Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2015
  Innlegg
  272
  Tagget i
  0 Innlegg

  Fikse/oppgradere Electrocompaniet ECI-1

  Jeg har en Electrocompaniet ECI-1 som jeg gjerne vil fikse / sette i stand.

  Har innimellom noe skurr/skraping spesielt på venstre kanal. Snakket med ECS Holding, de kunne evt prøve å pusse litt - men de hadde desverre sluttet å oppgradere denne forsterkeren (hadde tidligere et oppgraderingskit).

  Åpnet opp og kikket på kondensatorene, og ser at den ene store på venstre side er "oppblåst" (10000uF). Har forresten ECI-1 fra det jeg tror er tredje generasjon - bl.a. blå diode i volumpotmeter.

  Har derfor noen kjappe spm:

  (1) Er det sannsynlig at skrapingen jeg hører (mest på venstre, men innimellom svakt på begge sider) har sitt opphav i en ødelagt kondensator? Eller er det mest sannsynlig dårlig kontakt i andre komponenter også? (Potmeter?)

  (2) Er det noen som vet nøyaktig hva oppgraderingen som ECS Holding før gjorde var? Og evt kan dele komponentliste? Er det andre som gjør tilsvarende oppgradering?

  (3) Jeg har vært ute med loddebolten før, og vurderer å fikse selv - men leser at flere ikke anbefaler det? Hvorfor bør jeg ikke gjøre det selv? (noe med parede komponenter...hva er det?)

  (4) Dersom jeg skal finne noen andre til å gjøre jobben, har jeg blant annet funnet servicekompaniet. Er dette de eneste i Oslo-området? Gode erfaringer? Dyrt?

  (5) Noen som har en formening om hva en fornuftig pris for en slik jobb ville være?

  Setter stor pris på innspill! #ReddMinElectrocompaniet

  /Nasse

 2. #2
  Hifi Freak Audiodidakt's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2004
  Innlegg
  1,324
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ecs Holding er vel Abrahamsen? Høre med Electrocompaniet?

  skurret kan de nok fikse (bytte potmeter). Hvorvidt den også kan oppgraderes avhenger av hvilken årgang eci 1, såvidt jeg har forstått.

  mvh Gisle

 3. #3
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Drammen
  Innlegg
  82
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg hadde tidligere en ECI-1 som jeg, grunnet skurring i høyre kanal, sendte til ECS Holding.

  Første runde inne hos Abrahamsen-gutta så smurte de litt og skiftet potmeter. Dette hjalp. I 14 dager. Så kom problemet tilbake.

  Andre runde så betalte jeg rundt 4000kr for det de kalte upgradekit 1&2, hvor mye an de interne komponentene ble skiftet. Dette løste også problemet med skurringen, som ikke kom tilbake.

  Jeg ville nok sjekket ut mulighetene for å få reparert den hos Servicekompaniet / EC. Bør ikke koste mer enn hva jeg betalte.

  På dine tekniske spørsmål har jeg dessverre ingenting å melde da jeg ikke engang forstår hva feks en kondensator er..

  Send med pm dersom du lurer på noe

  Marius

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  2,788
  Tagget i
  1 Innlegg
  ECI-1 er jo varm og 'røraktig' i lyden. Ble dette forandret etter oppgradering/service eller beholdt den lydsignaturen sin? Er på jakt etter varmtklingende forsterker og der er jo ECI-1 absolutt, etter va jeg har lest. Men de begynner jo å få noen år på baken...

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed