DSP Audio gjennom en PC, med Focusrite lydkort

victrose

Medlem
Ble medlem
23.09.2015
Innlegg
11
Antall liker
0
Hei!

Har nå fått assistanse av en kompis med høy interesse og kompetanse innenfor lyd.

Jeg har nå koblet opp to horn, og to basser, gjennom to forsterkere og til et focusrite scarlett 18i20 g3 lydkort i hver sin utgang.

Videre er det brukt program til å lage et correction filter, som nå kjøres i jriver. Spiller jeg da av musikk i Jriver, kommer det ut riktig, og i fantastisk kvalitet.

Problemet er at jeg har en Onkyo reciever fra tidligere, som er koblet opp til blu-ray spiller, playstation, wii, get box osv. som et "hjerte" i kinoen. Tidligere kjørte jeg da ut lyden gjennom pre out front på onkyoen til en hegel h80 som kjørte ut på klipsch. Nå som det behøves correction filter, og komponentene har hver sin forsterker, så må pre out på onkyoen inn på input på focusrite. Deretter må jeg få denne lyden til pcen, og gjennom jriver igjen.

Dette skal vise seg å være ekstremt vanskelig å få til. Lest masse, og prøvd masse, men klarer ikke få det til å funke. Vil tro det skal ligge noe funksjonalitet i lydkortet også, som kan fikse dette sammen med et riktig program, men per nå sliter jeg.

Noen som har vært inne på noe slikt før, og som har noen tips?, er ikke lett å få assistanse heller, da dette ikke akkurat er en konvesjonell løsning.
 

ArneM

Dsp er et must !
Ble medlem
17.01.2012
Innlegg
2.038
Antall liker
2.253
Sted
Andebu , Vestfold
Torget vurderinger
30
Du må aktivere WDM driveren i Jriver,så ruter du lyden igjennom [emoji106]
 

victrose

Medlem
Ble medlem
23.09.2015
Innlegg
11
Antall liker
0
Prøvde dette, men fikk ikke routet lyden til jriver, selv om den sto som en avspillingsenhet. Spilte jeg av på youtube så gikk det, men å få focusrite usb innspillingsenhet til å routes gikk ikke. Fikk derimot til det om jeg gikk inn på lyd - focusrite usb - hør på denne enheten, og da jriver. Men en forsinkelse på rundt 3 sekunder oppsto, og det funker dårlig i et hjemmekinooppsett. Prøvde videre med audacity, og valgte jeg input focusrite usb, så kom det lyd til audacity, og avspillingsenhet jriver, så burde det funke, men nei, ikke lyd da heller.
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
8.500
Antall liker
6.873
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
Du vil uansett få noe delay igjennom dsp. Om du kjører IIR-filtre, blir ikke denne så høy, men FIR-filtre med mange taps får mye forsinkelse, og dermed blir de uegnet til hjemmekino. Ut fra beskrivelsen, så høres det ut som du opererer med FIR.

Det som ofte blir løsninga, er å kjøre IIR-filtre på hjemmekinoen, og FIR når det høres musikk.

Johan-Kr
 

victrose

Medlem
Ble medlem
23.09.2015
Innlegg
11
Antall liker
0
Hvordan setter jeg isåfal opp IIR-Filter til bruk når det er hjemmekino, og hva er ulempene med dette.
 
Topp Bunn