Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi-entusiast Some11's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2014
    Sted
    Eid
    Innlegg
    142
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1

    reparasjon av gammel rørforsterker!

    Har da dratt frem min gamle, engang trofaste Crate Altube vintage club 50 gitarforsterker. som for noen år siden begynnte å oppføre seg rart! etter litt bruk(varierte fra 10-50 min) begynnte forsterkeren å svinge voldsomt i volum både høyere og lavere, veldig uregelsmessig, nesten smellende opp og ned i volum, har noen erfaringer med forsterke som oppfører seg slik?! jeg har nå tatt ut forsterkeren av kabinettet, sjekket nøye alle loddepunkt i forsterkeren og de virker fine. det jeg har funnet er fire ødelagte kondensatorer med store utoverbulker i toppen og ett komponent jeg ikke helt vet hva er, men som ser ut som en gammel tye motstand, et slags rektangulært kjeramikkkrus med noe metall fyllt i og en leder ut på hver side (bilde vedlagt) som har noe brunt som er lekket ut på ene siden, om noen kan fortelle meg hva det er og eventuellt om denne bør byttes ut setter jeg stor pris på det! jeg har valgt å bytte alle de store kondensatorene i forsterkeren så bestillte rikeslig!

    Navn:      IMG_0407.jpg
Visninger: 748
Størrelse: 94.1 KbNavn:      IMG_0408.jpg
Visninger: 735
Størrelse: 73.9 Kb



    Navn:      IMG_0406.jpg
Visninger: 745
Størrelse: 83.0 Kb

    - Some 11

  2. #2
    Overivrig entusiast SteinLarsen's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2009
    Sted
    Nykirke
    Innlegg
    1,069
    Tagget i
    0 Innlegg
    Gutterommet:
    Høyttalere, forsterkere, platespillere, cd og kassett

    Madamens pikeværelse:
    Klipsch, Marantz,, B&O

  3. #3
    Overivrig entusiast BerntJ's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2002
    Innlegg
    1,143
    Tagget i
    0 Innlegg
    Ladelyttene bør definitivt byttes. Komponentene med den brune væsken er såvidt jeg ser to motstander koplet i paralell. Den øverste er en Vitrohm på 450 Ohm, den nederste en IRC 470 Ohm / 5 Watts effektmotstand. Disse sitter trolig i strømforsyningen mellom ladelytter, altså i høyspenningen. Om du ohmer dem skulle verdien ligge rundt 230 Ohm for begge. Og vent med å måle til høyspenningen har ladet ut. Feilen kan skyldes dårlig kontakt i rørsoklene, så sjekk disse. I tillegg til slitte potmetre. VH. Bernt

  4. #4
    Hifi-entusiast Some11's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2014
    Sted
    Eid
    Innlegg
    142
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Eneste svar jeg fikk på forespørsel var å sende ampen til han og la han gjøre jobben, men jeg får bytte lyttene selv også se
    Takk for link uansett

  5. #5
    Hifi-entusiast Some11's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2014
    Sted
    Eid
    Innlegg
    142
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Sitat Sitat fra BerntJ Se Innlegg
    Ladelyttene bør definitivt byttes. Komponentene med den brune væsken er såvidt jeg ser to motstander koplet i paralell. Den øverste er en Vitrohm på 450 Ohm, den nederste en IRC 470 Ohm / 5 Watts effektmotstand. Disse sitter trolig i strømforsyningen mellom ladelytter, altså i høyspenningen. Om du ohmer dem skulle verdien ligge rundt 230 Ohm for begge. Og vent med å måle til høyspenningen har ladet ut. Feilen kan skyldes dårlig kontakt i rørsoklene, så sjekk disse. I tillegg til slitte potmetre. VH. Bernt
    Takk for svaret bernt! Jeg må få kjøpt meg nytt multimeter før jeg får måle da jeg fant ut at det jeg hadde, var blitt heller lite fungerende! Men trur effektmotstanden bør byttes ut?! Jeg har bestillt ebay kondensatorer for å bygge sammen og få forsterkeren til å funke før jeg kjøper de enderlige lyttene og eventuellt kaster bort noen penger om forsterkeren ikke blir brukende igjen! Hvordan er prosedyren for å rense rørsokkler?! Om det går ann?! Alle potensiometere kjennes stramme, javne og uten mekanisk eller elektriske ulyder!

    - Some11

  6. #6
    Overivrig entusiast BerntJ's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2002
    Innlegg
    1,143
    Tagget i
    0 Innlegg
    Jeg ser ikke den store vitsen å bytte motstandene om de som står der er iorden. Men en 220 Ohm/ 10 Watt burde være innenfor. Kan være 10% toleranse på Effektmotstander. Ser ut som ladelyttene er Snap In og jeg hadde nok gått for gode kondensatorer med en gang. Flere loddinger kan skade printkortet.
    Snap In kondensatorer har faste avstander mellom beina. Mål og bytt til samme.
    https://www.elfaelektronikk.no/elfa3...lle%2C+snap-in

    Rørsokler kan renses med små koster for tannrens fra apoteket dyppet i sprit/rensevæske, men ofte mister kontaktene "spennet" i kontaktene over tid og det blir dårlig kontakt. Da må de byttes.

    VH. Bernt

  7. #7
    Hifi-entusiast Some11's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2014
    Sted
    Eid
    Innlegg
    142
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Sitat Sitat fra BerntJ Se Innlegg
    Jeg ser ikke den store vitsen å bytte motstandene om de som står der er iorden. Men en 220 Ohm/ 10 Watt burde være innenfor. Kan være 10% toleranse på Effektmotstander. Ser ut som ladelyttene er Snap In og jeg hadde nok gått for gode kondensatorer med en gang. Flere loddinger kan skade printkortet.
    Snap In kondensatorer har faste avstander mellom beina. Mål og bytt til samme.
    https://www.elfaelektronikk.no/elfa3...lle%2C+snap-in

    Rørsokler kan renses med små koster for tannrens fra apoteket dyppet i sprit/rensevæske, men ofte mister kontaktene "spennet" i kontaktene over tid og det blir dårlig kontakt. Da må de byttes.

    VH. Bernt
    Takk for kjempegode tips

    - Some11

  8. #8
    Hifi-entusiast Some11's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2014
    Sted
    Eid
    Innlegg
    142
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Jeg har nå fått tak i koblingssjema til forsterkerprintet og ser at motstanden som lekker står imellom fire av rørsokkelene og trafo før høyttalerutgangene! Jeg legger ved bilde i neste post! Og her står den definert som R52 470 ohm 5v! Jeg trur jeg bestiller en ny og skifter før jeg monterer for å vere sikker! Etter å ha kikket på koblingsskjemaet kan jeg nesten bekrefte det som har vert tanken min før! For jeg mener å erindre at når forsterkeren begynnte å kødde seg helt i begynnelsen var det når "standby switchen" ble brukt og ifølge skjemaet er den koblet in etter denne tilsynelatende defekte motstanden!

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed