Er det flere enn meg som har bemerket merkbart dårligere DVD'er for tiden?

RF

Medlem
Ble medlem
03.09.2003
Innlegg
9
Antall liker
0
Nå har jeg leiet en del nye filmer i det siste, og det har slått meg et par ganger hvor ekstremt dårlig bildekvalitet det har vært på noen av disse filmene. Siste jeg så var Flood, før dette var det den derre dragefilmen (husker ikke navnet i farten).
Kvaliteten er altså rett og slett elendig, og dette er spesielt merkbart på storskjerm (prosjektor), men også på vanlig TV.
Første gang jeg var ute for dette trodde jeg at noe hadde skjedd med prosjektoren min, eller DVD spilleren. Ved test på alternativ spiller og TV viste det seg at bildet var like dårlig der, men altså litt mindre plagsom siden bildet er mindre.
Det er altså ekstremt hakkete ved vertikale bevegelser, og man kan se lange streker etter objekter (pixel-streker). Ved bevegelser blir hele bildet som følge av dette bare en eneste stor farge-/tåkegrøt.

Man kan begynne å lure på om dette er bevisst kvalitetsforringing av filmprodusenter for å "vise" hvor overlegent nye formater (blue ray, DVD HD) er i forhold til "gamle DVD'er", i et forsøk på å tvinge nye teknologi frem.

Ved avspilling av mine private DVD'er (kjøpt over noe år, mao. noen nye og noen eldre) har jeg aldri opplevd det samme. Dette er altså et nytt fenomen som jeg har opplevd kun på nyutgitte filmer ila. de siste månedene, kanskje siste halvåret.

Det hadde vært veldig interessant å høre om andre også har opplevd dette.

Nå har jeg nok tenkt å uansett gå over til High Definition formater med tid og stunder uansett, men tidspunkt for dette ønsker jeg å bestemme selv uten å bli påprakket dårlige DVD'er som virkemiddel for å fremskynde behovet...

Mvh.
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Har ikke slike erfaringer, men jeg holder meg også konsekvent til Sone 1 (USA) innspillinger. Etter mange dårlig erfaringer gjennom årene med Sone 2 (Norske) innspillinger på DVD både på lyd- og bildesiden skal jeg ALDRI mer handle DVD i Norge. Går 3-4 dager fra bestilling i USA til jeg har det her. Kjappere enn fra Oslo og hit...

http://www.dvdempire.com

Brukt disse i mange år. Aldri noe hikk.
 

RF

Medlem
Ble medlem
03.09.2003
Innlegg
9
Antall liker
0
Nå er det en stund siden jeg la inn første innlegg. Siden den gang har det dukket opp mange filmer med dårlig kvalitet som nevnt. Noen er helt elendige, på grensen til hva man gidder å se på, andre er helt fine. Har ikke gjort notat over filmene. Kanskje jeg burde gjort det.

Spilleren min er noen år (Pioneer DV-668AV), men som nevnt fungerer den glimrende på alle mine private filmer (har en del filmer, så har også litt sammenligningsgrunnlag der). Det er ikke noe feil med spilleren så vidt jeg vet, bortsett fra denne "inkompabiliteten" med enkelte filmer om man skal kalle problemet mitt for det. Som nevnt mistenker jeg sterkt at dette skyldes softwaren og ikke spilleren min.

Rart at ingen andre har opplevd noe lignende, eller har alle spillere av nyere dato enn meg for tiden? Den er da virkelig ikke sååå gammel.

Kamerater som har vært på besøk for filmtitting har også sett problemet, så det er i alle fall ikke øynene mine som spiller meg et puss :)

Kom gjerne med flere tilbakemeldinger. Interessant å høre om det er flere med lignende erfaring.
Nå er jeg uansett så dritlei av å innimellom måtte se en film med nesten ulidelig dårlig bildekvalitet, at jeg snart investerer i ny spiller likevel. Håper i så fall at det er dette som er skyld i problemet.

Er det ingen her med bedre kjennskap til DVD produksjon og softwaren som kanskje kan komme med litt inside informasjon her?

RF
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Tror du heller bør handle deg en nyere spiller. Kjøper rundt 100 filmer pr. år her og merker ikke noe "nedgang" i kvalitet...

http://www.oppodigital.com

Kjøpte en 983H nylig som funker som bare f...
 

AndreWerdenskrieg

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.05.2007
Innlegg
178
Antall liker
11
Mr. Brooks-filmen er jo en skandale på DVD. Siste Bourne-filmen skuffet også.
Kan ikke si at jeg synes dette er en fellesnevner for nye DVD-er, jeg blir faktisk ofte imponert av både bilde og lyd.
 
Topp Bunn