DIY som matcher PB12 Plus 2

M

MarkusH

Gjest
Har lenge siklet på en SVS PB12 Plus 2, av flere grunner. Mest for opplevelsen med en av disse til hjemmekino, men så var det det med lyden til musikk også.
Har to stykk 15"ere i dag som ikke graver riktig dypt nok, ikke fillerister de noe særlig heller, selv om de er portede, greie til musikk dog.

Vil Dayton Ultimax 15" i lukket/portet kasse håndtere film på samme nivå som PB12 Plus 2/PC 13 Ultra? Hvordan vil Ultimax 15" være til musikkbruk?

Tenkt forsterker til Ultimax 15" er iNuke 3000DSP, tenker i utgangspunktet to 15" Ultimax i lukket kasse, men kan bygge portede kasser også, men da får jeg ikke brukt de platene jeg allerede har kappet opp.

Jeg ser også at Dayton 15" HO kan være et alternativ, Dayton Ultimax/HO 18" faller utenfor med tanke på pris.
 
M

MarkusH

Gjest
Hvilke frekvensområde (lukket) kan man forvente ut av Ultimax 15" i 200 liters kasse?

Kunne sikkert moddelert det i WinISD, men sliter litt med kassestørrelse og jeg skjønner ikke helt hvordan jeg ser hele frekvensgangen der ...
 
M

MarkusH

Gjest
Nå vurderes basstårn, med elementene Beyma 12BR70 i lukkede kasser, har prøvd litt modellering i WinISD. Der "dukka" den opp med volum på 136 L, men i en basstårn-løsning blir det kanskje litt stort? I tillegg synes jeg det ser ut som om den ruller av litt tidlig.
Prøvde meg litt frem og fikk en avrulling som begynte på 70Hz med et kassevolum på 50 L, som høres bedre ut i grunnen. Jeg får bare opp "grafen" til 500Hz, men jeg vil gjerne ha ei kasse som kan spille til 1500-2000 Hz (helst forholdsvis flatt).
Tenkte i utgangspunktet 4 stykk i hver si kasse, kanskje 5 i hver kasse også.
Kan en Behringer NU6000DSP drive fire/fem av disse på én kanal?
 
Topp Bunn