Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,828
  Tagget i
  1 Innlegg

  Noen som har bygd eller hørt Statements?

  Jeg har litt lyst å bygge ett par av Jim Holtz's Statements II, er det noen her som har hørt enten de eller eneren som kan gi ett lytteinntrykk?

  På andre forum så nevnes B&W 803 i samme åndedrag, men det virker nesten for godt til å være sant,eller?

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2008
  Innlegg
  346
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hvilke preferanser har du på høyttalere, har du bygget litt selv tidligere? Jeg kjenner over hodet ikke denne høyttaleren, men er godt kjent med diskanten og bassen som brukes her, ikke mellomtonen men har brukt mellomtoner fra TB i samme serie med andre membran.

  Som kjent er smaken litt som baken, men i mine ører er bassen og diskanten som brukes her langt ifra hva jeg vil kalle naturlig. Bassen testet jeg en gang i tiden fordi jeg ville ha et stivt membran i nedre mellomtone og bass en gang i tiden - stive metallmembraner har en tendens til å gjøre den jobben veldig godt. Men Dayton bassen låter som bøtteplast kort fortalt. Diskanten gir et unaturlig "glimmer" i nedre diskantområde, litt sånn "hei her er jeg, hør på meg", sikkert imponerende for noen. Mellomtonen vet jeg ikke, de jeg testet fra TB låt helt ok. Klart man kan redde mye her med godt filterdesign, men som et utgangspunkt er dette elementer jeg og mine ører ville holdt meg langt borte fra.

  BW 803 er en helt annerledes konstruksjon, og den bruker elementer som ikke likner litt på det som er i statement - tviler sterkt på at de låter spesielt likt.

 3. #3
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,828
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg har nylig bygd disse: http://www.hifisentralen.no/forumet/...rprosjekt.html

  De har samme diskant, og jeg liker de veldig godt...

  Men bånddiskanter er vel ikke for alle har jeg skjønt.

  Jeg har lest en del om Statements, og jeg har enda ikke funnet noen som har hørt de som ikke syns de låt bra, sammenligningen med 803 var vel mer at de låt like bra, ikke nødvendigvis at de låt likt.

  De andre elementene her kjenner jeg ikke til, men når de oppgraderte til mkII så beholdt de både diskant og basser, og det er vel neppe for at de ikke var fonøyd.

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2008
  Innlegg
  346
  Tagget i
  0 Innlegg
  Gøyalt prosjekt, Seas'ene der har jeg sansen for. Statement vil nok være lysere i klangen, kanskje mer opplevd detaljering i mellomtonen som følge av det harde membranet kontra høyttalerne du har i dag. Personlig liker jeg litt mykere membraner i øvre mellomtone, og hardere nedover. Men har du troa på at dette er det rette for deg, så kjør på - lærer en hel masse om lyd og egne preferanser ved å gjøre ting selv fra bunnen av.

  Jeg prøver ikke å være negativ, bare realistisk.

 5. #5
  Hifi Freak roadrune's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Stord
  Innlegg
  1,828
  Tagget i
  1 Innlegg
  Takk for innspill

  Er det noen andre som har meninger om disse?

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed