Resultater 1 til 1 av 1
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jun 2009
  Innlegg
  1,025
  Tagget i
  0 Innlegg

  Den store kondensatortråden

  Jeg vil med dette opprette en "ressurstråd" for alt som har med kondensatorer å gjøre og diverse tweaks i forbindelse med disse.

  Rent personlig så synes jeg at kondensatorer ofte kan være både dyre og vanskelige å bli kloke på siden alle har sine ganske så unike lydsignaturer, og videre synes å fungere best ved ulike spenninger og posisjoner. Det er umulig for en enkelt person å prøve alt så kanskje denne tråden kan bidra til større oversikt og ikke minst diskusjoner omkring emnet. Jeg oppfordrer derfor alle til å fortelle om sine egne erfaringer. Legg gjerne ved bilder også for å gjøre tråden litt morsommere å kikke på.

  Som en start kan jeg fortelle om mitt nyeste funn av kondensatorer fra Øst-Europa, nemlig PETP K73-16. Har tidligere prøvd de russiske teflonene og K75-10 med og uten bypass, men PETP er mye bedre. Faktisk noe av det beste jeg har hørt og helt uslåelig til prisen. Den eneste ulempen er at de har en liten fokus på øvre mellomtone og diskant. De kan også oppleves som litt "urolige" i det samme frekvensområdet. Har testet med demping av innkapslinga og dette løser mange av de overnevnte ankepunktene. De skal være laget av Mylar eller polyester eller noe slikt, og pinnene er i fortinnet kobber. Innspillingstida er rimelig kort og det kan synes som det meste er gjort innen 100 timer. Det er en innrømmelse for meg å si at en plastkondensator kan være like god som en med papir og olje. Men slik høres det faktisk ut i dette tilfellet. Har prøvd K73-16 både på utgangen i DAC'en og i hodetelefonforsterkeren og det fungerer som bare det på begge stedene.

  Jeg har også et spørsmål: Er det noen som har hørt Audio Note Kaisei i en strømforsyning?
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed