Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2012
  Innlegg
  345
  Tagget i
  0 Innlegg

  Anbefalig aktiv deling av horn

  Har et par Consonance m12 med orignalt horn og horndriver (mk1 versjon). 12" elementet er byttet ut med et Beyma 12P80ND.

  Har ikke hatt anledning til å måle høyttalerene enda men det virker som det er litt tynnt/tamt/kjipt i mellomtone området. Jeg ser at MK2 versjonen av disse har crossover ved 1000Hz, litt usikker på hvor mk1 har crossover.

  Det jeg håpet på noen innspill dra dere kloke hodene på er følgende:

  1. Vil det være lurt å koble ut delefilteret som sitter i HT og kjøre aktiv deling? Antar ja og jeg har nok forsterkere.
  2. Anbefaling til stereo 2 eller 3 kanals delefilter, gjerne i prisklassen rundt 3-5k. Hadde tidligere Crown sine amper med DSP og Crossover, Fungerte glimrende men taklet ikke støyen dra DSPen i horna jeg da hadde
  3.Hvor og hvordan bør jeg legge crossover frekvensen/kurven?

 2. #2
  Hifi Freak JoHoo's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Innlegg
  3,660
  Tagget i
  3 Innlegg
  1. aktiv deling er gøy og gir deg frihet til å rydde opp i en rekke problemer som et passivt filter ikke takler. Men du må ha tunga rett i munn og lære å bruke måleutstyret skikkelig. Så ja, det anbefales hvis du har forsterkere.

  2. Ikke mange skikkelige DSP i den prisklassen, men jeg har jobbet en del med minidsp 2x4hd i det siste, og den låter virkelig godt. Så lenge du ikke har for mye gain i forsterkeren til Diskanten er den nok relativt tyst i systemet ditt. Anbefales på det sterkeste!

  3. Ved å måle opp Diskanten ser du hvor delingen bør ligge. Da du deler mot en 12" høres rundt 1000hz fornuftig ut sånn pluss minus. Du avgjør delefrekvens innenfor området hvor både bass og diskant er komfortabel med minst mulig forvrengning og oppbrytninger.

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2012
  Innlegg
  345
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for tipset JoHoo, har noe kjennskap til miniDSP sine produkter men denne har jeg ikke sett før. Så langt har jeg sett på PA/Studio utstyr men denne er jo både bra priset og ganske fleksibel etter hva jeg kan se.

  Gain i forsterkerkjenden får jeg ikke gjort så mye med (tror jeg). Tenkte å bruke en 5x250w digital Rotel forsterker jeg har stående, 1575 tror jeg den heter. Tviler på at denne har noen gain justering.

 4. #4
  Hifi Freak JoHoo's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Innlegg
  3,660
  Tagget i
  3 Innlegg
  Alternativt kan du sette et dempeledd mellom DSP og forsterker. Er nok en del forskjell på nivå i diskant og 12 tommern som du må hanskes med.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed