Tubelab SSE - rimlige utgangstrafoer?

Medisinmann

Medlem
Ble medlem
23.03.2011
Innlegg
29
Antall liker
13
Heihei!

Tenkte å prøve meg på å bygge en aldri så liten rørforsterker. Kom over tubelab og deres simple single ended(SSE) som virket veldig interesant. Trenger ikke justere noe på forstereren, samtidig som man kan teste mange forskjellige rør. Høres perfekt ut for meg.

Har et aldri så lite budsjett å forholde meg til og det utgangstrafoene som er den største kostnaden- og har mest å si på resultatet. Tubelab roser Edcor høyt opp i skyene og trekker fram Hammond som et greit alternativ. Edcor lages på bestilling og sendes over sjøen. Havner på rundt 300dollar inkl frakt. Er vel overkommelig, men finnes det andre alternativer her i Norge/europa?

Har sett litt på lundahl, men prisen er litt avskrekkende... Toroidy.pl har et godt utvalg, men utgangstrafoene duger ikke ifølge flere på diyaudio. Måtte til med noe parafeed og styr. Tror jeg skal handle kabinett og hovedtrafo fra de(toroidy).

Her er en link til Tubelab som tester noen utgangstrafoer. Ligger info om SSE her inne også...

Er det noen som har erfaring med tubelab forsterkeren, eller gode tips til utgangstrafoer?
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.111
Antall liker
4.963
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Hvor langt kan du strekke budsjettet?
Lundahl er bra og greit å handle.
Hammond kan du kanskje få rett rundt hjørnet.
 

Medisinmann

Medlem
Ble medlem
23.03.2011
Innlegg
29
Antall liker
13
Ønsker egentlig å holde det så lavt nede som mulig. Edcor havner på 3 000kr etter moms og frakt. De er sett på som bang/buck vinner i statene. Litt kjipt at de bare har èn sekunder vikling(8 eller 4 ohm).

Skal først og fremst brukes med System Audio Pandion 2 som har impedans mellom 4(lave frekvenser) og 8 ohm ved høye frekvenser. Hammond er veldig greie mtp på både mulighet for 8 og 4 ohm ... Godt mulig Pandionene må byttes ut med litt lettere høyttalere, det gjenstår å se.

Hammond rett rundt hjørnet? Lundahl finner jeg i utlandet - de har realtivt høyt prisnivå og momsen kommer jo itillegg.
 

El-retur

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2012
Innlegg
2.317
Antall liker
1.880
Sted
Sauda
Torget vurderinger
14
Har lest en del positivt om edcor men kjenner ikke noe til de mer en det jeg har lest,har vurdert edcor selv,men jeg har ikke peiling egentlig..
Men forstår det slik at de er rimelige utgangs trafoer som fungere bra..
 

Cobra2

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.02.2003
Innlegg
4.980
Antall liker
1.055
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
75
P1100313 (Medium).jpg
4 eller 8 ohm utgang er ikke særlig kritisk. Og CXSE25-8-5K takler det bedre enn mange, med å være overdimensjonert for bruken.
Har forresten et par ubrukte Edcor CXSE25-8-5K til salgs...+ SSE -print...

Arne K
 

Medisinmann

Medlem
Ble medlem
23.03.2011
Innlegg
29
Antall liker
13
Pm sendt til deg Cobra2. Fikk også tips om noen Hammond her i Norge.

Både Hammond og Edcor ser ut som gode valg for bygget - det koker nok ned til budsjettet. Planen er å finansiere bygget med en forsterker som skal selges. Når dette bygget er oppe i drift, blir nok neste prosjekt en trasistorsak som med tiden skal erstatte min hegel h160(men det får ørene bestemme). Har anlegget er i stuen og brukes til både LP, musikk og tv titting. Må være nokså brukervennlig og ha en god WAF(samboer).

Må nok finne en god løsning til pre - planen var å bruke Hegel H160 til volumstyring og finne en måte å switche om terminalene slik at rørforsterken kan brukes samtidig som hegel er tilkoblet.

DIY er utrolig morro, det skal sies. Planleggingen er nesten like morro som byggingen :rolleyes:
 
Topp Bunn