Høytaller hylle/stand. Valg av materiale.

Keevenru

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
11.06.2017
Innlegg
236
Antall liker
221
Torget vurderinger
2
Hei.
Jeg er lykkelig eier av et par Anthony Gallo Nucleus Reference 3.1. Det eneste jeg savner er muligheten til å få dem opp litt fra gulvet, samt en litt bredere bunnplate som hadde gjort den litt mer stabil sideveis.
Dette vil i tillegg øke egenvekten slik at dette også er med på å gjøre at den står støtt.
Har sett på en løsning fra mapleshade, der det er en 10 cm tykk lønneplate som benyttes til stand under høytalleren. Denne festes til eksisterende bunn plate og er utstyrt med 4 spikes ned mot gulvet. anthony_gallo_reference_31_with_mapleshade_records_stands.jpg

Tenkte jeg kunne skjære til en slik selv, men er usikker på materiale. Hva vil være best for å unngå uønsket resonans. Heltre eik, lønn eller lignende, eller lime sammen mdf plater til jeg oppnår rett tykkelse?

Noen som har tanker eller erfaringer?
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.093
Antall liker
4.197
Torget vurderinger
1
Jeg sysler med liknende planer til mine Galloer. Dvs planen min er å lage et «smørbrød» med to aluminiumsplater og kryssfiner i mellom. Noe ala evighetsprosjektet av en platespiller jeg sysler med:
Plattenspieler.jpg

Jeg har ikke bestemt meg helt for hvor stor flate det blir, men jeg tipper det blir ca 10 cm større i hver retning ift flatemålet/fotavtrykket på Galloene. Ditto for høyden et sted mellom 5 - 10 cm. Planen er å uthule kryssfinerplatene og lage ei blanding av blykuler og støpemasse som ekstra ballast. I sokkelen skal jeg også legge tilrette for nye høyttalerterminaler og ei ev. framtid med aktiv drift av Galloene. Planen er at sokkelen skrus fast i basen på galloene og at det antaglig blir noen cm luft i mellom med noen grove avstandsstykker eller rør av ett eller annet slag.

Mot gulvet har jeg best erfaring med myk avkobling ala SD-foten og Thema Isolator.

mvh
KJ
 
Sist redigert:

Keevenru

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
11.06.2017
Innlegg
236
Antall liker
221
Torget vurderinger
2
Hei :)
Så flott ut det prosjektet og en god plan å fylle den innvendig med noe som drar opp vekta.
Jeg har fått tips om stein, ala polert gravstein, hva tenker du om det?
 

KJ

Æresmedlem
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
11.093
Antall liker
4.197
Torget vurderinger
1
Takk, jeg «jobber» (uendelig sakte) fortsatt med lakken, jeg ble ikke helt fornøyd med overflatene.

Når det gjelder sokkel til Galloene så prioriterer jeg som følger 1) funksjonalitet (heve HT til en passende høyde +masse og fotavtrykk) og 2) estetikk (personlig smak).

Polert granitt, marmor eller liknende regner jeg med kan bli særdeles flott, kanskje sort granitt dersom du har sort original-base på høyttalerne. Utover å heve høyttalerne, så tror jeg ikke materialet i sokkelen i seg selv vil ha nevneverdig innvirkning på lydkvaliteten, selv om granitt og marmor gjerne har en uregjerlig klang/resonans. Dersom du ev. begkymer deg for klangen i materialene så er kanskje kleberstein, sandstein og kalkstein bedre alternativer enn granitt og marmor.

mvh
KJ
 
Sist redigert:

Olav2

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.04.2014
Innlegg
3.342
Antall liker
2.664
Torget vurderinger
1
Flotte høyttalere!

Det har vært mye debatt om hvordan høyttalere bør stå på underlaget her på sentralen. Bare søk så finner du mye :) De fleste av dem som tilhører den "rasjonalistiske" skolen innenfor hifi - og jeg er blant dem - mener at en høyttaler ideelt sett bør isoleres med et slags dempende materiale, ikke gjennom hardt materiale som leder vibrasjonene ned i gulvet. Spikes osv er en uting. Problemet er bare at dempematerialet bør tilpasses vekta på høyttaleren, så det er ikke så enkelt som å smelle opp noen dempeføtter og håpe på det beste. Et selskap som produserer dempeføtter ut fra vekta på høyttalerne er svenske Sonic Design: SD damping feet for loudspeakers
Så ille dyrt er det ikke heller.

Det jeg hadde gjort var å finne en fin plate som du synes er estetisk fin og som kan gi bedre balanse til høyttaleren. Og så ville jeg satt dempeføtter fra sonicdesign mellom den plata og gulvet. Da må du altså veie høyttaleren sammen med plata, og sende den informasjonen til sonic design.
 
Topp Bunn