Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2018
  Innlegg
  14
  Tagget i
  0 Innlegg

  Mirage OMD 15 - noen som kan fikse dem?

  Mirage OMD 15. I forbindelse med mine snart voksne barn og fest, så røk noe i en eller begge høyttalerne beskrevet over for ca 1 år siden. Skrapelyd. Disse låt etter min mening nesten perfekt i forbindelse med utformingen av min store åpne stue og kjøkkenløsning og alle i familien kunne nyte musikken omtrent likt uansett hvor man befant seg i rommet. Lyden var også av de fleste venner og andre besøkende påpekt som fantastisk, mye oftere enn andre komponenter som har vært innom mine hifi systemer. Jeg savner lyden og kunne tenkt å bruke dem i stuen i underetasje.Er det noen her som har tips til reparatør eller noen som kan fikse dem evt med erstatningselementer? Tror diskantene har følgende delenummer:
  replacement tweeter 5DR/53361 eller ZDR/53362 ? Etter p ha funnet dem frem og koblet dem opp mot en forsterker finner jeg at venstre høyttaler spiller som den skal, men høyre låter ultratynn i lyden og ingen bass eller bevegelse i de to nederste elementene. Se bilde, Det kan jo være at det er andre elementer som er røket enn diskanten på toppen.. Noen reparatør i Bergen som vil se på den? Kanskje delefilter er brent? Eller noen andre elementer som er lettere å få tak i..
  Siste redigert av Hansaen; 06.09.2019 kl. 18:26. Årsak: Testet dem

 2. #2
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2018
  Innlegg
  14
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har feilsøkt litt i helgen og funnet at det er 2 identiske elementer som ikke er lyd i, brukt som midwoofer og woofer. Delefilteret fungerer. Disse elementene er ikke mulig å skaffe så vidt jeg har funnet ut. Z5DR//63175 eller /63176 er delenummer på elementene. Noen som vet om det er mulig å reparere slikt? Er sikkert skjedd noe i spolen da membranene ser hele og fine ut..

 3. #3
  Hifi Freak Gjest's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  5,178
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Bestill og bytt selv: https://www.miragespeakers.com
  Audioarkeolog:
  Lenco L 75, Technics EPC 207c, Rotel RCD 855, Powerbook G-4, Muse 4xTDA 1543 dac, Croft Super Micro Mk IV, Parasound Z-amp v. 1, TQWT m/SEAS 21 TV-G.
  Div. Carlsson, Snell, Cizek, Tandberg, Uher, Dual, Lenco m.m. i kjelleren.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed