under 7000kr nå. Svært bra TV for en rimelig pris.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
"Beste kjøpet" er vel en vanskelig vurdering, iallefall uten å ha et prispunkt å forholde seg til.
For meg personlig er PZ800 det klart beste kjøpet blant Panasonic plasma'er (og følgelig blant 42" plasma'er generelt) fordi den har simpelthen en billedkvalitet og lydkvalitet som er såpass mye bedre enn de rimeligere seriene at den for meg er verdt mer enn mellomlegget.

Uansett, Panasonic har alltid laget gode TV-produkter på alle prispunkter, og de er deilig logiske og lettbetjente, og uten alskens unødvendige og forvirrende justeringsmuligheter som ingen trenger. Nononsense HQ TV'er.

Mvh Vidar P
 
P

Parelius

Gjest
Takker for info.

Jeg har av og til følelsen av at en bør ha en eller annen form for høyere utdanning for i det hele tatt å forstå disse typebetegnelsene.

Jeg har forstått det slik at det ikke har noen hensikt med innebygd dekoder.

En må selvfølgelig tenke fremtidsrettet, d.h. Blue Ray. Om det er så mye å vinne (på en 42") er jo en annen sak. Den vil vel bli litt brukt til spill også.

7990 for TH42PZ8E høres kanskje ikke så ille ut?

Men har det noen praktisk betydning at den ikke har støtte for Riks-TV, og heller ikke MPEG 4?
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.093
Antall liker
4.197
Torget vurderinger
1
Dersom du skal ha en som er tilpasset det norske digitale bakkenettet kan du evt vurdere ...PX81. Dersom du primært bruker kabel/parabol m.v. kan du evt. vurdere de analoge variantene som heter ...PV80. PX og PV er ellers like. EDIT dvs «PV» har ikke digital tuner. 42" er vel forøvrig «border line» for å få utbytte av 1080 linjer i stedet for 720 linjer på lytteavstand opp til ca 2 meter. Alle Panasonic plama'ene som er HDready nedskalerer 1080 signaler til 720. På en gitt skjermstørrelse så taper du noe lysutbyutte ved å gå opp fra 720 til 1080. Forskjellen mellom «80» og «8» tror jeg hovedsaklig er at «80» har et høyere kontranstforhold og bedre «sortnivå».

mvh
KJ
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Parelius skrev:
Men har det noen praktisk betydning at den ikke har støtte for Riks-TV, og heller ikke MPEG 4?
Hvis du er avhengig av en bakkenettmottaker for å få inn fjernsynssendinger så vil jeg tippe at du allerede har en slik. Ingen grunn til å betale for enda en da. Fordelene med å ha denne inne i apparatet er at du sparer litt plass, en kabel og får en fjernkontroll mindre på stuebordet.
 
Topp Bunn