Side 1 av 5 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 94
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Bransjeaktør Mr.SQ's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Aust-Agder
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg

  New adventures in Hi-Fi - En historie om en drøm

  Dette er historien om en drøm....................

  Etter at jeg bygget min første høyttaler, har målet alltid vært å strekke seg lenger og lenger for hvert prosjekt. Et liv som DIY'er har vært ekstremt lærerikt og var styrkende i løpet av alle årene jeg jobbet i bransjen. Dessverre gjorde det også at jeg så bransjen med andre øyne..... kritiske øyne. Jeg så hvordan alle årene med produktutvikling egentlig ble mange år fordi det var et sideprosjekt, hvordan de "hemmelige" materialene egentlig bare var standard materialer med andre farger osv osv.

  Gjennom de siste 3 årene har jeg jobbet med et prosjekt. Et ønske om å utvikle et gjennomtenkt høyttalersystem. Et system som ikke ekskluderer dem med små rom, men som fortsatt kan fylle et stort lytterom. Et system som er fantstisk å lytte til nærfelt, men som beholder sine kvaliteter ved lengre avstander. Et system som kan utvides etter behov og lommebok. Et system som støtter seg til utvikling og forskning, ikke marketing. Et system som benytter standard, men gode materialer på rett måte.

  Vel, dette systemet er på vei......

  Fra og med nå, må alt som leses i denne tråden sees på som tanker og vurderinger i forhold til et kommersielt prosjekt. Selv om ting kan fremstå som spikret og avgjort, kan endringer forekomme fortløpende ettersom det eksperiementeres parallelt med andre ting.

  Gjennom HFS treffer vi de fleste som ville være interessert i et slikt prosjekt, vi ønsker også å være åpne rundt denne utviklingen og det vil gi leserne innsikt i våre tanker rundt prosjektet.

  Vi kommer ikke til å offentliggjøre noe firmanavn, merkenavn eller produktnavn med det første. Håpet er at systemet er klart til å vises i en nær ferdig prøveproduksjon på Messen i Horten 2015.

  Vi har en targetpris på systemet, men den vil ikke bli offentliggjort før det er godkjent som kommersielt tilgjengelig. Jeg kan si så pass at systemet vil ha en delekostnad som er sammenlignbar med høyttalere i 1,5-2mill klassen, men med en langt langt mer edruelig pris, som jeg tror vil overraske alle.

  Bakgrunn

  Det finnes en rekke systemer på markedet i dag som ønsker å fremstå som referansesystemer. Ulempen med mange av disse er at de ikke fungerer i særlig grad i små rom, eller nærfelt, og at de koster fryktelig mange penger. Målet vårt er å gjøre noe med disse tre tingene, samt et eller flere andre "triks".

  Et komplett system vil bestå av 2 stk gulvstående monitorer, 2 stk bass/midbasstårn, og 1 eller 2 subwoofere. Dette vil kunne brukes i ulike kombinasjoner etter rom, preferanser og lommebok. Gulvstående 2veis monitor vil være passivt delt, mens resten vil være aktivt med innebyggede forsterkere (her ser vi på flere ulike løsninger) og DSP styring.

  Systemets formgivning og visuelle uttrykk er inspirert av Italienske sportsbiler, det vil derfor være en blanding av lakk, Alcantara og lær. Selvsagt med fargematchende sømmer.

  Pr. i dag finnes ferdigsystem kun som skisse og arbeidstegninger da undertegnede ikke har hatt tid til å lære seg 3D rendering. Dersom noen skulle føle seg kallet til å lage en rendering ut i fra skisser, så kontakt meg på PM.

  Kabinettdesign

  Vi har valgt å benytte MDF (HDF). Mange vil kanskje lure på dette ettersom det florerer mange (feilaktige) uttalelser om at MDF ikke egner seg. Disse baserer seg ofte på lite kjennskap til platematerialet, gjerne basert på erfaring gjort med dårligere kvalitet. I andre sammehenger er det basert på markedsføring for å fremme sine egne designs i andre mer kostbare materialer. Sannheten er det at dersom man tar høyde for MDF sine svakheter, kan vi lage kabinetter av fantastisk kvalitet til knallpris.

  Først og fremst må man vite at MDF kommer i flere ulike kvaliteter. De rimeligste kvalitetene har relativt myk kjerne når man kommer opp i 16mm eller tykkere. Dette gjør dem uegnet til mer kostbare prosjekter. De beste kvalitetene kalles ofte HDF, men dette er ikke bestandig, og også her varierer kvaliteten. Platene vi benytter er av meget høy kvalitet og er meget kompakt presset. Platene har hard kjerne helt opp til 30mm.

  Ved hjelp av CNC fres kan vi lage de former vi ønsker innvendig for å skape optimal diffusering og oppbrytning av innvendige bølger. Kombinerer vi dette med høy masse, demping og viskoelastiske sjikt, så er alle forutsetninger til stede for å lage kabinetter i den ypperste klassen.

  Gulvstående monitor

  Denne består av en diskant og en bassmellomtone. Statur pr. 01.12.2014 er at denne høyttaleren nå testes ut med to elementer som er bestilt spesielt til denne konstruksjonen. Denne gulvstående toveishøyttaleren er foreløpig frekvenslineær, har lite diffraksjon, god power response og strekker seg ned mot 30Hz i rom. Selvsagt betyr en bassrespons så langt ned i frekvens en viss reduksjon av dynamikk oppover. Alt handler om riktige avveininger og kompromisser. Hva vi lander på til slutt må tiden vise.

  Mtp alt arbeidet som legges ned i å lete etter, teste ut, eventuelt utvikle og tilpasse det som skal bli de beste elementene til jobben, bør det ikke være noe tvil om at ambisjonene er høye. Veldig høye. Denne monitore skal kunne stå seg mot alt det er naturlig å sammeligne med - UANSETT PRIS.

  Som de fleste 2 veis kontruksjoner av denne størrelse, vil det selvsagt være visse begrensninger både i form av maksimalt lydrykk og driftseffektivitiet. Fysikkens lover gjelder. Vi jobber dog maksimalt med forutsetningen om at høyttaleren skal være en enkel last for alle forsterkere.  Diskant

  Jeg kommer ikke til å liste opp alt vi har testet av ulike elementer, men vi har forsøkt det meste som vi anså som aktuelt for dette systemet for å si det slik. Nå er det ikke alltid slik at den diskanten som er "best" i en applikasjon er "best" i en annen, men etter mye utprøving ble det klart for oss at systemet måtte baseres rundt en helt spesiell enhet. Enheten får vi laget til oss etter våre egne spesifikasjoner, og koster mer for 1 par enn hele elementbestykningen på flere 60-100.000kr høyttalere.

  Hva ser vi etter i en diskant?

  For å nå målet trengte vi en enhet som var frekvenslineær, hadde rask impulsrespons samt ren og rask utklinging. Dette ville gi oss en oppløst diskant uten å måtte ty til strategiske løft i frekvensgangen for å gi en kunstig oppløsning. Dette er mer vanlig enn de fleste er klar over. Det finnes flere gode og interessante enheter tilgjengelig. Vi har vært gjennom de beste domer både myke og harde. Vi testet både bånd og AMT, men enheten vi foreløpig har falt for er en diskant i fra Serbiske Raal. Dette en diskant som, grunnet sin konstruksjon, også har lite eller ingen diffraksjonsproblemer fra rundt 2,5kHz og opp. Noe som er en viktig bidragsyter til den fantastiske gjengivelsen til denne enheten.

  Diskanten som produseres for oss i Serbia av Raal, bygges etter våre spesifikasjoner, og er sålangt vår foretrukne enhet. Elementet starter og stopper raskt og presist uten mye overheng. Det er meget frekvenslineært og har lav forvrengning. Ett av våre fortrinn er at vi ikke bruker noen motstand i delefilteret, da diskanten er 100% tilpasset følsomheten til bassmellomtonen. Pga måten elementet er konstruert, klarer vi oss derfor med en enkel kondensator i serie av høy kvalitet. Dette gir 24dB/okt akustisk flankesteilhet på filter.

  Navn:   2013-10-25 09.11.18.jpg
Visninger: 1882
Størrelse: 76.4 Kb

  Bassmellomtone

  Ulempen med å benytte denne diskanten produsert av Raal var problemene forbundet med å finne en bassmellomtone som matchet. Vi måtte finne en enhet som kunne gi meget god bass og mellombassgjengivelse når monitoren ble benyttet alene, SAMTIDIG som den konkurrerte med de beste mellomtoner på markedet når monitoren ble benyttet avdelt nedover i komplett system.

  La meg si med en gang, det finnes en rekke flotte 6-7 tommere på markedet som gjør flott jobb i 2 veis systemer, vi testet mange av dem, og kommer nok til å teste flere av dem igjen. Problemet var ofte at ingen var helt enkle å matche med diskanten, og vi følte det manglet noe når disse ble benyttet som rene mellomtoner. Hva gjør man da?

  Vi tok utgangspunktet i det elementet vi så langt likte best, og gjorde forbedringer. Elementet, som foreløpig er tenkt konstruksjonen, blir bygget for oss i Danmark. Modifikasjonene vi gjorde forbedret elementet på en rekke punkter i forhold til standard versjonen (som forøvrig er fantastisk bra). Vi stabiliserte membranet og gjorde noen endringer i motorsystem. Rent lydmessig gav det mer ro, mer energi i midbass og enda litt mer frekvenslineært innenfor virkningsområdet. Men minst like viktig er det at modifikasjonene gjorde integreringen med diskanten enda mer sømløs enn med standard umodifisert element.

  Et "problem" med de fleste elementer som benyttet papirmembran, er kantresonans. Denne viser seg ofte som et lite dykk i frekvensgangen. På en 6-7 tommer ligger dette gjerne i området 1-1.3kHz. Ved hjelp av våre oppgraderingen har vi nærmest eleminert denne artifakten. Nå skal det sies at dette dykket, som man finner hos de aller fleste papirelementer i større eller mindre grad, er mer å anse som en bidragsyter til elementets karakteristikk enn et reelt problem hos de fleste gode elementer. For oss var det dog en målsetning å redusere kantresonansen til et minimum.

  Elementet har en relativt lett papirmembran forsterket med papyrus fibre. Støvhetten er i aluminium og strategisk dempet. Motoren er utvilsomt en av de beste på markedet med meget lav forvrengning. Chassis er åpent og luftig og det er generelt lite muligheter for bakrefleksjoner eller kompressjon.

  Bildet er av en prototype. En eventuell produksjonsmodell vil ha noen visuelle endringer.

  Navn:   10859500_10154931378285290_397177855_n.jpg
Visninger: 1783
Størrelse: 66.2 Kb

  Kabinettype/tuning

  Vi har eksperimentert vel og lenge med både bassrefleks og trykkammer. Bassrefleks gir fordelen av mer fundament og volum i bunn, på bekostning av noe oppløsning og transientvillighet. Trykkammer kobler bedre til rommet og gir mer detaljert gjengivelse nedover, men mister noe av fundamentet og "størrelsen" til bassreflekskabinettet. Selv er jeg en tilhenger av trykkammer, og vi kan komme i nærheten av fundamentet i bassreflekskabinettet. Dessverre så vil det bety enda et par dB ned i følsomhet. Dette betyr ikke store problemene bortsett fra behov for større driftseffekt da høyttaleren fremstår som en lett last for forsterkeren, men de ekstra dB er heller ikke å forakte.

  Resultatet ble at vi for tiden jobber med en justerbar passiv radiator. Ved å gi mulighet for å justere motstanden i radiatoren kan bassresponsen tilpasses både rom og smak. Dette vil vi eksperimentere med i en tid fremover for å finne løsningen som fungerer best.

  Bilde av elementer i testkabinett
  Navn:   10877602_10154931345440290_432804263_n.jpg
Visninger: 1787
Størrelse: 91.6 Kb

  Mer informasjon kommer fortløpende. Vi kommer til å publisere bilder av byggeprosesser og målinger. Utviklingen ligger et godt stykke forran hva som publiseres her.
  Siste redigert av Mr.SQ; 29.12.2014 kl. 23:27. Årsak: konkretisering

 2. #2
  Bransjeaktør Mr.SQ's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Aust-Agder
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Oppdatert informasjon samt lagt inn et par bilder.

  Til informasjon kommer all vesentlig informasjon til å legges inn i første post slik at utviklingen i prosjektet lettere kan følges.

 3. #3
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  18,247
  Tagget i
  3 Innlegg
  Veldig spennende prosjekt.
  Fra og med nå, må alt som leses i denne tråden sees på som tanker og vurderingen i forhold til et kommersielt prosjekt.
  Et tips: Send Høvdingen en pm og han har mulighet å tagge deg som bransjeaktør

 4. #4
  Bransjeaktør Mr.SQ's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Aust-Agder
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra bambadoo Se Innlegg
  Veldig spennende prosjekt.
  Et tips: Send Høvdingen en pm og han har mulighet å tagge deg som bransjeaktør
  Har sendt beskjed

 5. #5
  Bransjeaktør Mr.SQ's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Aust-Agder
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Noen få nye oppdateringer. Alle fremtidige oppdateringer vil stå i rød kursiv frem til nye oppdateringer legges ut, men minimum frem til neste dag.

  Jeg kommer til å se oppdateringene litt ann fremover. Responsen på dette har ikke akkurat vært stor foreløpig, men satser på mer interesse når det også kommer mer bilder. Håper dog det er noen stille følgere her.
  Siste redigert av Mr.SQ; 23.12.2014 kl. 14:28.

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2014
  Innlegg
  8,136
  Tagget i
  5 Innlegg
  Det er sikkert nok av folk som følger med. Kult at dere tør/satser og jeg håper dere lykkes med det tekniske og fdet markedsmessige i tilstrekkelig grad til at det er liv laga. Selv er jeg sånn godt over passe desillusjonert da jeg har hørt om "revolusjon", "store forbedringer", "gamechanger" osv osv såpass mange ganger at jeg har sluttet å tro på de. Dette er ikke akkurat en bransje hvor innovasjon står sterkes og ser man på "high-end" (hva nå det er for noe utover at det som regel koster mange penger) så ser det ut til at mesteparten av kreativiteten er lagt i frisk bruk av gangetabellen og reklamesvada for å få folk som ikke bryr seg nevneverdig om faktiske forhold til å bli imponerte.

  Jeg skal være den første til å være enig i at prisene på en hel del produkter har beveget seg langt forbi det komiske når man ser på materialvalg og mangel på teknisk nytenkning, så om dere har noen ess opp i ermet så skal jeg være den første til å gratulere når produktet/produktene ser dagens lys.

  Keep us posted!

 7. #7
  Bransjeaktør Mr.SQ's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Aust-Agder
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra weld77 Se Innlegg
  Det er sikkert nok av folk som følger med. Kult at dere tør/satser og jeg håper dere lykkes med det tekniske og fdet markedsmessige i tilstrekkelig grad til at det er liv laga. Selv er jeg sånn godt over passe desillusjonert da jeg har hørt om "revolusjon", "store forbedringer", "gamechanger" osv osv såpass mange ganger at jeg har sluttet å tro på de. Dette er ikke akkurat en bransje hvor innovasjon står sterkes og ser man på "high-end" (hva nå det er for noe utover at det som regel koster mange penger) så ser det ut til at mesteparten av kreativiteten er lagt i frisk bruk av gangetabellen og reklamesvada for å få folk som ikke bryr seg nevneverdig om faktiske forhold til å bli imponerte.

  Jeg skal være den første til å være enig i at prisene på en hel del produkter har beveget seg langt forbi det komiske når man ser på materialvalg og mangel på teknisk nytenkning, så om dere har noen ess opp i ermet så skal jeg være den første til å gratulere når produktet/produktene ser dagens lys.

  Keep us posted!
  Takker så mye for tilbakemelding!

  Jeg kunne ikke være mer enig med deg. Av mangel på reell banebrytende teknologi, brukes mye tid og penger på å dikte opp nyvinninger i markedsføringsøyemed.
  Vi har på ingen måte kommet med noe nytt, men jeg er overbevist om at måten vi kombinerer de ulike elementene i konstruksjonen på vil være noe man normalt betaler mange ganger mer for. Vi har også angripet utviklingen på en måte som setter ytelse først.
  Til tross for at jeg har jobbet med salg og markedsføring i mange år, så står det pr i dag en sum lik kr 0,- på konto for markedsføring, så ytelsene må tale for seg selv.

 8. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,167
  Tagget i
  0 Innlegg
  Skal bli spennende å følge med her, selv om jeg nok ikke er i målgruppen for det ferdige produktet. Befriende at dere har fokus på ytelse og kvalitet der det gjelder. En modulær høyttaler er virker også fornuftig. Håper eventuelle kjøpere også er enig i det. Lykke til!

 9. #9
  Bransjeaktør Mr.SQ's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Aust-Agder
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra JENO Se Innlegg
  Skal bli spennende å følge med her, selv om jeg nok ikke er i målgruppen for det ferdige produktet. Befriende at dere har fokus på ytelse og kvalitet der det gjelder. En modulær høyttaler er virker også fornuftig. Håper eventuelle kjøpere også er enig i det. Lykke til!
  Takker for interessen. Litt av poenget med dette systemet er å presentere våre visjoner og vise frem våre hva vi kan i et "referansesystem". Det er allerede planer og ideer på bordet rundt rimeligere systemer som bygger på samme konseptet. Det gjenstår jo selvsagt se om markedet responderer bekreftende i forhold til den kommersielle delen.

 10. #10
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  18,247
  Tagget i
  3 Innlegg
  Hei, hvilke spesifikasjoner har dere gitt Raal som rettesnor for å produsere etter deres egne specs? Ser Raal lager for oem markedet en 70-20xr som skal være bra. Hva er forskjellen på den og den som produserers for dere?

 11. #11
  Bransjeaktør Mr.SQ's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Aust-Agder
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra bambadoo Se Innlegg
  Hei, hvilke spesifikasjoner har dere gitt Raal som rettesnor for å produsere etter deres egne specs? Ser Raal lager for oem markedet en 70-20xr som skal være bra. Hva er forskjellen på den og den som produserers for dere?
  Raal 70-20XR er en ren OEM variant. Vår enhet er basert på denne. For å kjøpe denne må man bl.a undertegne en NDA hvor man ikke får fortelle noe som selve konstruksjonen på elementet. Uten å bryte NDA vi har undertegnet, så kan jeg si at vår versjon har oppgradert kjernemateriale og den er er matchet følsomhetsmessig til systemet. Dermed slipper vi bruk av motstander i diskantfilter.

 12. #12
  nysjerrigper
  Guest
  bare en kondis i serie med diskanten, blir ikke det veldig høyt elektrisk om man ikke vil overbelaste den? går utifra wooferen også har avrulling og ikke kjører fullfrekvens?

 13. #13
  Bransjeaktør Mr.SQ's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Aust-Agder
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra nysjerrigper Se Innlegg
  bare en kondis i serie med diskanten, blir ikke det veldig høyt elektrisk om man ikke vil overbelaste den? går utifra wooferen også har avrulling og ikke kjører fullfrekvens?
  Med en kondensator i serie oppnår vi 4.ordens L-R akustisk avrulling, og mtp delefrekvens er dette mer enn tilstrekkelig. Bassmellomtonen har sitt eget separate filter.

 14. #14
  Hifi Freak Audiodidakt's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2004
  Innlegg
  1,334
  Tagget i
  0 Innlegg
  Veldig spennende prosjekt dere deler her.

  lite spørsmål: vil dere kunne bruke Raal'en både i nearfield og farfield uten enten et horn/waveguide eller to forskjellige delefilter? Det jeg tenker på er at Raal sprer bredt høyt opp i frekvens. Ved farfield lytting vil man da kanskje rulle av on-axis respons for de høyere frekvenser slik at dette sammen med siderefleksjoner (off-axis) gir en samlet respons i lytteposisjon som ikke blir for lys/slitsom. Dersom samme avrulling benyttes i nearfield vil man vel kanskje da få for lite power i disse frekvenser sli at den blir "dull"? Ved å benytte enten waveguide eller to filtersettinger kan dette overkommes.

  (btw: jeg bare synser her, kan godt være at dette ikke er et issue)

 15. #15
  Bransjeaktør Mr.SQ's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Aust-Agder
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Audiodidakt Se Innlegg
  lite spørsmål: vil dere kunne bruke Raal'en både i nearfield og farfield uten enten et horn/waveguide eller to forskjellige delefilter? Det jeg tenker på er at Raal sprer bredt høyt opp i frekvens. Ved farfield lytting vil man da kanskje rulle av on-axis respons for de høyere frekvenser slik at dette sammen med siderefleksjoner (off-axis) gir en samlet respons i lytteposisjon som ikke blir for lys/slitsom. Dersom samme avrulling benyttes i nearfield vil man vel kanskje da få for lite power i disse frekvenser sli at den blir "dull"? Ved å benytte enten waveguide eller to filtersettinger kan dette overkommes.

  (btw: jeg bare synser her, kan godt være at dette ikke er et issue)
  Hei, og takker for interessen.
  Foreløpig har vi ikke merket store problemet, men vi er jo i filterdesign fasen akkurat nå, så det er endel utprøving før vi er 100% i mål. Vi var på ingen måte fremmed for bruk av WG da det på flere interessante domer har en spennende virkning. Raalen har dog en så pass god power respons og samtidig imun mot diffraksjonseffekter at vi slo fra oss WG på denne.

 16. #16
  Hifi Freak Haavard's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Lena
  Innlegg
  6,563
  Tagget i
  4 Innlegg
  Med Raal gjør dere ikke mye feil.
  Har disse selv på mitt Nagaoka prosjekt. Lykke til på ferden

  Esoteric x03se Sacd & Veridian Utopia dac
  Thor Audio into First watt b4
  Heart DoubleBeat 300b monoblokker
  Mark Levinson
  Great Plains Audio 414a, 288a, 802a
  Lakrissnorer fra Kimber & hjemmestrikket sølv

  Hornalliansen

 17. #17
  Bransjeaktør Mr.SQ's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Aust-Agder
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Haavard Se Innlegg
  Med Raal gjør dere ikke mye feil.
  Har disse selv på mitt Nagaoka prosjekt. Lykke til på ferden
  Takker så mye!
  Aleksandar lager fantastiske diskanter, ingen tvil om det.

  Problemet var at før vi kom skikkelig i havn med bassmellomtonen så foretrakk jeg faktisk en prototype vi hadde med dome i. Ikke fordi Raalen spilte dårligere, på ingen måte, men sammenhengen ble ikke helt 100, og dermed ble totalen bedre med prototypen som hadde dome. Min kollega derimot var så begeistret for presentasjonen Raalen gjorde at han foretrakk denne hele tiden. Etter at vi kom i havn med bassmellomtonen, falt det hele på plass for meg også.

 18. #18
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  18,247
  Tagget i
  3 Innlegg
  Ja lykke til på ferden. Spennende prosjekt og gleder meg til å høre om fortsettelsen. Du må dele så mye som du kan og aller helst litt til

  mvh

 19. #19
  Bransjeaktør Mr.SQ's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Aust-Agder
  Innlegg
  99
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hyggelig å få noen tilbakemeldinger her.

  Så fort julen er over, så blir det mer fart i utviklingsarbeidet Forhåpentligvis er vi igang å bygge første prøveproduksjon i løpet av januar. Da poster vi bilder av hele prosessen.

 20. #20
  Hifi-entusiast Felix Krull's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2003
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  384
  Tagget i
  0 Innlegg
  Trådstarter hevder å sitte med løsningen på den ultimate høyttaler og kompetanse ut over det høyttalerindustrien sitter inne med. Tilsynelatende store ord, men det i seg selv er ikke noe nytt i denne bransjen. Kan Mr SQ fortelle om hva han tidligere har kreert? Eller er dette ditt første større prosjekt? Hvilket navn skjuler seg bak nicket? Du skriver at du har jobbet i bransjen i mange år, kan du fortelle litt om dette?

Side 1 av 5 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed