Forsterker filosofi

sjokolade7

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.05.2013
Innlegg
447
Antall liker
57
Sted
Hardanger
Torget vurderinger
1
Jeg lurer på bygging av forsterkere og de forskjelllige typene. D, AB, A osv. Effekt og integrert. Hovedsaklig uten rør i første omgang men hvis det å inkludere rør eller velge den veien ikke er så mye mer vrient og kanske heller ofte enklere da kan det taes med. Finnes det informasjon eller bøker som forklarer bygging av forsterkere og filosofien bak, prinsippet med tanke på retningene og valgene man tar i forhold til hvilke, hvor mange og plassering av komponeneter gjennom kretsen? Slik at en som ikke nødvendigvis vil ta for seg hele elektronikk utdannelsen men bare vil bygge en forsterker.

Det lar jo seg gjøre. Hva med en T-amp, ta ett enkelt prinsipp, og forklare hvordan og lydkvaliteten, først og fremst rent teknisk blir så ren og tydelig så mulig, forvrengning, hva en kan gjøre for å løse de problemene man må jobbe med i en forsterker.

Jeg mener gjøre prinsippet om forsterkerbygging så enkelt så mulig.

Jeg f.eks kunne tenke meg å bygge en t-amp men ikke slik som koster 1000kr. Gjerne en kompromissløs high end forsterker. Det er jo ikke materialprisen det står på så hvorfor ikke sikte så høyt så mulig. Man kunne jo uten spesiell kunnskap ta en forsterker å bytte alt ut med toppkvalitets komponenter. har skrevet om dette før men fikk aldri helt tilfredstilt nysgjerrigheten. Hvis man gjør dette, så kan det jo enda hende man har lagt masse arbeid i en forsterker som ikke hadde en spesielt god eller avansert teknisk konstruksjon.

Hva mener dere, er det intet håp for de som ikke kan elektronikk fra bunnen av. jeg tror ikke det stemmer for det finnes ett hav av elektronikere med flere tiårs erfaring som ikke vet en eneste ting om å bygge forsterkere.
 
Topp Bunn