Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  702
  Tagget i
  0 Innlegg

  Manger msw i open baffle

  Jeg leker med tanken om å montere et Manger-element i en open baffle og supplere med et bass-system opp til ca 300 Hz. Spørsmålet mitt er da hvilken baffelbredde er minimum for å kunne dele ved denne frekvensen? Håpet er å slippe unna med en bredde på 30-35 cm og høyde på ca 105.cm, men aner ikke om det holder for å bære 300hz? Tanken er å lage en sandwich-konstruksjon med silestone og bjørkefiner i 3-4cm dybde og dempe mangeren på baksiden. Hjernen i systemet vil være en lyngdorf med digital deling mellom mangeren og bass-systemet.

 2. #2
  Hifi-entusiast rotecop's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  288
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  2
  Så og hørte en konstruksjon fra Geir Fredriksen, som minner om det du beskriver. Vet ikke hvilke Manger element det var. Men i den konstruksjonen var de nesten benyttet som fulltone. Det var bare med en stor basskasse for de dypeste tonene. Aner ikke hvor de delte.

 3. #3
  Overivrig entusiast Gunzi's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  898
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Du kan google Geir Fredriksen Symbiose eller Are Mo Symbiose. Da vil du få noen treff på det systemet rotecop snakker om. Symbiose har en meget interessant historie, bl.a som vinner av beste lyd på stor europeisk hifi-messe på nittitallet.
  Siste redigert av Gunzi; 19.04.2019 kl. 07:01.

 4. #4
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Innlegg
  702
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei

  Har sett det, men er usikker på delefrekvens her. Også har han brukt plexiglass for å utvide bredden, og det er nok utenfor mitt nivå å få til 🙂. Men absolutt liknende det jeg tenker på.

 5. #5
  Hifi-entusiast rotecop's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Innlegg
  288
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  2
  De jeg hørte var uten ekstra baffel. Kun en påle ca 1 meter høy og brede omtrent som elementet. Laget i heltre, med innfelt element. Låt fint. Jeg var selv fristet til å lage noe tilsvarende, men det stoppet på kostnad og manglende kompetanse.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed