Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Innlegg
  154
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hvor viktig er VFX for deg?

  Hadde vært litt interessant og høre hva folk synes om visual effects her på forumet.
  Synes du det er viktig eller ikke?

  Det er jo alltid diskusjoner rundt hva som gjør en film bra og hva som gjør den dårlig, og dette er jo en veldig personlig preferanse man har.

  Jeg for min egen del ser egentlig mest filmer som har masse flott VFX i seg og gode lyd mixer i seg. Er ikke dette tilstede så kan jeg bare drite i og se ferdig filmen uansett hvor bra plottet måtte være. Har sett alt for mange filmer hvor de ikke har lagt penger i VFX og da ser det helt grusomt ut. F.eks de har gjort en roto, hvor maskene ligger og flyter utenfor kanter osv. Renderinger som ser ut som de har blitt slengt sammen på et par timer og animasjoner som ikke ligner noe nevne verdig engang.
  VFX er en veldig tidkrevende arbeid og VELDIG misforstått prosess som er undertrykt til de grader. Se f.eks på Life of PI som aldri hadde blitt den filmen den er i dag uten VFX, samme med Avatar og de fleste filmer som blir lagd til dags dato.
  Veldig ofte så er vfx i alt det du ser, men du legger ikke merke til dette siden kan være så enkelt som at kaktusen på bordet i den ene scene opprinnelig var en blomst, men de ombestemte seg og ville heller ha en kaktus der. Noe som blir fort veldig dyrt for produksjonen om man skal sette opp alt på nytt, og velger derfor og sette dette til vfx.

  Jeg sier ikke at plottet ikke er viktig, fordi det er det! Du kan ha en konge fet vfx film som ser drit bra ut men som er skikkelig dårlig, som f.eks Skyline. Det er dritt film det! Fytti grisen. Men det skal være sagt, at der misbrukte de lens flares til de grader også.. Alt med den filmen blei latterlig dårlig og mye pga. dårlig grunnlag. Cowboy and Aliens var også en veldig spesiell film hehe.. Kul men litt på kanten hehe.

  Dette er mine meninger og jeg veldig nysgjerrig på hva andre som kanskje ikke vet hvor mye arbeid det er i vfx hvor viktig dette er for dere?

 2. #2
  Torget
  Guest
  I utgangspunktet ikke viktig i det hele tatt, imo, men når effektene er der for å få historien til å fungere kan det være en berikelse.

  Nå om dagen er det motsatte dessverre altfor ofte tilfellet: Historien er der kun for å gi effektene mening.
  Forrige topp10 fiilm må vel overgås, går jeg ut i fra.

  Det finnes gode unntak, og det produseres ennå gode unntak, heldigvis.
  Både sci-fi og action kan være fascinerende når det gjøres bra.
  Siste redigert av Torget; 28.10.2014 kl. 22:17.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed