Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2009
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  48
  Tagget i
  0 Innlegg

  Morsommere/bedre å bygge selv enn å kjøpe nytt on-wall?

  Planlegger nytt surround-anlegg - ønsker on-wall høyttalere ved siden av lerretet (120") ettersom golvet allerede er opptatt av hovedanlegget ... Dette skal være del av et surrundoppsett kun for film og gaming slik at ikke hovedanlegget trenger å stå på hele tiden feks når ungene bruker rommet.

  Kikker etter on-wall høyttalere og det damene kaller "små, søte høytalere" men synes det blir både dyrt eller sketchy lydmessig. Litt trøkk og dynamikk må det være når det spilles film

  Så: hva med å bygge selv, evt herpe et par brukte golvhøyttalere, slik at resultatet blir opphengbart (evt med støtte ned på gulv/hylle) på siden av lerretet, matcher høyden til lerretsramma og gjøres matt svart?

  Alt 1: Brukte høyttalere kan fås billigbillig. Vi har feks et par Klipsch rf52mk2 her til 1800kr. Jeg hadde storebror 62 før og de gjorde seg ikke bort til film (har hatt RF280f og R-115SW senere). Er det en gangbar løsning å naske elementer og delefiltre ut av disse boksene, bygge egne kasser i MDF med mindre volum/annen form)? Planen er å kippe inn etpar middels subber i tillegg, en i hvert hjørne foran, slik at on-wall høyttalerne vil deles av receiveren ved ca 80-100 Hz. Kan man da redusere vulumet uten å ødelegge lydbildet, evt hvor mye?

  Alt 2: Bygge med elementer fra feks Dynabel komponenter.

  Alt 3: Kjøpe noe forferdelig eksisterende ræl som jeg egentlig ikke vil ha (Dali eller XTZ on-wall e. l.)

  Alt 4 og oppover: O store Forums alternativer

  Budsjett: så billig som mulig, så man heller kan bruke penger på #1-anlegg eller #2-anlegg (ja dette blir visst #3-anlegg når jeg tenker meg om :-)
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Siste redigert av Skjervesbu; 03.01.2018 kl. 00:39.

 2. #2
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,830
  Tagget i
  1 Innlegg

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2009
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  48
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra roadrune Se Innlegg
  Dette ser jo spennende ut, god følsomhet og gjennomgående superbe reviews. Skal kikke nærmere på dette. Ligger også et par høyttalere med Fostex fulltoner på Finn, noen som aner hvordan disse er sammenlignet med Coaxene som omtales her (tror de er Fostex 206 ellerno)?

 4. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2009
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  48
  Tagget i
  0 Innlegg
  Skaffet meg et par billige Dynavoice m65 som skal få æren av å være Guinea-pigs. Lurer litt på hvorfor nesten halve kassa er delt av til mellomtonene, trodde de bare ville trenge noen få liter?

  Får få tak i noe halvtynn MDF og lage kasse fra scratch med ca samme volumer som originalen, samt flytte blaffreflekser til forsiden.

 5. #5
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2009
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  48
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dynavoicen havnet på Finn igjen etter testing, ikke særlig imponert over lyden selv om kassa er veldig solid bygget. Blir litt komplisert å kløyve i to da det er egen kasse for mellomtonene

  Dali 505 til 200kr er kjøpt inn, disse synes jeg spiller myyye bedre, testet den med min Aragon 4004 og det rocker! Minner meg om mitt første anlegg som var et par Dali 107
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder    
  Siste redigert av Skjervesbu; 12.01.2018 kl. 11:39.

 6. #6
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2009
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  48
  Tagget i
  0 Innlegg
  Blaffrefleksen peker nå forover , men siden dybden av kabinettet nå er halvert bunner røret nesten. Tanken er jo å slenge på etpar subber i oppsettet her uansett slik at disse ruller av fra ca 80-100Hz, men er det noen her inne som tørr gi et forslag til lengde vs klaring mot bakplate? Kunne evt satt den på siden eller toppen og beholdt lengden på bassrefleksrøret, eller kan jeg like gjerne lukke kassa når den ikke skal spille dypbass uansett?
  Siste redigert av Skjervesbu; 12.01.2018 kl. 15:00.

 7. #7
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,830
  Tagget i
  1 Innlegg
  Arealet på klaringen må være større enn arealet på porten.

  Lukking kan være ett alternativ, men sannsynligvis vil du flytte avrullingen lenger opp enn du ønsker.

 8. #8
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2009
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  48
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sluttproduktet ble ikke så verst og matcher 120" lerret perfekt.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed