Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 51
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Aug 2018
    Sted
    Under stjernene
    Innlegg
    262
    Tagget i
    2 Innlegg

    Dataprogram for å beregne enkle filter

    Hei
    The Well Tempered platespiller har en 110 volt motor (amerikansk). På ledninga er det en liten klump bestående av R+C+R i serie på den ene lederen.
    Kjøpte en trafo 230/110V. Til min store overraskelse er motorspenninga 83V.
    Har i ettertid lest at konstruktøren har tunet motoren til minima vibrasjoner.

    Verdiene på komponentene er 600Ohm/10W, C 1.0K (1nF?)
    Spenningsfallet på filteret er: 230-83V = 147V


    Spørsmålet er om noen har et beregningsprogram kan beregne 2 filter, ett på hver leder sånn at motorspenninga blir 83V og symmetrisk mot jord.


    Trafo og overgangsplugg til den heldige.


    Hilsen


    Jens
    Musikkelsker med en' fot i hver leir

  2. #2
    Hifi Freak jane's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Sted
    NO-6600
    Innlegg
    2,438
    Tagget i
    1 Innlegg
    Sitat Sitat fra YesJens Se Innlegg
    Kjøpte en trafo 230/110V. Til min store overraskelse er motorspenninga 83V.
    Kanskje C er beregnet ut ifra 60Hz? Og hvis hensikten er dropp vil motorspenningen bli noe lavere enn forutsatt ved norsk 50Hz. Bare en tanke..
    And I love to live so pleasantly - Live this life of luxury
    Lazing on a sunny afternoon

  3. #3
    Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2004
    Innlegg
    11,027
    Tagget i
    9 Innlegg
    Jeg var egentlig godt i gang med å skrive et innlegg her, men så gikk det opp for meg at det kan være to mulige feil i innlegget ditt TS. For det første har du vel en reduksjon fra 115 til 83V, og ikke fra 230 til 83V i filteret? For det andre, står virkelig kondensatoren i serie med motoren? Står den ikke i parallell enten til jord eller til den andre polen?
    Jeg driver Midgard Audio

    If you do not se the problem, you will not look for a solution.

  4. #4
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Aug 2018
    Sted
    Under stjernene
    Innlegg
    262
    Tagget i
    2 Innlegg
    Sitat Sitat fra jane Se Innlegg
    Sitat Sitat fra YesJens Se Innlegg
    Kjøpte en trafo 230/110V. Til min store overraskelse er motorspenninga 83V.
    Kanskje C er beregnet ut ifra 60Hz? Og hvis hensikten er dropp vil motorspenningen bli noe lavere enn forutsatt ved norsk 50Hz. Bare en tanke..
    Hei

    Ut i fra det jeg har lest ang. "tuning" av motorvibrasjoner, så trur jeg 83V er valgt med hensikt.
    En "amerikansk" utgave vil fortelle det meste. 83 eller 110V.


    Hilsen

    Jens
    Musikkelsker med en' fot i hver leir

  5. #5
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Aug 2018
    Sted
    Under stjernene
    Innlegg
    262
    Tagget i
    2 Innlegg
    Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
    Jeg var egentlig godt i gang med å skrive et innlegg her, men så gikk det opp for meg at det kan være to mulige feil i innlegget ditt TS. For det første har du vel en reduksjon fra 115 til 83V, og ikke fra 230 til 83V i filteret? For det andre, står virkelig kondensatoren i serie med motoren? Står den ikke i parallell enten til jord eller til den andre polen?
    Hei

    Motoren er på 110V60Hz


    1. Spenninga blir droppa i filteret fra 230 til 83V.

    2. Filteret består av R+C+R i serie. Montert som en klump på nettledninga.

    I tillegg er det en kondensator over av/på bryteren på motoren.

    Hilsen

    Jens



    En kammerat la verdiene inn verdiene i et filterprogram på PC og fikk ca. samme spenningsdropp. (Dessverre har han ikke den muligheten lenger)
    Musikkelsker med en' fot i hver leir

  6. #6
    Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2004
    Innlegg
    11,027
    Tagget i
    9 Innlegg
    Sitat Sitat fra YesJens Se Innlegg
    Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
    Jeg var egentlig godt i gang med å skrive et innlegg her, men så gikk det opp for meg at det kan være to mulige feil i innlegget ditt TS. For det første har du vel en reduksjon fra 115 til 83V, og ikke fra 230 til 83V i filteret? For det andre, står virkelig kondensatoren i serie med motoren? Står den ikke i parallell enten til jord eller til den andre polen?
    Hei

    Motoren er på 110V60Hz


    1. Spenninga blir droppa i filteret fra 230 til 83V.

    2. Filteret består av R+C+R i serie. Montert som en klump på nettledninga.

    I tillegg er det en kondensator over av/på bryteren på motoren.

    Hilsen

    Jens



    En kammerat la verdiene inn verdiene i et filterprogram på PC og fikk ca. samme spenningsdropp. (Dessverre har han ikke den muligheten lenger)
    Men skrev du ikke at du hadde koblet inn en 230/115V trafo?
    Jeg driver Midgard Audio

    If you do not se the problem, you will not look for a solution.

  7. #7
    Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2004
    Innlegg
    11,027
    Tagget i
    9 Innlegg
    Hvis du skal splitte et slikt filter på to sider av motoren må du halvere impedansen i alle komponentene. Hvis alle komponentene sitter i serie med hverandre gir dette deg 1200 ohm og 1µF som skal deles på 20. Det gir deg 600 ohm+2 µF pr side. Så lenge komponentene bare sitter i serie betyr det ingen ting om du kobler 300ohm + 2µ + 300ohm, eller om du bare kobler 600ohm + 2µ.
    Jeg driver Midgard Audio

    If you do not se the problem, you will not look for a solution.

  8. #8
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Aug 2018
    Sted
    Under stjernene
    Innlegg
    262
    Tagget i
    2 Innlegg
    Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
    Sitat Sitat fra YesJens Se Innlegg
    Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
    Jeg var egentlig godt i gang med å skrive et innlegg her, men så gikk det opp for meg at det kan være to mulige feil i innlegget ditt TS. For det første har du vel en reduksjon fra 115 til 83V, og ikke fra 230 til 83V i filteret? For det andre, står virkelig kondensatoren i serie med motoren? Står den ikke i parallell enten til jord eller til den andre polen?
    Hei

    Motoren er på 110V60Hz


    1. Spenninga blir droppa i filteret fra 230 til 83V.

    2. Filteret består av R+C+R i serie. Montert som en klump på nettledninga.

    I tillegg er det en kondensator over av/på bryteren på motoren.

    Hilsen

    Jens



    En kammerat la verdiene inn verdiene i et filterprogram på PC og fikk ca. samme spenningsdropp. (Dessverre har han ikke den muligheten lenger)
    Men skrev du ikke at du hadde koblet inn en 230/115V trafo?
    Beklager misforståelsen.
    Jeg har kjøpt trafo, men ikke koblet den inn pga. usikkerhet pga. 83 v etter filtret.
    I og med at jeg må ha et filter, ser jeg ikke noen hensikt med trafo.

    Hilsen

    Jens
    Musikkelsker med en' fot i hver leir

  9. #9
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Aug 2018
    Sted
    Under stjernene
    Innlegg
    262
    Tagget i
    2 Innlegg
    Sitat Sitat fra Snickers-is Se Innlegg
    Hvis du skal splitte et slikt filter på to sider av motoren må du halvere impedansen i alle komponentene. Hvis alle komponentene sitter i serie med hverandre gir dette deg 1200 ohm og 1µF som skal deles på 20. Det gir deg 600 ohm+2 µF pr side. Så lenge komponentene bare sitter i serie betyr det ingen ting om du kobler 300ohm + 2µ + 300ohm, eller om du bare kobler 600ohm + 2µ.
    Hei
    Hvorfor microfarad og ikke nanofarad?

    Hilsen

    Jens
    Musikkelsker med en' fot i hver leir

  10. #10
    Hifi Freak jane's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Sted
    NO-6600
    Innlegg
    2,438
    Tagget i
    1 Innlegg
    Står det noe annet på C enn 1k? (1k kan antyde at den tåler 1000 volt)
    And I love to live so pleasantly - Live this life of luxury
    Lazing on a sunny afternoon

  11. #11
    Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2004
    Innlegg
    11,027
    Tagget i
    9 Innlegg
    Mest fordi jeg ikke leste tilstrekkelig godt hva du hadde skrevet.

    Jeg synes uansett det høres litt rart ut at 1nF i serie med motoren gir nok energi til å drive den, men så skal det jo heller ikke mye til da.

    Uansett, kondensatorverdien skal dobles på begge sider da to kondensatorer i serie gir halve impedansen av en kondensator alene, så 2x2nF i serie gir 1nF, og 2x2µF i serie gir 1µF.
    Jeg driver Midgard Audio

    If you do not se the problem, you will not look for a solution.

  12. #12
    Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2004
    Innlegg
    11,027
    Tagget i
    9 Innlegg
    Vi har en kategorisering som går som følger:
    105k = 100 000pF
    102k = 1000pF

    ...osv

    Altså 10 + 5 nuller og 10 + 2 nuller.

    Ut fra dette systemet skulle 1.0k bety 1 + 0 nuller, altså 1pF.

    Det høres urimelig lite ut om den sitter i serie. Sitter den i parallell, enten til jord eller til den andre fasen derimot, kan det muligens stemme.
    Jeg driver Midgard Audio

    If you do not se the problem, you will not look for a solution.

  13. #13
    Æresmedlem
    Ble medlem
    Dec 2003
    Sted
    Hamar
    Innlegg
    11,379
    Tagget i
    0 Innlegg
    Torget
    7
    Jeg har lest alle innleggene 2 ganger og forstår ikke saken. Du har en amerikansk 110V WT som du skal bruke i norge? Du har en trafo 230/110V? Hvorfor endre noe?
    Feickert Blackbird platespiller / Kuzma 4 point arm med VdH Colibri XCP-HO og Kuzma 4 point 14" arm med Miyajima Madake
    Luxman EQ500 RIAA
    Marantz CD-7 og CD12 - Luxman DA06 DAC - Apple TV / iPhone X / iPad for trådløs streaming
    Luxman L509x forsterker
    Tannoy DC10A med Tannoy ST-100 diskanter og 2 stk JL Audio Fathom 113 subwoofere

  14. #14
    Hifi Freak Balle Clorin's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2012
    Innlegg
    3,048
    Tagget i
    0 Innlegg
    Torget
    1
    Om motoren er 60hz polet hvordan for man da rett hastighet på norsk nett med 50hz ?Det er vel ikke snakk omgå regenerere en Sinus Hz her for motoren?

  15. #15
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Aug 2018
    Sted
    Under stjernene
    Innlegg
    262
    Tagget i
    2 Innlegg
    Sitat Sitat fra Trondmeg Se Innlegg
    Jeg har lest alle innleggene 2 ganger og forstår ikke saken. Du har en amerikansk 110V WT som du skal bruke i norge? Du har en trafo 230/110V? Hvorfor endre noe?
    Fordi jeg ønsker 83V til motoren, da er motorvubrasjonene minst.
    Musikkelsker med en' fot i hver leir

  16. #16
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Aug 2018
    Sted
    Under stjernene
    Innlegg
    262
    Tagget i
    2 Innlegg
    Sitat Sitat fra Balle Clorin Se Innlegg
    Om motoren er 60hz polet hvordan for man da rett hastighet på norsk nett med 50hz ?Det er vel ikke snakk omgå regenerere en Sinus Hz her for motoren?
    Spindelen på motoren byttes til "50Hz"
    Musikkelsker med en' fot i hver leir

  17. #17
    Æresmedlem
    Ble medlem
    Dec 2003
    Sted
    Hamar
    Innlegg
    11,379
    Tagget i
    0 Innlegg
    Torget
    7
    Sitat Sitat fra YesJens Se Innlegg
    Sitat Sitat fra Trondmeg Se Innlegg
    Jeg har lest alle innleggene 2 ganger og forstår ikke saken. Du har en amerikansk 110V WT som du skal bruke i norge? Du har en trafo 230/110V? Hvorfor endre noe?
    Fordi jeg ønsker 83V til motoren, da er motorvubrasjonene minst.
    Hva har du da? Og hvordan skal du få rett hastighet ved 50Hz forsyning?
    Feickert Blackbird platespiller / Kuzma 4 point arm med VdH Colibri XCP-HO og Kuzma 4 point 14" arm med Miyajima Madake
    Luxman EQ500 RIAA
    Marantz CD-7 og CD12 - Luxman DA06 DAC - Apple TV / iPhone X / iPad for trådløs streaming
    Luxman L509x forsterker
    Tannoy DC10A med Tannoy ST-100 diskanter og 2 stk JL Audio Fathom 113 subwoofere

  18. #18
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Aug 2018
    Sted
    Under stjernene
    Innlegg
    262
    Tagget i
    2 Innlegg
    Sitat Sitat fra Trondmeg Se Innlegg
    Sitat Sitat fra YesJens Se Innlegg
    Sitat Sitat fra Trondmeg Se Innlegg
    Jeg har lest alle innleggene 2 ganger og forstår ikke saken. Du har en amerikansk 110V WT som du skal bruke i norge? Du har en trafo 230/110V? Hvorfor endre noe?
    Fordi jeg ønsker 83V til motoren, da er motorvubrasjonene minst.
    Hva har du da? Og hvordan skal du få rett hastighet ved 50Hz forsyning?
    Hei
    Har kjøpt en amerikansk spiller modifisert for Europa:

    1. Dempe ledd på ledninga 230V- 83V, påmontert amerikansk støpsel byttet til europeisk.

    2. Motorspindel byttet til 50Hz utgave.

    Dermed kan den brukes på 230/50Hz.

    Har tenkt å bytte dempeleddet som står på den ene lederen, til et symmetrisk filter i forhold til jord.
    Mener å huske at Leif Erntsen prøvde det på 80 tallet, og at det var noe å hente.
    Musikkelsker med en' fot i hver leir

  19. #19
    Hifi Freak Aurora's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Innlegg
    6,257
    Tagget i
    2 Innlegg
    Ved 50Hz går motoren saktere, og spindelen må derfor ha større diameter.... kjent problem, - og enkelt om det finnes korrekt spindel å få tak i...
    Hvis du bruker trafo til 115V, - så er det vel egentlig bare kondisen som trengs økes til samme reaktans som for 60Hz..?,
    Mens Løgnen løp fra Bagdad til Konstantinopel, lette Sannheten fortsatt etter sine sandaler

  20. #20
    Hifi Freak ymir's Avatar
    Ble medlem
    Dec 2013
    Innlegg
    3,022
    Tagget i
    3 Innlegg
    Ved bytte fra 60Hz til 50Hz byttes pulley.

    Dersom du ønsker at motor skal ha en annen spenning må du finne ut hvor mye Ampere den trekke ved "normal driftspenning"
    Så tar du det spenningsfallet du ønsker og deler på strømtrekket.
    Da får du den motstanden du må ha for å få ønsket spenning.

    Eks. nederst på bildet.Kondensdator må også skiftes når spenningen forandres.(for at den skal starte)


    Navn:      Skann_20190521 (6).jpg
Visninger: 140
Størrelse: 96.0 Kb


    Jeg bruker motor fra Premotec

    Navn:      Skann_20190521 (5).jpg
Visninger: 141
Størrelse: 122.1 Kb


    Mener det da ble seende slik ut hos meg.Er så lenge siden jeg syslet med dette at jeg ikke helt ser..vel,mulig noen kan forklare


    Navn:      Skann_20190521 (4).jpg
Visninger: 139
Størrelse: 39.2 Kb

    Dette var for leenge siden så jeg husker ikke helt prosedyren så om noen kan komme med korrigeringer hadde det sikkert vert ok.
    Sendte en av motorene til en kompis.Når jeg fikk den igjen var alt som heter vibrasjoner borte.
    Vet han la motoren i hånden og justerte R og C? til vibrasjonene forsvant.
    Håper det er litt hjelp i dette
    Mahatma Gandhi
    "Verden har nok til alles behov, men ikke til alles grådighet"

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed