Sub som stativ

fry

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.10.2012
Innlegg
798
Antall liker
436
Torget vurderinger
10
Hei

Jeg leker litt med tanken om å bygge to stk sub og bruke de som stativ for mine harbeth m30.1. De vil bli 27,7 cm brede, 55 cm høye og dybden kan justeres til ønsket volum, som er 38 liter ca.

Grunnen er at man sparer endel plass da man uansett har stativ.

Ideen er å bruke to stk peerless xls 10 830452 i push push, sidemontert lavt i hver kasse. Lukket konstruksjon. Finnes det andre elementer 10" som er gode med lite kassevolum? Litt hensyn må tas mht dybde på elementet.

Jeg ønsker å skjule elementene så jeg tenker å kutte ut et kvadrat på siden av kabinettet på ca 30*30 cm og lime/skru fast en plate på innsiden av kabinettet der elementene plasseres. Utskjæringen vil dekkes med stoff og monteres igjen. Grunnet begrensningen i bredden , 27,7 cm, må kassene bygges i 19mm mdf så regner med endel avstivninger.

Vurderer å bruke en hypex ds4.0 i hver, men bruker en lyngdorf tdai 2200 så står rimelig fritt mtp forsterkeri. Er hypex bra? Finnes det andre løsninger?

Slik jeg har skjønt det vil push push fjerne mye vibrasjoner og sånn sett bør det kunne fungere som stativ uten for mange negative konsekvenser. Er det noe jeg ikke har tenkt på der? Hvor mye avstand må/bør det være mellom magnetene? Ifølge mine beregninger ser det ut til at det blir noen mm i denne kassen.

Hvis det blir noe av vil jeg nok bestille alle platene ferdig cnc-frest til mål, men aner ikke hvordan man best tegner en kasse mtp montering, freste spor i hjørner Osv.

Innspill mottas med takk.
 

AAaF

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.01.2007
Innlegg
1.034
Antall liker
147
L26ROY er også eit godt alternativ. Dersom du likevel går for Peerless, så sei til, då vil eg gjerne bestille eit element saman med deg. Har ei kasse med passiv radiator, som eg ikkje er nøgd med lyden i. Derfor vil eg bygge om til 2x10 i trykkammer slik du har tenkt.

Tipper at DS4.0 ikkje er kjempeglad for to stk i paralell(verken Seas eller Peerless), ein DS8.0 er eit vel så godt alternativ, og kople elementa i serie. Burde passe bra effektmessig(gir 540W eller noko slik over 8ohm last) Eller om du kan trekke ein kabel frå eine kassa til andre, så er kanskje ein PSC2.700 være det billigaste alternativet.

Eigentleg så er det vel så greit med forsterkar i eige kabinett, altså at den står saman med Lyngdorfen, fordi det forenkler kassedesign ein del. Ein forsterkar bør ha ei eiga kasse, fordi den ikkje er 100% tett, så kan du få blåselydar. Du stjeler då kassevolum, og kassa blir verre å bygge.
 

fry

Overivrig entusiast
Ble medlem
23.10.2012
Innlegg
798
Antall liker
436
Torget vurderinger
10
Enig mtp kasse. Blir i så fall en lyngdorf sda 2175 pga det estetiske. Kobler i serie for 8 ohm. Vurderte seas, men de er for dype til min plan. Det er også mulig at jeg bare bestiller en eller tre bkelec xls200 til da det faktisk godt skal gjøres å bygge en tilsvarende like billig.

Vi får se, jeg er alltid for å spare litt plass og poenget er Evt å lage en sub som også er stativ.
 
Topp Bunn