Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem Andsor's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2011
  Innlegg
  42
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tandberg Troll feilsøking - gåan kanal

  Hei, har eit troll som ikkje er heilt i støtet. Fekk det av ein kompis, som trudde potmeteret var gåent på den eine kanalen, noko det ikkje var. Inngangsvelgaren er også i orden.
  Det ligg -13.5V på utgangen av opampen på den kanalen som er rar, og det er -28V på utgangen på forsterkaren. Det var kilo/mega-ohm mellom dei forskjellige beina på utgangstransistorane, så antar at transistorane ikkje er ødelagt. Kan ein då trygt seie at det er opampen som står for trøbbelet?
  Kan også legga til at kjøleribba på den kanalen som er dårlig ikkje vert varm, so det går vel ikkje so mykje bias-straum. Straumkildetransistoren trur eg også er i orden, då det er megaohm mellom EBC, og diodane har 0,635 V over seg per stykk. Uansett ville vel ikkje ei defekt straumkilde gje så stor effekt på utgangen, då ville vel berre forspenninga sunke. Skjema ligg ved i pdf.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder

 2. #2
  Overivrig entusiast HAREPUSEN's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Sted
  telemark
  Innlegg
  770
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  En vanlig forsterker feil på små forsterkere er at det har funnet sted korstsluttning på utgangen og en av utgangs transistorene har tatt kvelden , er den DC koblet kan dette dra ting bakover , sjekk og like retteren , sjekk at du har 2 symmetriske hoved railer til ampen og det er en regulator der som og gir symmetrisk rail sp til op ampen , sjekk dem og ,,,, ellers får man bare gå alle halvladerene til verks m måling , sjekk og ledn og koblinger plugger / forbindelser ,,,,, det er i allefall en start

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed