Tandberg Troll feilsøking - gåan kanal

Andsor

Medlem
Ble medlem
11.12.2011
Innlegg
42
Antall liker
13
Hei, har eit troll som ikkje er heilt i støtet. Fekk det av ein kompis, som trudde potmeteret var gåent på den eine kanalen, noko det ikkje var. Inngangsvelgaren er også i orden.
Det ligg -13.5V på utgangen av opampen på den kanalen som er rar, og det er -28V på utgangen på forsterkaren. Det var kilo/mega-ohm mellom dei forskjellige beina på utgangstransistorane, så antar at transistorane ikkje er ødelagt. Kan ein då trygt seie at det er opampen som står for trøbbelet?
Kan også legga til at kjøleribba på den kanalen som er dårlig ikkje vert varm, so det går vel ikkje so mykje bias-straum. Straumkildetransistoren trur eg også er i orden, då det er megaohm mellom EBC, og diodane har 0,635 V over seg per stykk. Uansett ville vel ikkje ei defekt straumkilde gje så stor effekt på utgangen, då ville vel berre forspenninga sunke. Skjema ligg ved i pdf.
 

Vedlegg

HAREPUSEN

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.11.2009
Innlegg
3.181
Antall liker
2.646
Sted
telemark
Torget vurderinger
2
En vanlig forsterker feil på små forsterkere er at det har funnet sted korstsluttning på utgangen og en av utgangs transistorene har tatt kvelden , er den DC koblet kan dette dra ting bakover , sjekk og like retteren , sjekk at du har 2 symmetriske hoved railer til ampen og det er en regulator der som og gir symmetrisk rail sp til op ampen , sjekk dem og ,,,, ellers får man bare gå alle halvladerene til verks m måling , sjekk og ledn og koblinger plugger / forbindelser ,,,,, det er i allefall en start :)
 
Topp Bunn