Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Helt fersk
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  6
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bygge vegghøyttaler med XTZ komponenter

  Skal snart få ferdigstilt kjellerstuen, og trenger av møbeleringshensyn et par vegghøyttalere som ikke bygger mer ut enn ca 20 cm. Har pr i dag et par XTZ 99.25 som jeg neppe får særlig mye penger for om jeg selger. Høyttalerne har jo gode elementer, og tenkte derfor å kanskje ta ut og bruke mid/bass samt diskant i et nybygd kabinett med bassport i baffel. Kan jo også kjøpe det oppgraderte delefilter som finnes til Mk2 modellen.
  Ser for meg et kabinett med relativt liten dybde og bredde.
  Mid/bass: Seas Excel W18E001
  Diskant: Fountek Neo
  Forsterker: Hegel H160
  Hva tror dere-kan dette bli et bra alternativ i "budsjettklassen", og har dere tips til hvem som evt kan beregne mål på kasse i forhold til elementer? Er selv møbelsnekker, så bygging av kassene er uproblematisk...
  Håper på noen kommentarer :-)

 2. #2
  Hifi Freak JORFIN's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Innlegg
  1,764
  Tagget i
  0 Innlegg
  De ferdiglagde delefiltrene vil mest sannsynlig være lite egnet når du endrer form på frontbaffel, volum og ja hele konstruksjonen.

 3. #3
  Helt fersk
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  6
  Tagget i
  0 Innlegg
  Finnes det noen firma el.l som kan beregne mål på kasse, volum, bassrefleksrør og delefilter samt levere delefilter som passer konstruksjonen? Eller vil hele greia bli ulønnsomt?

 4. #4
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,878
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hvis du skal ha ett firma til å gjøre det tror jeg det vil lønne seg stort å kjøpe ferdige Ht som er slik som du vil ha.
  Alternativet blir å bygge ett eksisterende design, eller finne private som kan gjøre dette. Det finnes flere her inne som kan dette, men om de har tid og lyst er en annen sak. Du kan jo prøve en annonse på brukten?

  Ps: jeg er ikke en av de som kan dette.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed