Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Jun 2004
    Innlegg
    675
    Tagget i
    0 Innlegg

    Ulyd i rørforsterker

    For noen år siden bygde jeg en el 34 se forsterker. Den låt bra, koblet som triode som gir 6-7w?, og har ikke blitt brukt så mye på grunn av den lave utgangseffekten. Koblet den opp for noen timer siden og jeg fikk en pipende lyd ut av høytalerne. På fullt signal på volumkontrollen blir pipinga borte men får ikke noe særlig lyd ut....Et ecc81 er inngangsrør, via en volumkontroll, og ett el34 per kanal, koblet som triode. Hva har skjedd?, den har jo virket fremragende før og har vært brukt i 50-100 timer, og rørene var nye da.Koblet inn en cd-spiller som gir så mye signal at det skulle ha vært nok signal inn.

  2. #2
    Æresmedlem LMC's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2006
    Sted
    Drøbak
    Innlegg
    21,801
    Tagget i
    4 Innlegg
    Torget
    13
    hva med å rense rørsokler og rør-pinner
    evt og rense volumkontrollen
    trolig oksydert med dårlig kontakt som resultat
    typisk at ting "står seg ihjel"....mao jevnlig bruk er best
    solderslinger og raskere enn sin egen skygge

  3. #3
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Jun 2004
    Innlegg
    675
    Tagget i
    0 Innlegg
    Takk for tipset!

  4. #4
    Bransjemedlem Audiomix's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2004
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    11,083
    Tagget i
    5 Innlegg
    Album
    7
    Torget
    35
    Hvis ikke rensing hjelper bør du måle spenninger her og der.
    Katodespenning gir ofte en god indikasjon på tilstanden.
    Hans - DIY'er

  5. #5
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Jun 2004
    Innlegg
    675
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har sjekket rørsokler og -pinner. Ikke noe av de hjelpte. Den pipelyden jeg fikk..Tenkte kanskje at det er noe som svinger/oscillerer? Det virket helt fint sitt den ble brukt.

  6. #6
    Bransjemedlem Audiomix's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2004
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    11,083
    Tagget i
    5 Innlegg
    Album
    7
    Torget
    35
    Begge kanaler?
    Hans - DIY'er

  7. #7
    MORNING STAR
    Guest
    Høres ut som defekt(e) rør, eller en liten byggefeil.

    Du sier at 6 til 7 Watt var lav effekt, det er jo relativt i forhold til hvilke høyttalere du bruker.

    Bygde noe liknende for 6 år siden med bare 8 Watt ut med 6550, eller 6 Watt ut med EL34.

    Begge tilfellene koblet som SET.

    Koblet opp mot SEAS 503, og høyttalerne fikk bank så det holdt fra de 6 til 8 wattene.

    Inngangsrøret var 6BQ7A



    Sitat Sitat fra Steinkare Se Innlegg
    Har sjekket rørsokler og -pinner. Ikke noe av de hjelpte. Den pipelyden jeg fikk..Tenkte kanskje at det er noe som svinger/oscillerer? Det virket helt fint sitt den ble brukt.

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed