Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Oct 2011
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg

  Å legge til en supertweeter

  Finnes noen god veiledning for å legge til supertweetere på ordinære 2(3)way høyttalere? Delefilter mellom tweeter og supertweeter: hvor legge crossover?

 2. #2
  Hifi Freak Kabeldragern's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  4,131
  Tagget i
  0 Innlegg
  Så høyt at tweeteren normalt ikke bidrar. Så slipper du peaker og dipper pga utfasinger når begge bidrar i samme frekvensområde.
  Men dette er normalt ikke enkelt. :-)
  Information is not knowledge - Knowledge is not wisdom - Wisdom is not truth - Truth is not beauty - Beauty is not love - Love is not music - Music is THE BEST... - FZ

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2008
  Innlegg
  473
  Tagget i
  2 Innlegg
  Det beste er vel å styre unna. Kan ikke tenke meg noen fordeler som skulle oppveie ulempene som er nevnt i svaret over. Om man trenger mer diskant så kan man bruke EQ, men husk da at mange andre lyttere kanskje ikke liker diskant-boost - da det låter unaturlig og slitsomt for en del.

  Det er vel vanlig at det blir en heving rundt 10 Hz ved bruk av superdiskant - og det liker jeg ikke. Ville kanskje forsøkt fra ca 15 Hz, men pass på at du måler. Mange hører etter hvert ikke mye helt der oppe, så det kan bli slitsomt for dem som gjør det om man legger på for mye

 4. #4
  Hifi-entusiast alipax's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2003
  Innlegg
  479
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg hadde i sin tid superdiskanten Murata ES103 og den var med intern deling 15000 hz. Den bidro med en holistisk positiv opplevelse også langt nedover i mellomtone og øvre bass. Angrer fryktelig på at jeg solgte dem! Pene å se på var dem og.

 5. #5
  Hifi Freak Bergfinn's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2013
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  5,263
  Tagget i
  4 Innlegg


  Dette er en super duper tweeter.
  Bruker den fra 8 khz og opp.

  Pris?
  22.000 SEK sist jeg sjekka.
  Fant ikke på norske nettsider.

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  5,851
  Tagget i
  2 Innlegg
  $1050 hos Madisound, men det ser ut som de er tom på lager. Må regne på MVA pluss ca 1500kr i frakt og gebyrer for å få den over dammen med Jetcarrier.

  https://www.madisoundspeakerstore.co...r-new-version/

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed