Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,829
  Tagget i
  1 Innlegg

  Innspill til surroundhøyttalere

  Jeg la tråden først inn i surroundseksjonen med null respons, så jeg prøver her siden det er diy det er snakk om. Admin: Kan du slette den andre tråden?

  Jeg trenger litt hjelp angående bak og side høyttalere, og legger med en dårlig skisse av rommet:


  Her er plassering av ting i dag, jeg har nå ER18 MTM selvbygde fronter og bakht, samt en ER15 senter fra samme konstruktør (Dennis Murphy) og en Tapped Horn sub på størrelse med ett kjøleskap (Lilwrecker).

  Men jeg ser at disse er for store til bakht, samt sideht vil bli helt ubrukelig med disse, jeg tenker derfor å bygge nye til både side og bakht.

  Jeg har også tegnet inn en alternativ plassering av subben, da jeg tenkte den kunne fungert som en forlengelse av veggen og jeg kunne hengt en sideht på den.

  Men hva anbefaler folket? Flytte sub eller beholde den der den er, og hvilke ht? Bipol, dipol eller vanlige direkte, eller kanskje en kombo

  Ps: lyd i to-seteren er selvsagt ikke noe tema, men vil gjerne ha best mulig lyd i alle tre setene foran lerretet, og helst med mulighet for flere seter på sikt (tenker kinosofa når jeg får råd).

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  5,929
  Tagget i
  2 Innlegg
  Hvordan er størrelsen på senteren? Kan den størrelsen være noe å gå for?

  Evnt noe basert på Seas T18REX coax, kanskje?

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

 3. #3
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,829
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg tenker vegghengt, iallefall på sidene, så senteren blir nok alt for dyp. Jeg tror kanskje bipol er tingen på sidene, siden setene er så nærme vegg?

  Jeg vet det er flere som er fornøyd med overnight sensation bipoler i lag med frontene og senteren jeg har, men jeg frykter de kan bli litt små?

 4. #4
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,829
  Tagget i
  1 Innlegg
  Blandt all den fantastiske kunnskapen som finnes her på forumet, er det virkelig ikke flere som har noe å si om dette?

  Det finnes jo mange her som kunne hjulpet meg med hva som passer best akustisk til rommet, eller?

 5. #5
  Hifi Freak defacto's Avatar
  Ble medlem
  May 2016
  Sted
  Liten by
  Innlegg
  1,835
  Tagget i
  0 Innlegg
  Surround er nok ikke "stuerent" nok for de fleste hififolk
  Musikk er viktigere enn lyd og livet er for kort til å være fullblods hifi freak!.

 6. #6
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,290
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Bruker du surround til musikk også, eller bare til film? Hvis det bare er til film, er min ærlige mening at surround-høyttalerne ikke trenger ha så ekstremt god lydkvalitet. Alt det lydmessig viktige skjer som oftest i frontene og i senter-høyttaleren. Surround-høyttalerne gir mest effekter osv, og den erfaringen jeg har med surround-lyd (der jeg bodde før, har det ikke nå) er at man fint klarer seg med enkle høyttalere for surround-delen. Derimot tror jeg ikke det er så dumt med høyttalere som har bred spredning, gjerne dipol e.l., for at flere av de som ser på film kan få med seg effektene. Jeg tror for eksempel at disse kan være spennende, selv om jeg ikke har hørt dem selv: Dynavoice Magic FX-4 Stativhøyttaler - Sort Eik

  Hvis du hører på musikk i surround også, blir det en helt annen sak. Da bør du ha bakhøyttalere med god lydkvalitet, og optimal plassering blir mye viktigere.

  Ang. plassering av suben, så tror jeg ikke det finnes noe enkelt svar, siden bass-bølger oppfører seg forskjellig i de fleste rom. Jeg ville egentlig ha målt meg fram. Kjøp en enkel målemic, umik-1 feks, og se. Prøv ulike plasseringer, og se hvor du får best og jevnest bass-respons i lytteposisjonen. Verre er det ikke
  God lyd er når man glemmer at man hører på høyttalere.

 7. #7
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,829
  Tagget i
  1 Innlegg
  Takk for godt svar

  Det blir nok mest film, fint lite musikk jeg hører på som kommer i surround.

  Jeg er egentlig fornøyd med lyden fra suben der den er, grunnen til å flytte den blir for å få en vegg til en sidehøyttaler. Den er såpass stor at jeg vet ikke om jeg gidder å flytte den rundt for å teste. Den veier over 100kg.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed