Resultater 1 til 11 av 11
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi Freak Zeitgeist's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2013
    Sted
    Melhus
    Innlegg
    1,508
    Tagget i
    0 Innlegg

    Bytte relè i forsterker. enkelt?

    Har en eldre nad der relèet bare står og klikker.. Så lurer rett og slett på fremgangsmåten for å bytte den.

    Navn:      dec rele.jpg
Visninger: 363
Størrelse: 114.5 Kb

    Navn:      nad5.jpg
Visninger: 315
Størrelse: 85.2 Kb

  2. #2
    Moderator bambadoo's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Lørenskog
    Innlegg
    17,822
    Tagget i
    2 Innlegg
    Ut med print. Snu det.
    Avlodde (fjerne) eksisterende rele. Inn med nytt.

  3. #3
    Æresmedlem TT.'s Avatar
    Ble medlem
    Nov 2007
    Sted
    Hurrahølet
    Innlegg
    23,313
    Tagget i
    3 Innlegg
    Hvis du kan lodde og dessuten har et identisk relé, er det ikke noe hokus pokus. Bruk en tinnsuger eller loddelisse til å fjerne tinnet fra eksisterende relé. Løft ut reléet og erstatt dette med det nye. Lodd fast det nye.

  4. #4
    Hifi Freak Zeitgeist's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2013
    Sted
    Melhus
    Innlegg
    1,508
    Tagget i
    0 Innlegg
    Finnes det norske butikker der de selger sånt? Her er infoen på orginal relèet

    DEC

    • 48V coil voltage
    • 4170 ohms coil resistance
    • 5A max switching current
    • Pin spacing: 7.5mm width, 5x5x5x15mm height
    • 2x normally open switch

  5. #5

  6. #6
    Hifi Freak Aurora's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Innlegg
    6,439
    Tagget i
    2 Innlegg
    Torget
    1
    www.elfadistrelec.no... et radioserviceverksted i din nærhet kan kanskje ha..... sjekk gule sider...
    Men - du sier det står og klikker..... er du sikker på at det er releet si skyld, og ikke en feil i forsterkeren? DC feil på utgangen?

  7. #7
    Moderator bambadoo's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Lørenskog
    Innlegg
    17,822
    Tagget i
    2 Innlegg
    Er visst et vanlig problem med endel forsterkere. (nad214/216 bl.a.) regner med at det er en slik?

    Men ja - kan jo være en grunn for at rele oppfører seg på den måten.

  8. #8
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Mar 2011
    Innlegg
    193
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hallo Joachim.
    Med stor fare for å være på feil villspor, så tror jeg ikke at det er selve releet som er feil hos deg.
    Jeg tror ikke at feile på releet, vil arte seg slik. Jeg tror heller at feilen ligger i utgangstrinnet eller til og med i kabel eller høyttaler.
    Det kan høres ut til at det er sikringskretsen som detekterer en feil på utgangen, og dermed hindrer signal ut til høyttalerne.
    koble fra høyttalerledningen, og sjekk.

    Med vennlig hilsen Knut Runar

  9. #9
    Hifi Freak Zeitgeist's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2013
    Sted
    Melhus
    Innlegg
    1,508
    Tagget i
    0 Innlegg
    bambadoo: Takk for link

    Aurora: Jeg utelukker ikke andre ting men etter å ha lest mye om disse nad modellene så virker det som om reléet er en svakhet i disse.

  10. #10
    Hifi Freak Zeitgeist's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2013
    Sted
    Melhus
    Innlegg
    1,508
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Knut Runar Se Innlegg
    Hallo Joachim.
    Med stor fare for å være på feil villspor, så tror jeg ikke at det er selve releet som er feil hos deg.
    Jeg tror ikke at feile på releet, vil arte seg slik. Jeg tror heller at feilen ligger i utgangstrinnet eller til og med i kabel eller høyttaler.
    Det kan høres ut til at det er sikringskretsen som detekterer en feil på utgangen, og dermed hindrer signal ut til høyttalerne.
    koble fra høyttalerledningen, og sjekk.

    Med vennlig hilsen Knut Runar
    Hei Knut Reidar.
    Problemet ligger ikke i høyttaler eller kabel, da høyttalerne lever i beste velgående med min rega forsterker.
    Jeg har gjort en liten sjekk og relèet lager klikkelyder kun når signalkablene tilkobles.

  11. #11
    Hifi Freak Aurora's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Innlegg
    6,439
    Tagget i
    2 Innlegg
    Torget
    1
    Høres mest ut som det er feil i forsterkeren. Releet slår ormalt inn ved påslag, etter et delay på noen sekunder. Prøv og måle spolespenniga, eller få noen til å hjelpe....
    Dersom releet slipper når du kobler til signal, eller slår inn og ut hele tida, er det mest sannsylig feil i e av forsterkerkanalene.... sorry...

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed