Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 37
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert culexus's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2009
  Innlegg
  61
  Tagget i
  0 Innlegg

  restaurering av Dali Skyline 1000

  Hei jeg fikk tak på et par gamle Dali Skyline 1000 høyttalere som jeg bare måtte ha

  De er litt sletne og trenger noe pleie for å komme i fornuftig stand, jeg har begynt å demontere litt og finner små ting som lett kan utbedres med litt tid.

  Det jeg rett og slett lurer på er å fornye dem litt i fargene, få dem litt mer moderne men er ikke helt sikker på om det er veien å gå. Grunnen for dette er da å få kunne sparkle sår i lamineringen og bygge opp større skrammer som ikke lar seg pusse bort.

  For de som kjenner til dem så har den en langside med en alu profil, her er det også en liten skramme som er så dyp at det ikke lar seg pusse over. Så derfor tenker jeg sparkel og full lakkering i en passende farge. Har tenkt litt på hvit med nytt stoff også i hvit.

  Ellers er det et par ting jeg lurer litt på, jeg mener bass elementer heter lx12s (cervin vega), her trenger jeg refoam kit. Noen som kan bekrefte dette?
  Har funnet dette kitet og elementet ser identisk ut, Cerwin Vega Speaker Foam Edge Repair Kit, 12", FSK-12AR


  Det neste er bånd diskantene, de fungerer trolig fint og trenger bare litt oppstramming men det hadde hvert kjekt å fått helt ferske bånd i dem når alt først er ute. Hvor kan slikt skaffes? Grunnen er for at det ene båndet har fått noen små bulker og er ikke lenger helt jevnt. Bare kjekt å ha dette 100% tenker jeg.

  Håper noen har litt tips
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder        

 2. #2
  Hifi-interessert culexus's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2009
  Innlegg
  61
  Tagget i
  0 Innlegg
  Noen flere bilder
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

 3. #3
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  8,478
  Tagget i
  5 Innlegg
  Elementspec´en får du fra Hi-Fi Klubben. Det er kun EN riktig måte å restaurere dem, så sjeldne som de er: Tilbake til topp fabrikkstandard! Ellers devaluerer du en klassiker som på verdensbasis er ultra sjelden, knalldyr brukt og mildt sagt særegen. Det der er en beintøff Dali, ikke et hjemmekit, Culexus.. Bytt alle elementer parvis, aldri ett og ett..Hvis en bass har gått, bytt to.
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

 4. #4
  Hifi-interessert culexus's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2009
  Innlegg
  61
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ja da er det bare å legge sjela i prosjektet og holde dem så orginale som over hode mulig forstår jeg😊 Tips om hvilken lakk en bør benytte? Jeg ser at det er mulig å få liv i den lamineringen som er på. Må lese meg opp på litt pussing, så må jeg finne en god løsning på alu profilen, håper det lar seg pusse reint for så gå over med noe som får frem orginal finish som er børstet i overflaten. Bassene er i orden men de trenger refoaming. Diskantene skulle fått nye bånd helst men det går an å teste de som er først.

 5. #5
  Hifi-interessert culexus's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2009
  Innlegg
  61
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dette hadde sikkert gjort susen

  howard restore-a-finish

  https://www.youtube.com/watch?v=GjbWsK50So8

 6. #6
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,291
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Ikke sett dem før, veldig kule! Tøft prosjekt

  Men når du først skal i gang med dem... hvorfor ikke virkelig få det maksimale ut av det de kan levere lydmessig, ved å fjerne det passive delefilteret og drive dem aktivt? Med en boks fra minidsp tror jeg ikke det er så vanskeklig. Instruksjoner her: https://www.minidsp.com/applications...eo-34way-xover

  Jeg har i hvert fall tenkt på å gjøre det nå i sommer med et par passive høyttalere jeg har stående. Kan evt. si fra når jeg vet hvordan det går

 7. #7
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  8,478
  Tagget i
  5 Innlegg
  Culexus, :På tredelene kunne kanskje Howard´s funka.

  Olavelg: Fordi så store inngrep fjerner både originalitet og 90% av verdien, vel! De der er passive puristhøyttalere, og skal for alltid være passive puristhøyttalere! Refoaming suger! Bytt hele elementer- de er å få fra Dali i Nørager. Samme gjelder bånddiskantene. Det du kan gjøre noe med, Culexus , er å revitalisere finishen, samt få analysert delefilteret. Få så tak i eksakte byggetegninger av det- med verdiene- og bygg en eksakt kopi med samme komponenter/verdier på samme sted, dog med en høyere kvalitet på enkeltdelene.. (Mundorf ++) Det kan Dynabel gjøre for deg. Som du selv sier: Legg sjela i det Altså: Bruk originaldeler- evt Dalis egne erstatningselementer, hent tips fra Dali i Danmark, så ender du med en skikkelig entusiasthøyttaler som langt fra alle har nå lenger- det er en av Dalis aller beste- og skal fortsatt være det. Pass på : Disse krever sin forsterker også. Nytter ikke med en liten NAD, Denon eller Electrocompaniet her..det oppdaget jeg da jeg først hørte dem for 20+ år siden. Hadde disse skulle hatt aktiv drift ville Dali bygget det inn selv, Olavelg.
  Siste redigert av Auditor; 26.06.2016 kl. 02:25.
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

 8. #8
  Hifi Freak Olav2's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Innlegg
  3,291
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Digger engasjementet ditt, Auditor! Det blir jeg inspirert av

  Jeg er jo langt fra noen hifipurist, og mener at all moderne teknologi som kan forbedre lyden bare er av det gode... Men bra at noen vil holde.tradisjonene ved like også!

 9. #9
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  8,478
  Tagget i
  5 Innlegg
  Ikke alt nytt er bedre, Olavelg..se litt Wheeler Dealers/Car SOS, så vil du kanskje forstå. Det du gjør er å klargjøre eldre modeller for et forlenget liv i moderne formaters tjeneste- i moderne "trafikk" om du vil. Ellers sier jeg takk for støtten. Klassikere skal passes på som det gullet de er- ellers forsvinner de. Det betyr å holde dem så originale som mulig, men erstatte kritiske, ødelagte eller skadede deler med tilsvarende eller bedre, tidsprøvde oppgraderinger fra produsenten-eller firmaer som kjenner merket i de tilfeller originaler er umulige å oppdrive. Det er en grunn til ikonstatus- don´t f... with the icons..

  Eksempel: Du har hundre vinyler og en elsket gammel Lenco som ikke gjør jobben sin. Hva gjør du med det? Enten en ny Rega eller et sett små oppgraderinger av Lencoen, er mitt tips. La oss si det er en L75 som har alle de klassiske problemene. Historien viser at lagre, mellomhjul og V-blokker var de aller største svakhetene på disse sveitsiske spillerne. Så du begynner med en full rens og gjennomgang, ny olje og evt ny reim-ALLTID ny reim på reimdrevne spillere. Du veit aldri hva som kan skje dersom gummideler ryker, de blir sprø og morkne med tida. Er lik ei tidsinnstilt bombe. Mindre friksjon, strekk på reima, redusert energioverføring, overbelastning på motor Skift for sikkerhets skyld Skal du bytte lagre på armen, bytt på tallerkenen også- det redder bevegelige deler. Mellomhjulet er i plast, så skift inn et italiensk et i metall fra feks Audiosilente, Roma. Etter V-blokkskifte da, samt ny pickup har du en platespiller som holder i tjue år til- med en forbedret , klassisk Lencosound. Poenget er å beholde den karakteren som kjennetegner modellen/merket du jobber med å restaurere, og dra ut potensialet i den- uten å gå så langt at den karakteren forsvinner. Da er det nemlig ikke samme produkt lenger. Og devaluering er et faktum. Refoam er en dårlig ide, forresten..det kan nemlig foreligge svakheter med andre deler av elementet enn kantopphenget. Da får du ikke løst problemet. Og hvis ett element er gåent, er sjansen utrolig stor for at den skaden svekket tilsvarende element på motsatt side. Innspillingen blir skjev dersom du ikke bytter parvis, og snart har du samme sprengte element igjen, grunnet ujevn effekttålighet. Mest sannsynlig forekommer sprengninga på den sia som ikke har fått nytt element. Av innlysende årsaker. I UK kaller de denne tilnærmingen "sensitive upgrade"- det funker!
  Siste redigert av Auditor; 26.06.2016 kl. 07:16.
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

 10. #10
  Hifi-interessert culexus's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2009
  Innlegg
  61
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for alle tips jeg har helt klart gått for å få dem i så god stand det lar seg gjøre uten å gjøre for store inngrep.

  I dag har jeg sett mer på småskadene som er og har pusset et sted hvor det helt klart ikke var annen mulighet slik jeg ser det.
  Det er flere slike skader men de er ikke så altfor galne, det jeg har funnet ut er at jeg må finne en lakk med riktig farge tone i, for meg så ser det ut
  for at laminatet er lysere mens lakken inneholder en mørkere base, dette blir den store prøve for byens maler butikker i måren

  Der hvor det er dype sår skader vil jeg prøve bruke en slik stift som de bruker på parkett osv, dette ser ut for å være veldig bra så lenge du treffer fargene. Ikke umulig om en ja bruker litt tid.

  I første omgang når det gjelder basse elementene så vil jeg prøve å refoame dem selv om det sikkert ikke er optimalt. Det blir å refoame begge elementene samtidig. Om det ikke er velykket så finner jeg det ut på lytte testen i ettertid. Jeg er så heldig å ha en kammerat med samme settet i topp stand slik at vi kan sammenligne.

  Har også sendt mail til Dali om å få tak på nye bånd til diskantene og samtidig pris på nye basser, så får vi se hva dem svare.

  Tenker også å trekke alle dekslene på ny slik at stoffet er pent Ser dynabell selger noe stoff for høyttaler griller.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder     

 11. #11
  Hifi Freak Haavard's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Lena
  Innlegg
  6,509
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  1

  Esoteric x03se Sacd & Veridian Utopia dac
  Thor Audio into First watt b4
  Heart DoubleBeat 300b monoblokker
  Lectron JH50
  Great Plains Audio 414a, 288a, 802a
  Lakrissnorer fra HGA & hjemmestrikket sølv

  Hornalliansen

 12. #12
  Hifi Freak Haavard's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Lena
  Innlegg
  6,509
  Tagget i
  4 Innlegg
  Torget
  1
  Det ikke OB-BB her ikke kan om tre er ikke verdt å vite tror jeg. Spør han om råd.
  Ellers er jeg enig, gjør disse så originale som mulig. Behold det gamle filteret om det virker, men lag også et filter med bedre komponenter. Da har du i pose og sekk.

  Haavard

  Esoteric x03se Sacd & Veridian Utopia dac
  Thor Audio into First watt b4
  Heart DoubleBeat 300b monoblokker
  Lectron JH50
  Great Plains Audio 414a, 288a, 802a
  Lakrissnorer fra HGA & hjemmestrikket sølv

  Hornalliansen

 13. #13
  Hifi Freak OB-BB's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  5,205
  Tagget i
  2 Innlegg
  Såg denne tråden akkurat i dette øyeblikk, og da nicket mitt dukket opp over, må jeg jo simpelthen melde meg på. Jeg skal ikke si for mye om hva jeg mener om å beholde originalitet osv, men har hørt hva aktive filtre/DSP kan gjøre med et sett relativt passive luringer....... Alt er uansett reversibelt.

  Treverket på platene dine ser dessverre relativt slitt ut men heldigvis er det ikke mye av det. Mitt forslag til deg er å slipe ned (evt få hjelp til) det gamle litt og legge på ny nøttefinér. Det er ikke vanskelig på så små flater men tunga bør være i rett munn. Hvitlim (PVA-c) og strykjern er medusinen her.

  Oljing/voksing som sluttbehandling. Ikke heng deg opp i merker - det som fins i malerbutikken i dag, er som oftest bra. Eneste forskjellen er stort sett at om du har en hang til å slikke på møblene dine, så vil de smake litt forskjellig.

  Skal ikke trette deg med detaljer, men om du har spørsmål, så er det bare å fyre.

  BB

 14. #14
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  8,478
  Tagget i
  5 Innlegg
  Da håper jeg du har en som KAN refoaming- eller rerubbering-Culexus. En ting som bør sjekkes først er Dalis tilgang på nye elementer. Hvis du er heldig koster de marginalt mer enn en rerubbering- ca 30% mer pr side-, og da er besparelsen så forsvinnende liten kontra nye at det vil være direkte dustete å ikke gi dem nyprodusert/NOS elementer. Vent å se hva Dali sier..Og få jobben utført av en proff i tilfelle elementet må refoames.! Diskantene må nok ned til Dali for service- eller de har laget komplette strukturer for bytte av HELE diskantenheten (bånd/støttestruktur/magnetsystem i ett)

  Ellers skal du huske på- som OB-BB sier- at du ikke bare behandler lokale områder av treet, men hele den synlige tredelen av kabinettet. Det gjør det lettere å treffe mht farge, tekstur og resten av finishen. Går ikke det? Refinering og skikkelig lakkering! Bruk heller ikke for grove papirer i tilfelle original finer beholdes-da går du igjennom fineren. Og det holder IKKE med kun ett strøk lakk..Fem til ti bør hjelpe- med forsiktig nedpuss mellom hvert- så forsiktig som om du la din nyfødte sønn til sengs og med sandpapir så fint AT DET IKKE HVERKEN LIGNER ELLER KJENNES UT SOM SANDPAPIR....Avslutt med en polering. Gjør dette riktig, så vil du få gullstjerne i boka av Skyline-konstruktør Hother Bak- uansett hvor han er. Husk Dalimerket i grillen. Skal du gi aluprofilen ny finish tar du rede på hvilken prosess Dali brukte for så å få et proft metallverksted til å utføre det samme på begge profilene ved bruk av passende verktøy. På linje med det John DeLoreans folk i Belfast gjorde med DeLorean DMC 12 og dens rustfrie karosseri. (Børstet, rustfritt stål.) Bilens finish var resultat av en håndholdt, elektrisk poleringsbørste med hestehårsbust i Spesialverktøy på den tid..John hadde deler til 35000 DMC 12, men kun 9000 rakk å bygges. Seks tusen av dem går fortsatt. Og DeLorean Motors ligger i California. De kjøpte opp restlager av NOS-deler, samt tegningene til hver eneste del på bilen- for å kunne holde dem på veien for evig. Litt som jeg håper du klarer med Skyline og musikken, Culexus! Vet du forresten hvilket utstyr du har tenkt å bruke dem med?
  Siste redigert av Auditor; 27.06.2016 kl. 02:29.
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

 15. #15
  Hifi-interessert culexus's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2009
  Innlegg
  61
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg lurer fælt på hvilket treslag fineren er av, noen sier nøttefiner. Andre sier eik, jeg har prøvd å matche opp mot eik og det stemmer ikke. Trenger hjelp. Har noen områder som må ha nye finer. Hva kan det være? Teak?

 16. #16
  Overivrig entusiast JCP's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2014
  Sted
  Moss
  Innlegg
  768
  Tagget i
  1 Innlegg
  Kan jo være noe brekkfarge i den opprinnelige overflatebehandlinga også. Etter fargen å dømme, kan det kanskje være kirsebær, valnøtt trur jeg ville vært mørkere og brunere.

 17. #17
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  8,478
  Tagget i
  5 Innlegg
  Culexus: Dali brukte en mørk valnøttfiner/kirsebærfiner på disse..
  Siste redigert av Auditor; 28.06.2016 kl. 03:11.
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

 18. #18
  Overivrig entusiast 211.'s Avatar
  Ble medlem
  Jan 2004
  Innlegg
  1,145
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Hei...stod disse i Bergensområdet?? Grattis culexus med flotte og sjeldne høyttalere, jeg hadde lyst til å ta turen og hente de (om det er de samme) men det passet ikke inn i timeplanen min, så igjen; gratulerer!

  Jeg mener å huske at finishen også ble kalt kirsebær den gang disse ble introdusert...utrolig flotte er de i original finish så du må ikke "degradere" de!
  I never say what I mean, but I always manage to say something similar!

  Høyttalere: Klipsch RF 10 * Effektforsterker: Luxman 5M21 * Forforsterker: Denon PRA 6000 * Platespiller: Kuzma Stabi 2 * Squeezebox Touch/Cambridge DacMagic + Diverse PickUp'er kabler og annet

 19. #19
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  8,478
  Tagget i
  5 Innlegg
  211: Du ser de skadene på originalfineren? Det kan nok ikke repareres ordentlig uten refinering, men det går jo an å håpe. Devaluering skjer som jeg har beskrevet over.
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

 20. #20
  Hifi-interessert culexus's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2009
  Innlegg
  61
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg fikk kjøpt disse gjennom en kammerat av meg her i haugesund, kommer vel fra stavanger egentlig. Og før det mener jeg de har hvert innom usa, dubai, danmark før de kom til norge. Ja de er bereiste derfor bærer de nok preg av det også.

  Ellers har jeg hvert gjennom alle byens tenklige forretninger på jakt etter kirsebær finer, det er ikke å oppdrive. Det er som å gå på elkjøp og spør etter en transistor. Men det er ikke ukjent, har som vane å ha de problemene der. Dere kjenner sikkert til det samme, norge liker å selge varer og ikke ha noe på lager, du finner alt annet en det du trenger.

  Noen i haugesund området som har kirsebær emner eller finer??

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed