Resultater 1 til 10 av 10
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Overivrig entusiast PowerMetal's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2010
    Innlegg
    587
    Tagget i
    0 Innlegg

    Kun lyd fra diskant i den ene høyttaleren

    Hei folkens, jeg har et par Vienna Acoustics Bach Grand (ca 7-8 år gamle?). For litt siden så sluttet høyre høyttaler å spille musikk i bass/mellomtone-elementet. Det høres ut som at det kommer lyd i fra diskanten, selv når jeg skrur forsterkeren ned til 0. Venstre høyttaler spiller helt som normalt.

    Er det noen som tror de vet hva som er galt? Jeg vil tro at kanskje det er noe galt med delefilteret eller internkablingen inn til høyttalerelementet. Hvordan bør jeg gå frem for å finne ut hva som er feil (har ikke noe utstyr).

  2. #2
    Hifi Freak ragwo's Avatar
    Ble medlem
    May 2007
    Sted
    Bådåddjo
    Innlegg
    2,912
    Tagget i
    1 Innlegg
    Torget
    1
    Du kan skru løs elementene og bakpanelet for å se om begge elementene er koblet til. Når elementene alt er ute kan du koble mellomtonen direkte til forsterkeren og spille på lavt volum for å sjekke at elementet virker som det skal.
    Min Tråd: Ragwos stue

  3. #3
    Hifi-entusiast t-roten's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2015
    Sted
    London
    Innlegg
    494
    Tagget i
    0 Innlegg
    Gode råd fra Ragwo
    Som en start, bytt om på høyttalerkablene bak på forsterkeren for å sjekke at alt er vel med forsterker hvis du ikke allerede has gjort dette.

    Jeg gjetter på at du har en løs kabel eller loddepunkt inne i høyttaleren
    Stue: Yamaha NP-S303 / Rega RP3 (TTPSU) + Musical Fidelity M1LPS -> Cyrus 8 Qx + 8 Power -> "Trond" Ellam 2.5
    Kjøkken: Yamaha CRX-N470D -> "Trond" Peerless HDS-PPB
    Kontor: Yamaha CD-NT670 -> Yamaha A-670 -> "Trond" Eekels' Mini

  4. #4
    Overivrig entusiast PowerMetal's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2010
    Innlegg
    587
    Tagget i
    0 Innlegg
    Takk for bra tips. Jeg hadde faktisk ikke testet å bytte høyre og venstre kabel på forsterkeren. Har byttet om, og da flytter problemet seg til den andre høyttaleren. Har prøvd med 2 forskjellige høyttalerkabler med samme resultat, for å utelukke at det ikke er kabelen. Prøvde fra DAC og fra en annen kilde, og det er virker som det er selve forsterkeren og ikke den innebygde DACen som er problemet. Nå har problemet gått fra noe som bare hørtes ut som diskant til veldig svak lyd i den ene høyttaleren.

    Jeg får sende en mail til OHC. Det er en Marantz PM7005 som jeg kjøpte der for under 1 år siden. Er det et vanlig problem selv for nye forsterkere?

  5. #5
    Hifi Freak Vidar Øierås's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2003
    Innlegg
    3,200
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Det er nok ikke et vanlig problem. Høyttalerne kan jo være tungdrevne, eventuelt ha impedansvariasjoner som ikke forsterkeren tåler så godt.

    Vidar
    Lyset går raskere enn lyden. Det er derfor de fleste mennesker virker opplyste inntil du hører de snakke....

  6. #6
    Hifi Freak roadrune's Avatar
    Ble medlem
    Dec 2014
    Sted
    Stord
    Innlegg
    1,876
    Tagget i
    1 Innlegg
    Nyere Denon (og dermed sikkert Marantz som er søsken) har en halvgjemt justering for impedans i en lettere skjult meny. Standard er 8ohm, kan endres til 4 eller 6 ohm.

    Sjekk manualen dersom du har høyttalere som ikke er 8ohm.

  7. #7
    Bransjemedlem Audiomix's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2004
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    11,295
    Tagget i
    6 Innlegg
    Album
    7
    Torget
    23
    Sitat Sitat fra PowerMetal Se Innlegg
    Takk for bra tips. Jeg hadde faktisk ikke testet å bytte høyre og venstre kabel på forsterkeren. Har byttet om, og da flytter problemet seg til den andre høyttaleren. Har prøvd med 2 forskjellige høyttalerkabler med samme resultat, for å utelukke at det ikke er kabelen. Prøvde fra DAC og fra en annen kilde, og det er virker som det er selve forsterkeren og ikke den innebygde DACen som er problemet. Nå har problemet gått fra noe som bare hørtes ut som diskant til veldig svak lyd i den ene høyttaleren.

    Jeg får sende en mail til OHC. Det er en Marantz PM7005 som jeg kjøpte der for under 1 år siden. Er det et vanlig problem selv for nye forsterkere?
    Ta kontakt med selger og si at du kommer tilbake med forsterkeren.
    Dette er GARANTI.
    Ikke kluss det til selv.
    Hans - DIY'er

  8. #8
    Æresmedlem Dazed's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2003
    Sted
    Sarpsborg
    Innlegg
    19,990
    Tagget i
    7 Innlegg
    ...Eller reklamasjon.

  9. #9
    Bransjemedlem Audiomix's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2004
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    11,295
    Tagget i
    6 Innlegg
    Album
    7
    Torget
    23
    Sitat Sitat fra Dazed Se Innlegg
    ...Eller reklamasjon.
    1år gammel=Garanti.
    Hans - DIY'er

  10. #10
    Overivrig entusiast PowerMetal's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2010
    Innlegg
    587
    Tagget i
    0 Innlegg
    Da kan jeg gi en oppdatering her.

    Jeg tok med forsterkeren til OHC og leverte den inn til reparasjon/reklamasjon. Fikk høre at det ville ta 2-3 uker. Etter 3 uker fikk jeg en sms om at den var ferdig fikset. Hentet den etter et par dager. I rapporten fra reparasjonen stod det at feil var bekreftet og "loddet over volum board og pre-amp trinn". Nå har jeg spilt i en uke uten noen problemer

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed