Flatskjerm monitor

J

Janpe

Gjest
Er det noen som kan gi meg et tips og en prisidè på hva jeg må ut med for en flatskjerm monitor av god kvalitet? Altså ingen TV, men kun en skjerm. Ønsker innspill på hva jeg evt. bør velge av LCD, plasma etc.

Jeg vurderer sterkt en High End multispiller, men dette med bilde er helt nytt for meg. Jeg skal kun ha i 2 kanaler da musikken (lyden) er det viktigste. Men, bilde kan gi anlegget en ny dimensjon siden spilleren er like god på musikk OG bilde.

På forhånd takk for svar.
 
N

nb

Gjest
Om du skal ha anstendig størrelse, er du fort over på TV åkke som.

Panasonic sine plasmaskjermer regnes som bra valuta for pengne, PV/PX70 koster 11-12k i 42 tommers størrelse. Jeg har denne selv og er svært fonøyd. Størrelse avhenger jo litt av hvor langt unna du skal sitte, selv sitter jeg ca 3.5 meter unna og synes da 42 er en fin størrelse, jeg vurderte også 50" men er glad for at jeg ikke valgte det, men her har nok folk forskjellige meninger.

Plamsa/LCD har sine fordeler og ulemper (dog i stadig mindre grad). Om du ikke skal koble til PC, vil jeg personlig si at plasma nok er et bedre valg, da de generelt er bedre på sortnivå, noe som er viktig når man ser film. For de virkelig store bildene pr. krone er projektor uslålig, men det er krever god lyskontroll i rommet og er generelt litt mer styr... men veldig moro;)

Jeg ville heller ikke kjøpt en toppmodell med mindre du er stinn av penger eller prioriterer bilde veldig, veldig høyt, utviklingen på dette området går veldig fort, og om et par år finnes det garantert noe som er svært mye bedre enn hva du får nå og koster sikkert omtrent det samme.
 
J

Janpe

Gjest
Hei og mange takk for svar.

For meg er lyden det klart viktigste, bilde blir en bonus. Nå vil jeg helt sikkert kjøpe mange konserter etterhvert, noe jeg faktisk er helt sikker på gir anlegget en fin tilleggsverdi. Jeg kjøper altså spilleren for sine egenskaper som musikkgjengiver først og fremst.

Så, da kan jeg rett og slett kjøpe en flatskjerm TV på ca. 40 tommer. Jeg sitter ca. 3, 5 meter unna.
 
N

nb

Gjest
Størrelsene du har å velge mellom er 37, 40, 42, 46, 50 og 52.

37 synes jeg er for lite
40 er LCD
42 er plasma
46 er LCD
50 er plasma
52 er LCD.

Om du velger 40, 42 eller 46 spiller nok ikke allverdens rolle. LCD kan fås med såkalt full HD (1080 linjer), men det er ikke noe jeg ville lagt mye vekt på. 720 linjer (som plasmaskjermer har) holder lenge etter min mening. Om materialet har 1080 oppløsning som f.eks Blue-Ray/HD-DVD kan du fint vise det på en skjerm som bare har 720 linjer, men da må enten TVen eller spilleren skalere, noe jeg tror du vil merke fint lite til.

Moral: Man får veldig myeTV for 10-12k. Det er prisklassen jeg ville lagt meg i, og funnet en jeg liker bildet godt på. Et annet pluss ved Panasonicen jeg nevnte, er at det er en ganske smal sak å stille den inn temmelig riktig, fabrikkinstillinger er ofte laget for å imponere i butikk (les: vise sterke farger) ikke for å vise gode bilder hjemme.

Jeg synes også du burde passe på at du kjøper en multispiller med HDMI-utgang, slik at du får bildet digitalt til skjermen. De aller, aller fleste nyere spillere vil ha dette.
 
N

nb

Gjest
En ting til: Om du vurderer å bruke PC-basert avspilling på ett eller annet tidspunkt, så er plasmaskjermer generelt mindre egnet til å vise PC-signaler. Å kjøre f.eks. Windows MediaCenter bør gå fint, men generell PC-bruk er de ikke optimale til. Knutinh eller noen andre kan sikkert gi deg en stor avhandling om hvorfor, men en av grunnene er såkalt pixelmapping, samt at pixlene på en plasmaskjerm er avlange. Jeg koblet til PCen min til min plasma, det gikk greit, men ikke noe mer. Jeg ville ikke likt å bruke den som PC-skjerm, men det er godt mulig at jeg kan oppnå bedre resultat med litt fikling med skjermkortdrivere og slikt, men jeg har ikke forsket på det ennå.

PlayStation 3 fungerer brillefint, selvom en god LCD nok ville vært hakket hvassere her også.
 
J

Janpe

Gjest
Så har jeg lært en hel del, mange takk. Spilleren har en HDMI utgang såvidt jeg vet.
Da er det bare å bestemme seg!
 
Topp Bunn