Plutselig ulyd fra forforsterker (rør) - hjelp til feilsøking

jarste

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.06.2012
Innlegg
119
Antall liker
44
Torget vurderinger
6
Hei,

I går kveld kom det plutselig lyd tilsvarende sterk vind/fossefall fra høyttalerne mine. Hadde hørt noen timer på musikk, men hadde en liten pause akkurat da. Forforsterkeren stod på, men monoblokkene mine hadde slått seg av automatisk. Jeg hadde glemt av vinylen, så den stod og snurra med nåla på. Plutselig skrur monoblokkene seg på igjen og det kommer nevnte lyd ut. Ikke spesielt høyt, tipper kanskje 70 db.

Jeg trodde først det var ett eller flere rør som hadde røket i forforsterkeren, men etter å ha kikka på dem klarer jeg ikke å se noe feil. Har også prøvd å spille litt musikk, og det høres normalt ut. Etter hva jeg har lest er lyden som kom i går kveld typisk for når rør ryker. Jeg er litt novise når det gjelder rør, og vet ikke hvordan jeg skal finne ut av hvilke(t) rør det gjelder. Noen som har noen tips?

Forforsterkeren det gjelder er en Coffman Labs G1-A, har også sendt mail til Coffman sjøl for å høre hva han har å si.
 

grammofon

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.02.2011
Innlegg
5.646
Antall liker
2.853
Sted
Bærum
Ulyden kommer altså fra begge kanaler, ikke bare den ene?
 

jarste

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.06.2012
Innlegg
119
Antall liker
44
Torget vurderinger
6
Ja. Eller, den kom fra begge kanalene, men forsvant etter at jeg skrudde forforsterkeren av og på igjen. Har vært borti at et rør har røket mens jeg har spilt før, og da var det et skikkelig smell (skremte livet av kona mi, hun er fortsatt redd for å bruke den selv). Men siden forsterkerne var av når dette skjedde så vet jeg jo ikke om det smalt før lyden kom nå.
 

Uttern

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.11.2007
Innlegg
808
Antall liker
428
Sted
Ytre Enebakk
Torget vurderinger
3
Ikke noe smell eller andre ulyder her. Det høres ut som om noe som begynner å oscilere. Øker i volum for så å nesten forsvinne, men desverre ikke helt. Dette har jeg vanskelig for å tro er rørtull. Hadde mye rørtull med mine gamle Lumley reference monoblokker pga av til tider høy nettspenning her lokalt. Det som har oppstått med Macen nå ligner ikke noe av det.
 
Topp Bunn