Resultater 1 til 19 av 19
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Medlem
    Ble medlem
    Jan 2015
    Innlegg
    9
    Tagget i
    0 Innlegg

    Feil på høytaler, delfilter? eller forsterker problem?

    Har nå endelig fått flyttelasset og sitter nå med to gamle høytalere jeg prøver og få liv i. Står ikke noe modell eller navn noen sted på kassene så litt usikker her.
    Sist disse ble brukt ble de koblet på en ukjent forsterker og ga ekstremt god lyd. Nå etter en del år på lager og en liten vannskade som kun ser ut til og ha skadet selve kassen men ikke elementene koblet jeg de opp til en Denon PMA 1500R forsterker som jeg testet med 2 gamle dali høytalere. Lyd kom ok fra disse, men all lyd kommer ut av alle elementer på de andre høytalerne. Er 2x 12" og en diskant per høytaler. Under ligger et par bildert etter litt demontering. "lederen"? i pæren er røket, men er det alt som er galt her?
    Bildet av bunnen på diskant element, på bass elementene står det kun 120W 8ohm.

    Ganske ukjent innenfor dette området så all hjelp tas i mot med stor takk.
    Om det trengs noe mere info så si ifra.

    Navn:      2015-01-20 21.13.35.jpg
Visninger: 593
Størrelse: 101.9 KbNavn:      2015-01-20 21.17.00.jpg
Visninger: 583
Størrelse: 70.6 KbNavn:      2015-01-20 21.13.17.jpg
Visninger: 601
Størrelse: 107.1 KbNavn:      2015-01-20 21.13.28.jpg
Visninger: 584
Størrelse: 119.2 Kb
    Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

  2. #2
    Æresmedlem TT.'s Avatar
    Ble medlem
    Nov 2007
    Sted
    Hurrahølet
    Innlegg
    23,313
    Tagget i
    3 Innlegg
    Hva er pærens funksjon?

  3. #3
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Feb 2013
    Innlegg
    66
    Tagget i
    0 Innlegg
    ut ifra sånn det ser ut på det delefilteret her ser det nesten ut som at 12" bassene er koblet uten filter, og skal spille så langt oppover i frekvens de klarer.
    Og at diskanten har et 2-ordens delefilter med en pære som sikring/dempeledd i serie med elementet.
    Trur faktisk at dersom du bytter pæra så vil det fungere igjenn.

    pæra har forresten den fungsjonen at når du nærmer deg maks av det diskant elementet kan tåle, så går det så mye strøm gjennom pæra at denne begynner å lyse. Da går effekten bort i varme og lys, istedenfor at diskantelementet ditt går dukken. Om den er rett dimensjonert, selvfølgelig..
    denne metoden er ofte brukt i PA høytalere.
    litt knotete forklart men håper det var forståelig.

  4. #4
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Feb 2013
    Innlegg
    66
    Tagget i
    0 Innlegg
    Pæra kan selvfølgelig bypasses, men da mister du jo også denne sikkerheten.

  5. #5
    Medlem
    Ble medlem
    Jan 2015
    Innlegg
    9
    Tagget i
    0 Innlegg
    Mao så burde det holde og kun bytte pære Da får vi se om lodde kunnskapene har holdt siden ungdomsskolen Takker for svar mikkel_sb, skal oppdatere om det funket eller ikke

  6. #6
    Overivrig entusiast E.H.'s Avatar
    Ble medlem
    Jul 2013
    Innlegg
    671
    Tagget i
    0 Innlegg
    Du kan jo eventuelt sette inn en ledningsbit mellom loddeøret som pæren er loddet på og lederen fra kondensatoren.
    Altså forbikoble pæren/overbelastningsikringen for å teste.

  7. #7
    Medlem
    Ble medlem
    Jan 2015
    Innlegg
    9
    Tagget i
    0 Innlegg
    Du mener da at jeg skal klippe av kabelen rett før den går inn i pæra og ta en kabel derifra og til der pæra er loddet fast til utgangen?

  8. #8
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Feb 2013
    Innlegg
    66
    Tagget i
    0 Innlegg
    ja. men du trenger egentlig ikkje å klippe den av heller, kun lodde på en ledning forbi pæra om du kun skal teste.

  9. #9
    Medlem
    Ble medlem
    Jan 2015
    Innlegg
    9
    Tagget i
    0 Innlegg
    Kom godt i gang helt til jeg fant ut at lodde utstyret har konka ila vinterent ut og kjøpe ny

  10. #10
    Æresmedlem motoren's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2007
    Sted
    Flekkefjord
    Innlegg
    11,940
    Tagget i
    13 Innlegg
    Torget
    1
    Ser i grunnen ut som pæra er i orden utfra bildene

    mvh
    JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Denon DCD 1650AR<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

  11. #11
    Medlem
    Ble medlem
    Jan 2015
    Innlegg
    9
    Tagget i
    0 Innlegg
    Ser kanskje ut som pæra er ok, men om du ser på bildet under så har jeg tegnet hvor leder inni pæra har røket. Og fant ut at diskanten faktisk ikke spilte i det hele tatt. All lyd kommer ut, men kun av bass elementene Håper pæra har skylden hehe.
    Navn:      2015-01-20 21.13.17.jpg
Visninger: 431
Størrelse: 107.3 Kb
    Siste redigert av ThaProZac; 22.01.2015 kl. 16:43.

  12. #12
    Overivrig entusiast E.H.'s Avatar
    Ble medlem
    Jul 2013
    Innlegg
    671
    Tagget i
    0 Innlegg
    Du trenger ikke loddebolt da, det holder med en ledningsstump med avisolerte ender.
    Eller en testledning med krokodilleklype i begge ender hvis du har det liggende.
    Bare surr endene av ledningen rundt lederen fra kondensatoren der den er loddet på pæren og rundt loddeøret.
    Bare for å teste selvfølgelig, hvis det virker bør du vel lodde inn en ny pære, denne demper vel kanskje diskanten i tillegg til å beskytte mot overbelastning.

  13. #13
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Feb 2011
    Sted
    Østlandet
    Innlegg
    166
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hadde du giddet å legge ut bilde av høyttalerne? Nysgjerrig på hvordan de ser ut.. Lykke til forresten!

  14. #14
    Medlem
    Ble medlem
    Jan 2015
    Innlegg
    9
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har nå fått testet med en liten kabel bare snurra rundt på hver side av pæra og det funket som smør Gadd ikke montere alt sammen, men lyden ble ok ut ifra den lille testen jeg gjorde. Nå er loddebolt på vei så får vel gjort ferdig i morgen håper jeg om den kommer da
    Legger ved et bilde av front på høytaler til chris33
    Navn:      2015-01-23 00.03.01.jpg
Visninger: 342
Størrelse: 81.4 Kb

  15. #15
    Hifi Freak Bartesam's Avatar
    Ble medlem
    Dec 2002
    Sted
    Hus
    Innlegg
    8,503
    Tagget i
    1 Innlegg
    Hmmmm, ville nok spandert på meg noen nye komponenter av bedre kvalitet. Koster ikke skjorta dette delefilteret akkurat med gode deler.
    Bedre å drite i buksa enn å få forstoppelse! Masser av Tandberg 3000 serie, Pioneer SX 1250, Sansui AU 9900, AU11000A og TU 9900, Micro Seiki DD-100, DDX 1000 og DQX 1000, Yamaha YP-D8, Thorens TD 124 MkII, JM Lab Alcor JBL L220. OVK medlem

  16. #16
    Medlem
    Ble medlem
    Jan 2015
    Innlegg
    9
    Tagget i
    0 Innlegg
    Ja mulig det vil bli noe nytt etterhvert, men lommeboka er dessverre ikke enig det pdd. Fant endelig ut hva dette var, det er Tonsil Zeus 350W høytalere. Lite info og finne om de. Loddebolt er i hus men sliter med og få tak i pæra. Har funnet sånn ca lignende, men ingen i Norge ofc. Eneste info jeg har på pæra er 12V P21W [E8]. Men om jeg da kan bruke en hvilken som helst 12V 21W pære med glødetråd?

    Forresten Bartesam har du noen forslag til delfilter som kan benyttes her?

  17. #17
    Hifi Freak 6bm8's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2005
    Sted
    Gressvik/Fredrikstad
    Innlegg
    1,713
    Tagget i
    0 Innlegg
    Ja, du kan benytte hvilken som helst 12v 21w pære. Biltema har det vettu.

    Mvh
    Morten

  18. #18
    Hifi Freak 6bm8's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2005
    Sted
    Gressvik/Fredrikstad
    Innlegg
    1,713
    Tagget i
    0 Innlegg

  19. #19
    Medlem
    Ble medlem
    Jan 2015
    Innlegg
    9
    Tagget i
    0 Innlegg
    Den var de selvfølgelig tom for, men fikk tak i en vanlig hvit på esso.. identisk med den jeg hadde. Alt loddet fast og koblet opp, men ikke fornøyd med lyden. Litt usikker men kan virke som diskant element er noe fucka, evt så kan det være delfilteret. Har en kompis som har noen helt ok delfilter liggende som blir testet iløpet av uken for og se om det er der feilen ligger. Takker for alle innspill så langt

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed