Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast løvblad's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2016
  Innlegg
  104
  Tagget i
  0 Innlegg

  Ekstra ring-magnet på Seas 8" element?

  Jeg har et par 2-veis høyttalere med Seas CA21RE elementer. De elementene spiller opp til omtrent 1900Hz. Det hadde vært en fordel om magneten var sterkere egentlig. Bassen er mer korrekt flat når bass er justert på -1 på forsterkeren. Men jeg er ikke så interessert i å kjøpe CA21REX brukt eller ny, som har større magnet. Et element med sterkere magnet vil fungere noe bedre til kabinett-volumet, som er 47liter.
  Fungerer det bra å sette på ekstra ring-magnet? Eller vil elementet bli trekt ut av sentrum. At det blir trekt innover, hvis magnetfeltet flytter seg. De selges slike magneter på en britisk butikk, med ytre diameter 100mm og indre diameter 50mm, tykkelse 12mm. Lagd av ferrite, og 9kg "trekk-kraft". + polen er på den ytre kanten av ringen, mens -polen er på den indre ringen. Det står at den er lagd for høyttalerelement, så det er bare å anta at magnetfeltet stemmer, slik at det blir forsterket.

  Synes at det bør bli forsterket 10-15% hvis det skal ha noe nytte. Vet noen om det blir forsterket så mye, eller er det bare 3-5%, altså mindre. Ca21re sin magnet har ytre diameter 93mm, så en ytre diameter 100mm antar jeg kan bli sterkt nok, og at det passer.
  Når Scan Speak beskriver noen magneter de har under tilbehør, så står det at BI øker med 3% bare. Hvor BI står for Force factor, hvor det for et scanspeak elementer er 5.7 Tm. 3% virker vel noe lite.

  Jeg las nettopp at en ekstra ring magnet er bedre egnet for å skjerme et høyttalerelement, og at det nærmest er en bi-effekt at magnetfeltet kan bli noe sterkere.

  Etter å ha lest i en annen tråd, på en annen hifi-diskusjons side, så skal jeg prøve med litt dempemateriale i bassporten. En slags acoustic-suspension sealed box tilnærming.
  Siste redigert av løvblad; 16.12.2017 kl. 20:23.

 2. #2
  Hifi Freak permorten's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  3,451
  Tagget i
  6 Innlegg
  Har drevet litt med det der, var seas med 113 mm magnet og brukte litt forskjellige magneter bakpå, gjorde noen litt mer kontrollerte forsøk med 70 mm bakpå.

  Med w21ex( 8" magnesium -stor magnet) og en 70 mm bakpå fikk jeg ca 0,2 db og med 4 stk bakpå fikk jeg 0,8 db , med et simuleringsverktøy kan en da beregne nye Qts verdier. Målte også forvrengning med 4 magneter, men denne endret seg ikke.

  Husk og monter de riktig vei, du må presse de på og først når de treffer bakplata - sitter de (svakt) allikevel ( tapes eller limes fast).
  Mest interessert i diy høyttalere

  Tilfører forvrengning musikalitet ?

 3. #3
  Hifi-entusiast løvblad's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2016
  Innlegg
  104
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ok, skjønner.
  Det basselementet har et 2.ordens filter. Jeg valgte en Mundorf foliespole på 2mH, CFC14 eller 28mm høyde, som er ganske bra kvalitet.
  Men satte inn en ganske rimelig Jantzen Cross Cap polypropylene kondensator til low-pass filteret også, med verdi 15uF. Synes filteret og lyden av høyttaleren ble vellykket, gir veldig bra inntrykk.

  Er det vanlig å ha bedre kondensator til 2.orden low-pass filter? For eksempel Jantzen Superior Z-cap, som har likheter med Mundorf Supreme. For å få renere lyd, hovedsaklig mellomtone/vokal gjengivelse.

 4. #4
  Hifi Freak permorten's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  3,451
  Tagget i
  6 Innlegg
  Tror ikke det er vanlig - de færreste bruker slikt ,men alt påvirker lyden og det må bli etter ditt eget temperament . Veldig tydelig blir jo dc motstanden på seriespolen.
  Mest interessert i diy høyttalere

  Tilfører forvrengning musikalitet ?

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed