DIY - Tips til å lage coaxial digtalkabel

_Jan_

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
11.11.2005
Innlegg
267
Antall liker
0
Torget vurderinger
2
Hei,

Tenkte jeg skulle lage en god coaxial digitalkabel(RCA). Ønsker tips til kabel og pluger som folk har brukt å lage en sikkelig kabel?

Mvh Jan
 

HAREPUSEN

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.11.2009
Innlegg
3.183
Antall liker
2.648
Sted
telemark
Torget vurderinger
2
Sikkert mange fancy kabler å bruke , men planet vawe " fra musik /studiobutikken hadde ett kit inneholdene, plugger , kabel coax m dobbel sjerm ca 7 mm, jeg var selv skeptisk til kvaliteten , men jeg har brukt den / de i flere år uten problemer . Den kan skrus sammen eller loddes , jeg har brukt begge og kan ikke høre forsjell , loddet eller skrudd , Men jeg ohmer dem alltid m fluken for å sjekke termineringen " Jeg har utprøvet ett utall typer sølv , sun plugger , balanserte super kabler ,,, men PW funker og virker veldig ærlig til prisen
 

Andsor

Medlem
Ble medlem
11.12.2011
Innlegg
42
Antall liker
13
Ein kabel for digitale signal treng ikkje vera spesielt fancy. Digitale signaler er berre 0 eller 1, høg eller lav, so ekstern støy har liten innvirkning her med behov for skjerming deretter. Bruk vanleg antennekabel om det er det du har for handa. Men om det er snakk om analoge signaler som skal forsterkast vil støy vera ein faktor.
 

Andsor

Medlem
Ble medlem
11.12.2011
Innlegg
42
Antall liker
13
Du vil aldri få so stor støy at det vil påvirka det digitale signalet ditt, då spenningen mellom logisk lav og logisk høg, som regel ligg i overkant av 1 volt. For å få 1V støy, er det noko som er alvorlig gale. Dersom du skal sjå på noko som helst so kan det vera intern kapasitans i kabelen, men over korte avstander er dette neglisjerbart.
 
Sist redigert:
Topp Bunn