Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Medlem
    Ble medlem
    Nov 2016
    Sted
    Frogner, sørum
    Innlegg
    3
    Tagget i
    0 Innlegg

    Bias L10 Ebay Forsterker

    Hei

    Jeg har akkurat bygg ferdig en L10 forsterker av typen Kina. Og i den forbindelse prøver jeg og få stilt inn forsterker(bias). Ser at flere har bygget denne forsterkerne med ok resultat. Problemet jeg opplever er at når jeg spille lavt er lyden bra og i balance, men når jeg drar på så blir diskant og mellomtone veldig "rar" høy og kornete. Har stilt inn bias til 180 Ma per kanal. Måler da strømmen inn på vcc+. Er løsningen og øke/minke biasen eller er det noen Andree forslag på løsning.

    MVH
    EG

  2. #2
    Hifi Freak El-retur's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2012
    Sted
    haugesund
    Innlegg
    1,777
    Tagget i
    1 Innlegg
    Du kan prøve å øke bias? på de l10 kortene jeg har liggende ble det rar lyd ved ca 50ma.
    Var ok lyd i de jeg hadde,litt lukket mellomtone/diskant kanskje.
    Var bra med effekt i de kortene,men hadde byttet alle china transistorene ut med skikkelige transistorer.

  3. #3
    Hifi Freak El-retur's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2012
    Sted
    haugesund
    Innlegg
    1,777
    Tagget i
    1 Innlegg
    Ville og kanskje byttet ut kina kondisene på kortet med noen andre kjente merker..
    Hvor stor trafo har du brukt?

  4. #4
    Medlem
    Ble medlem
    Nov 2016
    Sted
    Frogner, sørum
    Innlegg
    3
    Tagget i
    0 Innlegg
    Jeg bruker en 500va 2x45v Ringkjernetrafo. opplever også at det er bra med power særlig i bassen, men synes også den er litt voldsom i diskanten. Kanskje den er bedre egne i et CW oppsett. Hvil bedre komponenter gi et annet lydbilde?

    MVH
    EG

  5. #5
    Hifi Freak El-retur's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2012
    Sted
    haugesund
    Innlegg
    1,777
    Tagget i
    1 Innlegg
    Min var ikke voldsom i diskant,andre komponenter kan forandre lydbildet.
    Sikker på at forsterker ikke klipper?

  6. #6
    Medlem
    Ble medlem
    Nov 2016
    Sted
    Frogner, sørum
    Innlegg
    3
    Tagget i
    0 Innlegg
    Økte bias til 300 ma da ble det vei i velinga. Forsterker klippa nok før ja. Ikke så voldsom i diskanten lenger heller. Så nå skal jeg spille en stund å se. Takk for innspill

    Mvh
    EG

  7. #7
    Hifi Freak El-retur's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2012
    Sted
    haugesund
    Innlegg
    1,777
    Tagget i
    1 Innlegg
    Mener å huske at bias på mine kort ble justert til 240ma

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed