Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  dustcap
  Guest

  19mm vs 25mm tekstildiskant ?

  Jeg lurer på om noen har sammenlignet, eller har noe formening om hvordan lyden er av 19mm tekstildiskant, sammenlignet med 25mm tekstildiskant. Tenker mest på de fire ScanSpeak 19mm tekstildome diskantene, sammenlignet med f.eks Seas Excel T25CF001.

  At, vil 19mm diskantene spille bedre på lave volum, eller med litt mindre lydbilde. Eller er de muligens litt mer detaljert ?

 2. #2
  Hifi-entusiast Todani's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Innlegg
  496
  Tagget i
  1 Innlegg
  Du skriver "muligens" her, og det er ikke så dumt. Etter å ha testet kanskje så mange som 100 høyttalere under kontrollerte omgivelser opp gjennom tror jeg også at 19-millimetere muligens gir mer detaljert lyd enn store domer, i hvert fall over 8 kHz. De ruller ikke fullt så brått av off aksis som større elementer, og det tror jeg er årsaken til at høyttalere med for eksempel Scan-Speaks 29 mm domer virker litt mindre luftige og detaljerte der oppe. Til gjengjeld er disse sistnevnte overlegne i den nedre delen av virkeområdet sitt, og den er viktig. I området fra 2-4 kHz hører vi godt, og høyttalere med høy forvrengning i diskanten gir ikke mye langtids musikkglede. 19 mm domer har av den grunn ofte blitt anvendt i treveis systemer med høyere delefrekvens.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed