Hei.

Først og fremst er dette mitt første innlegg her. I tillegg er jeg relativt "fersk" når det kommer til lyd og oppsett. Men jeg skal prøve å formulere meg så forståelig som mulig. Ikke skyt meg hvis jeg har postet dette i feil underforum, eller i feil forum i det hele tatt.


Jeg kjøpte nylig et bruk Harman Kardon 2.1 system på finn, relativt billig (HS 250). Det jeg merket veldig fort etter at alt var koblet opp, var hvordan subwooferen i ny og ned "dunket" høyt der den ikke skulle. Spesielt når jeg skrudde den på så kunne den i blant høres ut som et tordenvær, men det ga seg etter hvert. Denne var da koblet opp med en RCA-kabel fra LFE-ut på receiveren til inn på subwooferen.

I går mens jeg satt og så på GoT, merket jeg plutselig at subben ikke lenger ga lyd fra seg. Men hvis jeg koblet det opp med rød-hvit RCA fra receiveren og til rød-hvit på subben, var lyden tilbake. Men til en viss grad. Altså subwoofer levelet går ikke opp når jeg skrur opp lyden på receiveren, slik den pleide å gjøre når det var tilkoblet med LFE.
Hvis jeg tar en RCA-kabel inn i subwoofer-inngangen og trykker lett på enden av kabelen, kommer det en "drr"-lyd, nesten statisk.

Alt funket relativt greit frem til i går, så er litt fortvilet. Spørsmålet mitt er da; hvor ligger feilen? Kan det være LFE-utgangen fra receiveren (eller noe i den) som ikke funker, eller ligger feilen i subwooferen?

Akkurat nå føler jeg at alt av kommentarer er til nytte, og jeg setter veldig stor pris på det. Og hvis noen har noen tips til hvordan jeg kan feilsøke dette selv så hadde det vært mye til hjelp. Rop ut om noen trenger mer info eller bilder, så skal jeg gjøre så godt jeg kan.