Den store kondensatortråden

VB

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.06.2009
Innlegg
1.808
Antall liker
1.378
Jeg vil med dette opprette en "ressurstråd" for alt som har med kondensatorer å gjøre og diverse tweaks i forbindelse med disse.

Rent personlig så synes jeg at kondensatorer ofte kan være både dyre og vanskelige å bli kloke på siden alle har sine ganske så unike lydsignaturer, og videre synes å fungere best ved ulike spenninger og posisjoner. Det er umulig for en enkelt person å prøve alt så kanskje denne tråden kan bidra til større oversikt og ikke minst diskusjoner omkring emnet. Jeg oppfordrer derfor alle til å fortelle om sine egne erfaringer. Legg gjerne ved bilder også for å gjøre tråden litt morsommere å kikke på.

Som en start kan jeg fortelle om mitt nyeste funn av kondensatorer fra Øst-Europa, nemlig PETP K73-16. Har tidligere prøvd de russiske teflonene og K75-10 med og uten bypass, men PETP er mye bedre. Faktisk noe av det beste jeg har hørt og helt uslåelig til prisen. Den eneste ulempen er at de har en liten fokus på øvre mellomtone og diskant. De kan også oppleves som litt "urolige" i det samme frekvensområdet. Har testet med demping av innkapslinga og dette løser mange av de overnevnte ankepunktene. De skal være laget av Mylar eller polyester eller noe slikt, og pinnene er i fortinnet kobber. Innspillingstida er rimelig kort og det kan synes som det meste er gjort innen 100 timer. Det er en innrømmelse for meg å si at en plastkondensator kan være like god som en med papir og olje. Men slik høres det faktisk ut i dette tilfellet. Har prøvd K73-16 både på utgangen i DAC'en og i hodetelefonforsterkeren og det fungerer som bare det på begge stedene.

Jeg har også et spørsmål: Er det noen som har hørt Audio Note Kaisei i en strømforsyning?
 

Vedlegg

Topp Bunn