Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 42
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Fra Lo-Fi til Hi-Fi, ferdigsnekra til hjemmesnekra.

  Inspirert av siste ukers lesing her på hifisentralen kombinert med egne erfaringer, og en død forsterker.

  I fjor høst våknet lysten på nytt annlegg, oppsett etter at min elskede fulltone forsterker The Wiener TPA3118 fra Gmarsh på diyaudio knela i løpet av ett hyggelig lag. Fikk ikke liv i den igjen, måtte rote fram min gamle Mini Watt N3 rør forsterker, ett par gamle brukte klassiske 3 veis DIY høyttalere med Seas diskanter, Vifa mellomtoner og 12 tommer JBL GT122 basselementer med godt over 90 db følsomhet.

  Så da var jeg igang igjen. Takket være meget lesing og inspirasjon herifra sentralen er ny vei staket ut, nytt oppsett under planlegging og testing. Kort om veien hit.

  Det begynnte med kassetspillere og slikt i ungdommen, så endelig skikkelig lyd.. engang på nittitallet. Skikkelig lyd for meg den gang da var NAD forsterker og Kirksæter bokhyllehøyttalere.. Plutselig en dag for omlag ti år siden i forbindelse med flytting kjøpte jeg mine føste billige lowfi gulvhøyttalere på finn, fant diyaudio, og fikk T-amp dilla. Loddebolt, kondensatorer og en mengde brente kina moduler satte meg på sporet av en ny verden. Men low fi ble for dårlig, nye høyttalere måtte bygges. lowfi ble til hifi.

  Jeg havnet til slutt på Mark Audio 7.3 gold i Voigt pipes. For en overgang, og oppløsning i scenebilde wow. Men bassen da ahh den var vel egentlig ikke der. Kjøpte to billige lowfi sony 10 tommer sub woofere, og var sånn passe fornøyd en stund... (Ahh må slutte med det lowfi greiene) Men forsterkeren i bassene var altfor dårlig så da ble det diyaudio, og innkjøp av First One v1.3 Black Mamba fra Lazy Cat. https://www.diyaudio.com/forums/vend...odule-136.html

  Bassene ble delt ved 70 hz med Harrison Labs FMODS på signalkablene til First One effektforsterker, og fikk nytt hjem i to støperør. Det ble meget bedre. Anlegget var nesten komplett. TA2020 til fulltonene og First One til bassene. Trengte volumkontroll til oppsettet så jeg havnet på to stk Little Bear rør buffer med rakettrør. TA2020 og utallige TPA3116/18 ble tested og modifisert før jeg endte opp med en TPA3118 modul designet av en fyr fra diyaudio i Canada. Lydmessig var jeg nå i nirvana, og følte at jeg endelig skjønte hvorfor folk får dilla på hifi.

  Etter mange år med mye god musikk på dette anlegget rører det seg i DIY foten igjen. Nytt hytteprosjekt, ny inspirasjon, og gjennopliving av gamle høyttalere, nye forsterkere osv Det skjedde noe i fjor høst når jeg måtte dra på med de gamle rocke høyttalerene med 12 tommer JBL basser. Har nå under testing fjærnet diskant mellomtone og filter fra JBL bassene, og kjører de ufiltrert i samme kasse med en liten 4 tommer fulltone ufiltrert på toppen. Wow enda en ny verden, de to høyttalerne utfyller hverandre nesten helt perfekt uten deling wow, det var flaks Da blir det Mini PA anlegg i stua, med hifi egenskaper.. ja jeg tror det er veien å gå.

  Planen er å bygge ML TQWT eller knekte Voigt pipe kasser til bassene med aktive classe d forsterkere og dsp, slik at jeg har mulighet til høytaller og forsterker rulling i toppen. Fremover blir det høttaler bygging og testing, bygging og testing, og forhåpentligvis nytt oppsett til stua på hytta. Takk til alle her inne som bidrar med sine erfaringer, og oppsett det inspirerer! Matching av gode forsterkere, og høyttalere i max simplistiske oppsett har gitt med stadig bedre lyd.

  Jeg kjører nå to separate 15w mono klasse A forsterkere på fulltonene, og First One 2 x 150 w på bassene. Passiv volumkontroll før First one, og en på hver mono forsterker til full tonene. Signal får jeg fra en CSR8675 Bluetooth 5.0 Wireless Receiver APTX HD/LDAC med PCM5102A og Lossless Support 24BIT. Bruker mest Tidal og ratter inn systemet slik at jeg har ganske høyt volum ut fra mobil. Bluetooth Dac er nøytral å legger ikke på noe gain.

  Hypex nCore NC122MP modul 2x125W er også snart i hus til testing.

  Forslag til gode 12" eller 15" basser som kan spille bra et godt stykke oppover i mellomtone område mottas med takk!
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder    
  Siste redigert av gsaudio.one; 02.02.2020 kl. 23:36.

 2. #2
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Bassforsterkere

  Snuser også på to slike forsterkere til bassene.
  Navn:   Skjermdump fra 2020-01-13 23-56-55.png
Visninger: 1065
Størrelse: 409.7 Kb
  https://www.aliexpress.com/item/4000...650c2c25NYGBgA
  Det blir flere oppsett på hytta så de andre forsterkerne skal nokk få ben å gå på.
  Siste redigert av gsaudio.one; 14.01.2020 kl. 01:18.

 3. #3
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Testing av lamellfres, nye bokhyllehøyttalere

  Var en tur på hytta å jobba litt i dag. Tok med meg noen deler til en to veis jeg jobber med for å teste den nye lamellfresen min. Bokhyllehøyttalerene får Seas MCA15RCY 5 tommer og en liten AMT diskant. Likte lamellfresen godt, kjekk å ha når du skal lime kasser uten 45 grader vinkel. Tror den skal få bein å gå på.

  Fikk også den nye "brukte" diy ncore forsterkeren i hus i går, og lol det var litt av ett syn som møtte med når jeg åpna den for å skjekke hvordan den så ut før jeg fyra den opp. Godt jeg fikk den til en ok pris. Men etter litt kjærlighet var den oppe og gikk. Kjørte den direkte via bluetooth dac til Alpair Voigt pripene. Likte godt det jeg hørte, den blir
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder     
  Siste redigert av gsaudio.one; 15.01.2020 kl. 19:04.

 4. #4
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Nye basselementer bestilt

  Fant også fort ut at JBL bassene ikke klarer seg udempet om jeg ønsker å dra på litt, hehe det sier seg vell egentlig selv men måtte jo prøve. JBL bassene får nokk vente litt på nye hus for jeg bestilte meg ett par Eminence beta 12 til de knekte Voigt bassene. Det ser ut som spesifikasjonene passer utmerket til kassestørrelse, frekvensgang og samkjør med de små fulltonene fra Sounderlink. Dette er relativt billige elementer som låter bra, vi får se om jeg synes det er bra nokk. Kassestørrelse passer stua på hytta bedre med de Nye Eminence 12 tomerne i kasser som er litt smalere en de jeg simulerte til JBL. De skal stå på hvær side av vinduet og der er ikke mer en ca 50-55 cm til hjørnene.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder      

 5. #5
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Utskjæret fra bokhyllehøyttalerene blir til bakplate på fulltone røra. Ja jeg er skilt med to voksne barn, og jobber litt i stua hjemme når det er dårlig vær i høyfjellet det må være lov.. Er litt rot men blir forhåpentligvis bedre til våren
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 6. #6
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Da har jeg fått testa fulltone røra etter lukking, og det merkes. Snodig å høre forskjell på tett kammer, og test teipet med lekasje. Ganske markant bedre lyd nå. Det lover godt. Har også limt og pussa litt på Seas monitorene, de skal nå få et par runder med litt sparkel, og finpuss før olje og maling. Hehe en ting jeg angrer på. Var så gira på å dytte in AMT diskanten her om dagen, at jeg helt glemte at bafflene ikke var ferdig lol. Så nå må jeg jobbe meg rundt dem, og det er slettes ikke ideelt. Lenge siden jeg har drevet med dette
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 7. #7
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Design Eminence ML TQWT med Fulltone på toppen

  Her er noen skisser av designen til de store høyttalerne til hytta. Jeg tenkte det hadde vært tøft å legge fulltonene i en bølgene seng typ bøyd finer vinstativ. Vanskelig å se hvordan dette blir så jeg får vente med konklusjon til kassene er bygd. Tanken var da at jeg bygger flere bølger i høyden og kan da flytte litt rundt på fulltonene. Likte nesten designet bedre helt uten bølgene. Jeg er redd fulltonene kommer for høyt i vinstativ. Kan jo også legge bassene på gulvet under vinduet å lage en benk langs hele veggen med fulltonevinstativene oppå benken. Vi får se hva det blir til.. Forslag mottas med takk!

  Navn:   IMG_2819_.jpg
Visninger: 854
Størrelse: 85.8 KbNavn:   IMG_2820_.jpg
Visninger: 853
Størrelse: 85.8 KbNavn:   IMG_2818.jpg
Visninger: 850
Størrelse: 79.5 KbNavn:   IMG_2817_.jpg
Visninger: 855
Størrelse: 69.0 Kb

 8. #8
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Rulla på litt skinn

  Det er rart med det, når jeg først er i gang med DIY så klarer jeg nesten ikke ta pause. Det er så morro å se ting blir til. Her nærmer det seg finnish på fulltonerøra. Dobbeltsidig teip og min elskede Olfa kniv.. i love it
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder      
  Siste redigert av gsaudio.one; 16.01.2020 kl. 15:51.

 9. #9
  Hifi-entusiast sofferud's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  145
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra gsaudio.one Se Innlegg
  De skal stå på hvær side av vinduet og der er ikke mer en ca 50-55 cm til hjørnene.
  Med den utsikten så er trenger du ikke å tenke på finish på høyttalerne
  Hoved:Tangband W8-1808 + Eminence 15A åpen baffel, Pavel Dudek LM3886 gainclone, Audioengine D1 DAC. Dynabel 2S i reserve.

  TV: Monitor audio lydplanke, Peerless 12" XLS selvbygg

  Diverse: Tangband W4-1052SA selvbygg benkehøyttaler med Yamaha Y148 chipamp.

 10. #10
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Du er inne på noe der sofferud. Blir vell ikke høyttalerne som er blikkfang. Jeg har en 4 x 50 x 230 cm mahogny planke som jeg skall bruke som front baffel til bassene, den er litt rødbrun og står i stil med fulltone røra. Veggene blir kledd med liggende gjenbruk material i forskjellige grå/brun toner og dimensjoner i 3D. Google reclaimed wall for en ide om hvordan de blir.

 11. #11
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Seas høyttalere Snart klar til testing

  Da har jeg montert delefilter, sparklet, pusset Seas høyttalerne. Nå skal de få ett par strøk med sortmaling på 3 sider før jeg kan montere å teste de.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 12. #12
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Passive, aktiv eller begge deler ?

  Funker disse bra kunne jeg tenke meg å dytte inn to små TPA 3116 mono forsterkere, eller en stereo med bluetooth 5. hmm...
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

 13. #13
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Heia Norge

  Tester Seas høyttalerne nå, de spiller stort. Ahh det var godt å høre. Takk Seas!
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 14. #14
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Tror jeg har undervudert 2 veis monitorer

  Etter ett par timer med mine nybygde Seas MCA15RCY monitorer med AMT diskant må jeg si meg meget imponert over lydbilde disse lager. Siste tidens bygging å testing har gitt meg enda mer klarhet i hva som funker med tanke på rom og detaljer i musikken i forskjellige oppsett. De små fulltonerøra spiller samlet, klart og tydelig særlig i øvre mellomtone og diskant, med uten særlig rom og dybde. De må ha mye hjelp fra øvre mellomtone og ned. Voigt pipene spiller fortsatt med best rom og stage. Men det begynner å bli vanskelig å sammenligne for Seas monitorene spiller tett opptil Voigt pipene med litt bedre nedre mellomtone og bass, samt ørlitegrann mindre separasjon i rommet typ 3d stage. Blir spennede å se hva Eminence bassene kan gjøre når de blir parret med de små røra. Jeg er redd små tette kammer ikke duger her i gården.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Siste redigert av gsaudio.one; 17.01.2020 kl. 22:54.

 15. #15
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Skinnlåvens bivoks skosmørning

  Det ble vist noen timer i dag også. Jeg har dempet bakvegg på Seas høyttalere med 1 cm akustisk dempe matte, lukket bakplate, og rubba dem inn med skinnlåvens bivoks skokrem. Testet de med klasse A monoblokkene, og Ncore forsterkeren. Det spiller nokk med større holografisk lydbilde og sjel med klasse A. Ncore er litt mer korrekt og mjuk. Tror jeg liker klasse A best på disse. Jeg valgte å velge bort ørlite grann klang og storhet til fordel for litt mer detaljer derav litt demping. Nå skal jeg bare nyte disse noen dager før neste prosjekt tvinger seg på.

  NB første bilde er tatt med ekstra lys så det blir mer slik det de blir i dagslys, andre bilde med begge høyttalerne er tatt uten ekstra belysning og viser mer slik fargen fremstår i rommets belysning.

  Beklager tiltet bilde, jeg ga opp å prøve å rette det. Det kommer stadig feil vei når jeg importerer fra iphone. Hadde vært greit med mulighet til å rotere bilder i hifisentralens vedleggs program. Ser endel andre også har problemer med dette her på forumet. Ha en riktig god natt
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   
  Siste redigert av gsaudio.one; 19.01.2020 kl. 02:06.

 16. #16
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Mer testing, og småfix

  Prøver fulltonerør, vinstativ og udelt JBL etter ett par dager med Seas monitorer og JBL bass delt ved 70hz. På moderat volum er det slettes ikke galt å høre på. Første plate på testbenken er Bugge Wesseltoft og Prins Thomas. Mye forskjellig perkusjon og piano. Skal spille litt mer variert musikk å se hvordan det funker.

  Monterte også spikes på Seas høyttalerne i går. Morro å prøve forskjellig oppsett.

  Jeg har ikke ordentlig måleutstyr, og bruker kun en enkel app på en gammel android telefon. Vet ikke helt om det er noe å vise til, men det gir meg en liten indikasjon på hva jeg holder på med. Jeg merket meg en liten dip rundt 2500-3000hz i delefrekvensen på Seas som jeg ikke har på fulltonerøra.

  Seas delt lavt var mjukere, deiligere å høre på med mer klang, mens fulltone oppsettet er litt mer artikulert og dynamisk. Tror oppsettet med bass og fulltonerør blir bedre når jeg får delt bassene litt høyere.

  Det mangler også 10 - 20 db lydtrykk oppe og nede i begge oppsett under ca 60hz og over 8000hz. Savner miniDSP brukte det litt for noen år siden i en Bominator signature.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder    
  Siste redigert av gsaudio.one; 21.01.2020 kl. 12:20.

 17. #17
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Fulltonerøra går i vinkjellern

  Etter en dag med testing av oppsett har jeg kommet frem til at fulltonerøra rett og slett ikke duger til annet en forsiktig easy listening i vinkjellern. Seas høyttalerne imponerer fortsatt men har sin begrensning pga de små AMT diskantene som bryter opp ved høyt lydtrykk. Fant ut at de passet meget godt med en gammel TA2024 forsterker 2x15 watt og littlebear rør buffer. Tenker jeg dytter dem inn i et eget kabinett, så får de følge Seas Høyttalerne.

  Jeg trenger noen diskanter som tåler litt mere trøkk til oppsettet i stua, og har lyst til å prøve noen større AMT horn. som feks disse https://www.aliexpress.com/item/3281...chweb201603_53
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   
  Siste redigert av gsaudio.one; 21.01.2020 kl. 22:48.

 18. #18
  Hifi Freak El-retur's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2012
  Sted
  haugesund
  Innlegg
  1,824
  Tagget i
  1 Innlegg
  Kjekt å lese,synes du er flink.
  Kjekt med bilder også..

 19. #19
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Santos Mahogany, Purifi og loftstua

  Jeg har hatt en Santos Mahogany planke liggenede noen år i påvente av ett prosjekt. Den er 4x62x262 cm å har vært brukt som trappetrinn ute på en gammel hytte jeg renoverte for noen årsiden. Santos Mahogany er meget motstandsdyktig hardved å kan ligge ute uten behandling i årevis uten at den skades eller vrir seg. Lurte på å bruke den til frontbaffel på de nye Eminence bassene mine, men kvir meg litt for å sette saga i den. Har også lurt på å bruke den på badet på hytta, eller til utebord. Ahh det kribler i fingra....

  Jeg har også gått med tanker om anlegg til loftstua. Her hadde jeg tenkt å lage knevegg subber ala BB sine, og noen mindre 2 veis høyttalere. Tenkte å kjøre på med en Purifi PTT6.5 Woofer og bånddiskant horn i en 24 l kasse på 20x30x40 cm. Mange tanker og baller i lufta om dagen. Som nevnt tidligere i tråden blir det en del testing, bygging, testing av oppsett og konsept fremover. Ingenting er spikra ennå, og dyrere mer avanserte design som feks nevnte Purifi høyttalere er jeg litt redd for å rote til.. jeg er jo kun en glad amatør og har lite peiling på delefilter å slikt. Derfor tenker jeg kanskje det beste hadde vært å føgle designet til Purifi SPK5 demohøyttalere https://purifi-audio.com/tech/ . Men det er jo ikke like spennende som å prøve noe nytt. For å spare noen runder med ombygging tenker jeg det er lurt å bygge høyttalere for biamp og DSP uten innebygd passiv deling.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

 20. #20
  Hifi-interessert gsaudio.one's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2020
  Sted
  På fjellet
  Innlegg
  75
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Seas H537-6 = mere fulesang

  Klarte ikke leve med de begrensningene 15w AMT diskanter ga meg i Seas monitorene så da ble det diskantbytte. Rota fram noen gamle Seas H537-6 diskanter, oh yess mere fulesang fra låta Eco il Mondo med Melingo Jeg synes Seas høyttalerne ble for gode til å la AMT diskanten begrense de. For all del AMT diskantene var gode, veldig mjuke å behagelige å høre på med de tålte ikke særlig volum, og spillte litt lavt i forhold til resten. Seas diskantene spiller litt høyere og med mere dynamikk. Seas diskanten er nokk litt skarpere og mer detaljerte men jeg har ikke lenger den samme mjuke magien AMT diskantene skapte. Likte gått lyden fra AMT diskanter så jeg skal prøve noen kraftigere varianter etterhvert. Men nå får jeg la disse være i fred en stund. Har jo andre prosjekt som venter.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed