Jording(strategi) på Anaview AMS1000

Midas

Bransjeaktør
Ble medlem
07.01.2015
Innlegg
1.061
Antall liker
772
Sted
Stavangerområdet
Jeg bemerker meg at monteringsplaten på Anaview AMS1000 er jordet på PE OG er jordet sammen med signaljord på inngangen. Normalt pleier man bare å jorde chassis én plass i kassa for å unngå jordsløyfer, men fordi kjøle/monteringsplata er jordet, så blir modulen jordet i chassis på 4 plasser. Hva tenker dere om dette? Lar dere være å jorde modulen ved skruene og så kun jording igjennom PE? Fører dere pinne 1 (XLR shield) urørt sammen med signalet frem til inngangspluggen?
 
Sist redigert:

Midas

Bransjeaktør
Ble medlem
07.01.2015
Innlegg
1.061
Antall liker
772
Sted
Stavangerområdet
Ja, det er det. Men av en eller annen grunn så foreslår Anaview å trekke frem jord til modulen, altså ikke å jorde pinne 1 i chassis.

Screenshot from 2018-11-19 23-30-26.jpg


*edit* Feil eksempel fra databladet, siden dette er single ended (men balansert).
 

Midas

Bransjeaktør
Ble medlem
07.01.2015
Innlegg
1.061
Antall liker
772
Sted
Stavangerområdet
Jeg tror jeg gjør det på "riktigmåten" å jorder XLR pinne 1 i chassis, og at jeg antar at jord på signalconnectoren er for kasser som ikke har chassis (trekasser). Men det plager meg fortsatt litt at jeg ikke får en konsistent jording i boksen. At både PE taes inn via konnektor og er å finne på skruehullene som modulen er montert på (som er forståelig fra et sikkerhetsperspektiv). Men det kan bli fine jordsirkler av sånt når man har flere moduler i samme kasse.

Eller kan man se motsatt på det: At metallplata til modulene er godt koblet til chassis, og dermed blir en forlengelse av chassis. Problemet fra et jordingsperspektiv (og ikke sikkerhet) er at man kommer da inn med elektrisk PE på mange steder i boksen, og da får man ikke en god stjernejord. Undrer på hvilken effekt dette har på CMRR.
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.093
Antall liker
4.197
Torget vurderinger
1
Både PE og skjerm bør gå til chassis ved første anledning. Utstyret i boksen tar så sin jord fra chassis, gjerne et felles «punkt»eller «plan» i chassis. Så får en ta det for gitt at Anaview har ordnet jord på hver enkelt modul på en måte som gjør at det fungerer. Dvs sørg for god kobling, elektrisk og mekanisk, mellom metalldelene i modulene og chassis. Ideelt sett bør hele chassiset utgjøre et sammenhengende «jordplan», der alle deler har samme potensial. Dersom alle modulene monteres på samme metallplate så kan du antagelig betrakte den plata som referanseplanet for jord.

Ideelt sett skal jordstrømmer opptre som common mode og bli undertrykt. Et potensielt sett mye større problem er dersom jordstrømmen mellom to apparater, klarer å «vikle» seg inn i «signaljord» i ett eller begge apparatene. Da er det overhengende sannsynlig at det kommer til å dure ut av ville helv... Det betyr at signaljord i hver enkelt modul helst bør ha en referanse til chassis som ikke er XLR men heller helt lokalt i boksen.

Av en eller annen grunn får jeg ikke opp dataarket fra hjemmesiden til Anaview.

mvh
KJ
 

Drossel

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.05.2012
Innlegg
9.890
Antall liker
3.221
Det med jord er vanskeligt synes jeg. Ikke det samme som fungerer bedst hver gang. Nogle gange skal der bruges mye tid på å finde hvad som fungerer bedst. Kabinettet delene kan være elokseret eller malet så skruer ikke laver elektrisk kontakt. Så må man slibe det væk.
 

Hornlyd

Musikkglad
Ble medlem
01.04.2005
Innlegg
19.755
Antall liker
10.550
Torget vurderinger
10
Jeg koblet jord fra strøm inn i AMS1000 til et felles stjernejordpunkt i chassis. AMS0100 er ikke jordet men signaljord ble jordet.

På XLR chassis kontaktene koblet jeg chassispunkt ørene sammen med gnd øret alle disse var koblet sammen med en lang uisolert solid core kobberkabel ("skinne") gjennom alle gnd ørene som igjen hadde en kabel på enden av skinnen mot felles jordingspunkt i chassis.

Alle gnd kablene fra alle signalkabelen fra forsterkermodulene ble koblet direkte til stjernepunktet.

Fra stjerne punktet i chassis gikk det en kabel til powercon nett tilkoblingen i chassis.

Null støy og brum. Den tysteste forsterkeren jeg har hatt. Har bygget flere og det funker.


https://www.hifisentralen.no/forume...ams1000-ams0100-x3-8-kanals-byggetra-d-6.html


Var dette forståelig?
 

Midas

Bransjeaktør
Ble medlem
07.01.2015
Innlegg
1.061
Antall liker
772
Sted
Stavangerområdet
Jepp, takk. Og takk for tråden.

Kobling av XLR signaljord og moduljord/PE i stjernepunkt i chassis er greit og rett frem. Gjenstående spørsmål er om de individuelle modulens metallplate/chassis må løftes fra chassis, eller om de bare kan skrues ned i ytterkasses chassis. Et argument for å la den flyte er at da har du kontroll på jord til stjernejord via PE til modulen. Et argument til å feste den ned i chassis er at modulplata er en forlenget del av chassis - selv om modulen kobler sin PE sammen med chassis internt og "bryter" med stjernejord.
 

Midas

Bransjeaktør
Ble medlem
07.01.2015
Innlegg
1.061
Antall liker
772
Sted
Stavangerområdet
Man jorder XLR pinne 1 i chassis ved første anledning i passende (stjerne)jord. Hvordan er det med å føre skjerm på signalet internt i boksen?

Her er et 8-kanals AMS1000 bygg, hvor signalinngangene føres på en separat plate frem til pluggene bak. På grunn av plass er det neste umulig å ikke få samføring av signalkablene. Jeg har tvunnet kabelene så godt som er mulig for å redusere størrelsen på "løkkene" mellom + og - slik at det øker sannsynligheten for at smitte induseres likt begge signalene og nulles ut. *) Jeg er VELDIG usikker på om denne løsningen vil være akseptabel, eller om dette ikke er bra. En evt. skjerm på hver signalkabel her vil hjelpe mot E-felt smitte, men ikke H-felt (magnetisk). Noen som har erfaringer, kommentarer eller forslag?

IMG_20181202_185742.jpg


*) Bortsett fra at det setter høyere krav til forsterkerens CMRR egenskaper, og den er "bare" 38dB på AMS1000 som ikke er fantastisk.
 
Topp Bunn