Resultater 1 til 13 av 13
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Apr 2006
    Innlegg
    716
    Tagget i
    0 Innlegg

    Død bass del til avantgarde uno

    Hei
    Jeg oppdaget for noen dager siden at den en bass modulen til mine avantgarde uno ikke fungere lengere.
    Den dumpe lyden når du slår på/av er der, men elementene arbeider ikke.
    Høyttaleren er gamle så jeg er litt usikker på hvor mye jeg vil gjøre og hva.

    Mvh
    Terje Næss
    Michell Gyro, OL silver og lyra Skala<br />Supratek Cortese<br />audio labs set 300b<br />Avantgarde - Uno

  2. #2
    Overivrig entusiast sense's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2006
    Sted
    Rørvik i Nord-Trøndelag
    Innlegg
    672
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Er det litt bevegelse i elementene når du slår de av? du må holde hånden på membranen...for du sier den "dumpe" lyden er der... kan jo være noe galt med signalkabelen inn til bassforsterkeren.. det er også en sikkring inni bak på bassforsterkeren.. om den har noe med det og gjøre husker jeg ikke..

    Sense..
    Spiller på følgende:
    FORSTERKER: Norma Revo IPA-140 med dac og riaa. CD SPILLER: NORMA Revo DS-1 DAC. VINYL: Rotel RP-850 PICKUP: Denon DL-110 MC HØYTTALERE: Sense Acoustic mk-3 KABLER/FILTER: Sense Signal/HøyttalerRedline/Reference/Statement RCA/XLR og Sense/Edge nettfilter. FILM OG TV: Philips BDP-9500 og LG-52"
    "ENTEN SÅ GÅR DET BRA..ELLER SÅ GÅR DET OVER"

  3. #3
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Nov 2002
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    1,520
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra sense Se Innlegg
    Er det litt bevegelse i elementene når du slår de av? du må holde hånden på membranen...for du sier den "dumpe" lyden er der... kan jo være noe galt med signalkabelen inn til bassforsterkeren.. det er også en sikkring inni bak på bassforsterkeren.. om den har noe med det og gjøre husker jeg ikke..

    Sense..
    Fornuftig resonnement.
    Forøvrig ingen stor eller vanskelig jobb med å skru forsterkeren løs fra selve kabinettet, og gå over kabling/koblinger for først å sjekke de visuelt, deretter å evt gjøre målinger. Om du ikke er bekvem med sistnentve er jo det enkleste å bruke et multimeter med "pip"-funksjon, for rett og slett å sjekke forbindelsene fortløpende..............

    Gen.: Slår du subbene av og på? De kan med fordel stå på hele tida............
    Eximus CD10
    Pink Triangle Anniversary + TriPlanar MkVII + Lyra Titan "i" + Pass Labs X-Ono RIAA
    Kenwood KD600 + Jelco 750D + Ortofon Rohmann + ASR Mini Basis MK II
    BAT VK-53SE m/6h30 NOS; Welborne Labs DRD Star Chief 45 m/EML solid plate; Welborne Labs DRD Terraplane 300B
    Avantgarde DUO Mezzo; Acoustic Zen Absolute signal- og ht-kabler. Medlem av Hornalliansen

  4. #4
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Apr 2006
    Innlegg
    716
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra olaps Se Innlegg
    Sitat Sitat fra sense Se Innlegg
    Er det litt bevegelse i elementene når du slår de av? du må holde hånden på membranen...for du sier den "dumpe" lyden er der... kan jo være noe galt med signalkabelen inn til bassforsterkeren.. det er også en sikkring inni bak på bassforsterkeren.. om den har noe med det og gjøre husker jeg ikke..

    Sense..
    Fornuftig resonnement.
    Forøvrig ingen stor eller vanskelig jobb med å skru forsterkeren løs fra selve kabinettet, og gå over kabling/koblinger for først å sjekke de visuelt, deretter å evt gjøre målinger. Om du ikke er bekvem med sistnentve er jo det enkleste å bruke et multimeter med "pip"-funksjon, for rett og slett å sjekke forbindelsene fortløpende..............

    Gen.: Slår du subbene av og på? De kan med fordel stå på hele tida............

    Takk for svar.
    Jeg er klar over det er sikring i nett støpsel, men siden det er lyd når jeg slår på/av strøm skal vel dette være greit, er det flere inni eller?
    Jeg har ingen peiling på feilsøking når det selv forsterker delen, men det er jo ikke noe garanti igjen så det kan vel ikke skade og skru ut og se over forsterkeren.
    Hvis jeg skruer ut forsterkeren er det noen reparatør som kan anbefales?

    Jepp jeg slår av subben etter spilling er gjort.
    Michell Gyro, OL silver og lyra Skala<br />Supratek Cortese<br />audio labs set 300b<br />Avantgarde - Uno

  5. #5
    Overivrig entusiast sense's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2006
    Sted
    Rørvik i Nord-Trøndelag
    Innlegg
    672
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Ja det er en inni også.. fant noen bilder..

    Navn:      S5001121.jpg
Visninger: 480
Størrelse: 114.5 Kb

    Navn:      DSC00216.jpg
Visninger: 457
Størrelse: 89.4 Kb
    dette er en bassmodul som er spritet opp litt.. husker ikke hvem som gjorde det..

    Prøv og bevege signalkabel inn til modulen mens du spiller.. kan jo være en feil på kabelen.. ??

    Ang. hvem som kan reparere.. hvor bor du.. Du kan jo høre med RM her på sentralen.. fikser det meste skulle jeg tro

    sense..
    Siste redigert av sense; 23.01.2015 kl. 00:13. Årsak: Ang.......
    Spiller på følgende:
    FORSTERKER: Norma Revo IPA-140 med dac og riaa. CD SPILLER: NORMA Revo DS-1 DAC. VINYL: Rotel RP-850 PICKUP: Denon DL-110 MC HØYTTALERE: Sense Acoustic mk-3 KABLER/FILTER: Sense Signal/HøyttalerRedline/Reference/Statement RCA/XLR og Sense/Edge nettfilter. FILM OG TV: Philips BDP-9500 og LG-52"
    "ENTEN SÅ GÅR DET BRA..ELLER SÅ GÅR DET OVER"

  6. #6
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Apr 2006
    Innlegg
    716
    Tagget i
    0 Innlegg
    Fulgte opp rådet fra sense og holdt en finger på membran når jeg skrudde av subben og der var det liv.
    Lurte på om det kunne være noe galt med laskene så jeg lagde noen nye, men det halp ikke.
    Siden mellomtone hornet og diskant spiller fint er det mulig problemet ligger i dele filter eller er det mest sansynlig at det er inngang til subben.
    Er det mulig og måle dette hvis man monterer multimeter på lasken?
    Er det trygt og si at sikringene er ok nå?, har ikke åpnet enda siden det er mye jobb for tiden.
    Siste redigert av argh; 24.01.2015 kl. 16:32.
    Michell Gyro, OL silver og lyra Skala<br />Supratek Cortese<br />audio labs set 300b<br />Avantgarde - Uno

  7. #7
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Apr 2006
    Innlegg
    716
    Tagget i
    0 Innlegg
    Håper på litt hjelp her.
    Er det mulig og måle signalet mot subben med et multimeter og hvis ja hvordan?
    Michell Gyro, OL silver og lyra Skala<br />Supratek Cortese<br />audio labs set 300b<br />Avantgarde - Uno

  8. #8
    Helt fersk
    Ble medlem
    Jun 2013
    Sted
    Lillehammer
    Innlegg
    9
    Tagget i
    0 Innlegg
    Det er som du ser på bildet til Sense en glassikring på print også i tillegg til den i nettbrønnen. Bruk en kilde med en signalkabel som du vet funker og koble direkte på subbene og se om det da er noe lyd ved justering av volum/frekvens på selve subben. Lyd da? Hvis du har et bra DMM kan du se om det er liv på signal kabelen ved avspilling av testtone på fx 50Hz og endel volum på signalet, men et scop er å foretrekke selvsagt. Igjen, hvor bor du?

  9. #9
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Aug 2012
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    114
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har du bak på forsterkerdelen en vippebryter med valg for xlr/mute/høyttalerkabler som inngangsvalg? Min subdel var plutselig tyst, da vippet jeg litt frem og tilbake på bryteren og alt ok igjen.
    mvh
    Prelude
    Siste redigert av Prelude; 01.02.2015 kl. 15:05.

  10. #10
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Apr 2006
    Innlegg
    716
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Prelude Se Innlegg
    Har du bak på forsterkerdelen en vippebryter med valg for xlr/mute/høyttalerkabler som inngangsvalg? Min subdel var plutselig tyst, da vippet jeg litt frem og tilbake på bryteren og alt ok igjen.
    mvh
    Prelude
    Nei har bare 1 vippe bryter 30hz/25hz/20 hz
    Michell Gyro, OL silver og lyra Skala<br />Supratek Cortese<br />audio labs set 300b<br />Avantgarde - Uno

  11. #11
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Apr 2006
    Innlegg
    716
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har skrudd opp og kikket på forsterker i dag, alle sikringer ser bra ut, nettstikk og 2 i forsterkerdel
    Michell Gyro, OL silver og lyra Skala<br />Supratek Cortese<br />audio labs set 300b<br />Avantgarde - Uno

  12. #12
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Apr 2006
    Innlegg
    716
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra TBM Se Innlegg
    Det er som du ser på bildet til Sense en glassikring på print også i tillegg til den i nettbrønnen. Bruk en kilde med en signalkabel som du vet funker og koble direkte på subbene og se om det da er noe lyd ved justering av volum/frekvens på selve subben. Lyd da? Hvis du har et bra DMM kan du se om det er liv på signal kabelen ved avspilling av testtone på fx 50Hz og endel volum på signalet, men et scop er å foretrekke selvsagt. Igjen, hvor bor du?
    Bor i Farsund.
    Dette blir litt dumt spørsmål, men og koble cd spiller mot subben er vel ikke mulig så lenge det ikke har noen innebygget forsterker del? Har en reciver så jeg kan vel gå fra høyttaler utgang til subb inngang uten og ødelegge mere
    Michell Gyro, OL silver og lyra Skala<br />Supratek Cortese<br />audio labs set 300b<br />Avantgarde - Uno

  13. #13
    Helt fersk
    Ble medlem
    Jun 2013
    Sted
    Lillehammer
    Innlegg
    9
    Tagget i
    0 Innlegg
    CD spiller med variabel utgang (intern volumregulering) til sub burde vel gå bra.
    Ikke bruk fixed utgang, da blir det nok litt vel høyt signal og volum ut...

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed