Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Audiodidakt's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2004
  Innlegg
  1,320
  Tagget i
  0 Innlegg

  Aktivt oppsett og gainkontroll

  Jeg har aldri helt skjønt dette med gaintilpasning i aktivt oppsett, men har googlet meg frem til at en effektforsterkers input gain forklarer hvor mange dB som forsterkeren forsterker innsignalet. Forutsatt at det er korrekt har jeg i det vedlagte bildet tatt inn tre eksempler for gaintilpasning av tokanals høyttaler. Er jeg på sporet? (Jeg vet det er andre forhold å hensynta også, støygulv mm)

  Navn:   image.jpg
Visninger: 143
Størrelse: 64.4 Kb

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2008
  Sted
  Hordaland
  Innlegg
  2,113
  Tagget i
  0 Innlegg
  Du er på sporet ja. Et lite og ikke ubetydelig ord du har brukt er passbåndet. Tar du med "passbåndet etter EQ" så er du spot on. Dvs. gainen du har behov er etter høyttalerkorreksjon, som f.eks. etter linjarisering av horn og evt. EQ for avtagende bassrespons.

  Voltage Gain henviser til forsterkning av spenningssvinget på forsterkerinngangen og følger 20*log(Uut/Uinn), hvor Uut er spenningens utgangsnivå på høytalerterminalene og Uinn er nivået på inngangene . Effekten er så en direkte følge av spenningssvinget (Put=Uut*Iut), hvor P er effekt og I er strøm. Vi forutsetter at forsterkeren klarer å levere strøm proporsjonalt med spenning. Når du regner på gain er det enklest å forholde seg til høyttalerens og elementenes spenningsfølsomhet (dB/2,83V), heller enn effektfølsomhet (dB/W). Uansett bør du ikke blande de to benevnelsene i et aktivt oppsett når du regner på gain.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed