Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast Næss's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Larvik
  Innlegg
  1,050
  Tagget i
  3 Innlegg

  Finnes det en guidline for diameter på port for design av sub med bassreflex

  Sånn generellt, er det noen her som kjenner til en guidline for hvor stort areal man bør ha på porten(e) ved design av bassreflex kabinetter som skal brukes til bass/mellombass?

  Spør fordi i en samtale med en forhandler av bla. elementer fikk inntrykk av at når man skal lage bass-kasse med bass refleks, så bør porten(e) ha ett areal som tilsvarer gjerne 50% eller minst 25% av arealet til elementet? Lurer på om jeg har hørt feil eller missforstod?

  Bruker både Unibox og WinISD for simulering, og de gir ofte veeeeldig lange porter selv ved 25%. Jeg er nok på ett "for dummys" nivå på dette i forhold veldig til mange her på sentralen, så håper å få en oppklaring før jeg går videre både med valg av elementer og bygging av kasser

 2. #2
  Overivrig entusiast Frode's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2002
  Innlegg
  1,006
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har sett at en del anbefaler å bruke rørdiameter i centimeter tilsvarende elemetstørrelse i tommer. Altså 5cm til 5" element, 10cm til 10" og så videre. Ellers gir vel Unibox deg mulighet til å se lufthastighet i porten. Manger anbefaler rundt 5% av lydens hastighet som max, altså rundt 17m/s.

  Frode

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed