Bytte ut glavaen i høyttalere med hva?

  • Trådstarter Kleine Freiheit
  • Startdato
K

Kleine Freiheit

Gjest
Jeg har et par Seas 303r-Bassreflekshøyttalere.

Har dere erfaring med å bytte ut glavaen som er brukt til demping med noe annet?
Den som var i høyttalerne lukter "kjeller", og kona påpekte at bassreflekskasse og glavastøv fra 70-tallet ikke nødvendigvis er helt ideelt i en stue.

Fungerer Rockwoolmatter eller lignende?

Mvh
KL
 
Sist redigert:

TT.

The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
Ble medlem
15.11.2007
Innlegg
40.316
Antall liker
83.402
Sted
Knapstad
Torget vurderinger
97
Jeg driver akkurat og oppgraderer Rauna Ymer høyttalere og i oppgraderingskitet skulle Glava og ull byttes ut med skumgummi som ligner på den på bildet. Vet ikke hvor man kan få slikt, men andre vet kanskje

image.jpg
 

TT.

The smooth jazz guy! 😉🇳🇴
Ble medlem
15.11.2007
Innlegg
40.316
Antall liker
83.402
Sted
Knapstad
Torget vurderinger
97
Ja. Noe slikt. Jeg har dessuten et par Carlsson OA 50.3 og der er glavaen sprayet med sort matt lakk. Om dette er for utseende, at det ikke skal støve eller andre ting aner jeg ikke.
 
K

Kleine Freiheit

Gjest
Hei igjen

Kassen har sponplate front og bak, og MDF-sider. Bør jeg dempe med bitumenplater?

KL
 

Gjest.

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.09.2006
Innlegg
5.736
Antall liker
497
Jeg har god erfaring med å lime en lekte på innsiden av frontplata i overkant av basselementet. Lekten skal være like lang som innvendig bredde i kabinettet. Stabiliserer frontplata, som er det mest kritiske punktet mht. vibrasjoner. Det ble betydelig renere i mellomtonen etterpå. Denne ideen stjal jeg fra en svært velrennomert høyttaler som jeg åpnet. Har aldri brukt bitumen, og bryr meg ikke med det. Lite å se av bitumen i høyttalere, selv om det forekommer. Ikke dempe for mye heller.
 

OB-BB

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
5.698
Antall liker
7.867
Kleine;
Mitt tips er å avstive kabinettet innvendig, enten ved å sette inn nøye tilpassede tverrstag både vertikalt og horisentalt og lime med monteringslim - eller å lime inn lekter som Gjest skriver. Bitumen og andre slike tunge gugger bruker man helst fra mellomtonen og oppover. Spørs hvor du vil trekke ned noe.

BB
 
K

Kleine Freiheit

Gjest
Da ser jeg på lekting/avstivning. Er uansett lite begeistret for ideen med å sette i gang med bitumenmatter i ferdig montert kabinett. Har brukt det i andre sammenhenger. Liker ikke å jobbe med stoffet.

KL
 
M

MusicBear

Gjest
Disse lektene dere snakker om her; bra ide' men alt for mykt materiale. Bruk noe fra hardved eller harde plater. Bitumenmatter gjør godt - i høyttalerkasser, under lokk/bunnplater på forsterkere/CD-spillere/etc (pass bare på å ikke dekke til eksisterende hull for kjøling).
 
Topp Bunn