Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2015
  Innlegg
  7
  Tagget i
  0 Innlegg

  DSP Audio gjennom en PC, med Focusrite lydkort

  Hei!

  Har nå fått assistanse av en kompis med høy interesse og kompetanse innenfor lyd.

  Jeg har nå koblet opp to horn, og to basser, gjennom to forsterkere og til et focusrite scarlett 18i20 g3 lydkort i hver sin utgang.

  Videre er det brukt program til å lage et correction filter, som nå kjøres i jriver. Spiller jeg da av musikk i Jriver, kommer det ut riktig, og i fantastisk kvalitet.

  Problemet er at jeg har en Onkyo reciever fra tidligere, som er koblet opp til blu-ray spiller, playstation, wii, get box osv. som et "hjerte" i kinoen. Tidligere kjørte jeg da ut lyden gjennom pre out front på onkyoen til en hegel h80 som kjørte ut på klipsch. Nå som det behøves correction filter, og komponentene har hver sin forsterker, så må pre out på onkyoen inn på input på focusrite. Deretter må jeg få denne lyden til pcen, og gjennom jriver igjen.

  Dette skal vise seg å være ekstremt vanskelig å få til. Lest masse, og prøvd masse, men klarer ikke få det til å funke. Vil tro det skal ligge noe funksjonalitet i lydkortet også, som kan fikse dette sammen med et riktig program, men per nå sliter jeg.

  Noen som har vært inne på noe slikt før, og som har noen tips?, er ikke lett å få assistanse heller, da dette ikke akkurat er en konvesjonell løsning.

 2. #2
  Overivrig entusiast ArneM's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2012
  Sted
  Andebu , Vestfold
  Innlegg
  762
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  7
  Du må aktivere WDM driveren i Jriver,så ruter du lyden igjennom
  Div Jbl.......
  Audiolense/Rme
  Hypex.

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2015
  Innlegg
  7
  Tagget i
  0 Innlegg
  Prøvde dette, men fikk ikke routet lyden til jriver, selv om den sto som en avspillingsenhet. Spilte jeg av på youtube så gikk det, men å få focusrite usb innspillingsenhet til å routes gikk ikke. Fikk derimot til det om jeg gikk inn på lyd - focusrite usb - hør på denne enheten, og da jriver. Men en forsinkelse på rundt 3 sekunder oppsto, og det funker dårlig i et hjemmekinooppsett. Prøvde videre med audacity, og valgte jeg input focusrite usb, så kom det lyd til audacity, og avspillingsenhet jriver, så burde det funke, men nei, ikke lyd da heller.

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  5,929
  Tagget i
  2 Innlegg
  Du vil uansett få noe delay igjennom dsp. Om du kjører IIR-filtre, blir ikke denne så høy, men FIR-filtre med mange taps får mye forsinkelse, og dermed blir de uegnet til hjemmekino. Ut fra beskrivelsen, så høres det ut som du opererer med FIR.

  Det som ofte blir løsninga, er å kjøre IIR-filtre på hjemmekinoen, og FIR når det høres musikk.

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2015
  Innlegg
  7
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hvordan setter jeg isåfal opp IIR-Filter til bruk når det er hjemmekino, og hva er ulempene med dette.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed