Dempning Dynabel Euforia

Caliber

Medlem
Ble medlem
21.04.2010
Innlegg
5
Antall liker
0
Hei!
Jeg er Caliber og har akkurat overtatt et sett med Euforia-kit - ferdigbygde kasser i kirsebær(?) og ellers alt komplett unntatt lyddemping inni...
Har forstått diskanten er kritisk og derfor handlet Mundorf Evo silvergold oil og Supreme evo silvergold hhv 10uF og 6,8uF til diskant.

Innvendige tegninger til lyddempning mangler og jeg ville vel uansett ha foretrukket noe annet enn Glava/RockWool innvendig.
- Noen som her tegninger om innvendig dempning av glass/steinull og biutem?
- Kan jeg erstatte med annen dempning enn mineralull? Skumgummi? Biltema dempeplater med tape?

Jeg husker det var en byggetråd her av *.san - ett eller annet. Fantastisk tråd jeg tross søk ikke klarer finne igjen. Han bygde kasser fra bunn og laminerte med tynne flak av eksklusivt trevirke. Knall håndarbeide!

Mvh, Caliber (nær venn av helten bak M.I.=)
 

Caliber

Medlem
Ble medlem
21.04.2010
Innlegg
5
Antall liker
0
Takker så meget!
All ære til KimSan for mesteraktig håndtverk!

Mvh, Caliber
 

AAaF

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.01.2007
Innlegg
1.034
Antall liker
147
Ellers kan eg nemne at eg har fått super support på gamle kit, når eg kontakter Dynabel. Kjempeservice!
 

Caliber

Medlem
Ble medlem
21.04.2010
Innlegg
5
Antall liker
0
Jeg er helt enig!
Jeg har handlet med Dynabel helt tilbake til Audio 60 (gammel konstruksjon fra Mr.Lauvland) og frem til dags dato. Bor ikke i Oslo, men tar et besøk i ny og ne. Herlig å være i en butikk (kanskje heller en arena...) der en ikke nødvendigvis trenger å handle noe, men får gode råd fordi noen faktisk gidder bry seg om deg og dine prosjekter!
Jeg lagde i sin tid den (sannsynligvis) eneste Doxa 70 til bruk i bil. Kjørte 3-fase trafoer direkte på stator på dynamo på 1976mod Mercedes 300d og likerettet deretter. En såkalt 2x150w fra pioneer drog anlegg dersom motor ikke gikk. Klasseforskjell på de to ulike modi og førte til PWM-teknologi og eneste 6x25W + 1x150w signert "helten bak M.I." noensinne laget. Tappet min kjære Honda Accord 1985 for nær 300w kun ved å stå på, men med 4-veis elektronisk delefilter fra Kenwood og herlige elementer fra kunnskapsrike og pragmatiske mentorer på datidens Eltek var lyden så bra at jeg ikke fikk nov til å delta på konkurranser i billyd. Sannsynligvis derfor jeg unngår såkalte hifi-klubben for enhver pris etter deres "klage" over at mitt anlegg ikke kunne delta pga "hjemmesnekret"...

Uansett takker jeg for inspirasjon fra Dynabel, KimSan og "helten bak M.I."!!

Mvh, Caliber
 
Topp Bunn